Herstel, renovatie of restauratie van een Chesterfield is meestal een goede investering

Wij nemen nog maar op kleine schaal werkzaamheden aan, dit beperkt zich tot herstel aan zitkussens. Meubels die ooit bij ons gekocht zijn kunnen ten alle tijden rekenen op een voorkeursbehandeling.

Wanneer een Chesterfield herstel, renovatie of restauratie nodig heeft, kunt u dit zeker niet aan de eerste de beste stoffeerder overlaten. Omdat er verschillende kwaliteiten en uitvoeringen in de markt zijn, is het herstel of reparatie is eigenlijk nooit hetzelfde. Iedere leverancier gebruikt een andere constructie, vulling en vering. De meest slijt-gevoelige delen van een Chesterfield zijn vaak prima te herstellen en de basis is vaak prima om nog vele jaren plezier van te hebben. Na een vakkundig herstel of restauratie is de Chesterfield weer comfortabel en mooi. Wij hebben hier al sinds 1945 ervaring mee. De uitstraling die het meubel door de jaren heeft gekregen is iets om bij een Chesterfield renovatie te koesteren. Respect voor de charme van de tijd. De gemiddeld is de wachttijd voor het herstellen van een Chesterfields is inmiddels opgelopen tot enkele maanden. U kunt ons natuurlijk wel altijd even bellen of het herstel überhaupt nog wel de moeite waard is, of dat u wellicht toe bent aan een alternatief.

Bekijk onze eindresultaten ook eens op: Gerestaureerde Chesterfields

Reinigen - schoonmaken - ontsmetten


Het intensief reinigen, uitwassen en ontsmetten van o.a. de knoopsgaten en plooien is een zeer intensieve maar niet overbodige klus. Deze verwijdert naast de geschiedenis van vorige eigenaren (en/of huisdier) alle door de jaren heen gebruikte, en misschien wel verkeerde onderhouds-middelen. Het reinigen aan de binnenzijde is iets wat voor veel mensen misschien overbodig lijkt. Het is juist hier waar veel rommel en dergelijke verscholen zit. Hiervoor moet u aan de onderzijde het doek losmaken.

Bijwerken of vervangen

Wij herstellen eventueel ook een deel van uw Chesterfield. Dit herstel is net als bij het kussen-herstel nagenoeg niet te zien. De structuur en kleur van het leer zal geheel een match vormen met de rest van het meubel. Deze reparatie doen wij helaas niet op locatie. Zelf transporteren maakt het herstel wel wat voordeliger. Voorzijde - kop - vlak van een arm vervangen vanaf € 160,-

Vering aanpassen | vervangen

De vering in uw meubel kan slap worden of breken. Er worden meerdere soorten veringen toegepast. De herstelkosten zijn afhankelijk van het soort vering.

Vervangen van voeringstof

Het vervangen van de onder / voeringstof is soms de enige optie. Deze kan verteerd zijn of dusdanig vuil geworden zijn dat dit nog maar de enige oplossing is. Is de stof wel sterk maar aan de zijden losgescheurd, dan is een slappe of slechte ondervering meestal de oorzaak. deze werkzaamheden zijn intensief omdat er veel losgemaakt moet worden om dit te vervangen. Kosten zijn afhankelijk van het type en de uitvoering.
kussen_herstel_chesterfields

Kussens bijwerken vernieuwen

Wij kunnen uw kussens voor u herstellen of bijwerken in een mooie identieke sfeer. Dus geen splinternieuw kussen in uw oude Chesterfield. Om de juiste sfeer en structuur van het leer te bepalen is het prettig als er een origineel kussen voor handen is.
 Wij kunnen dit meestal binnen 3 tot 5 werkdagen voor u realiseren. U kunt voor deze periode tevens kussens in bruikleen krijgen. U kunt de kussen op afspraak aanleveren of opsturen. Kosten voor herstel: zitkussen bovenzijde 55x55cm + bies in antique range rundleder vanaf € 215,-Wij realiseren dit met nagenoeg geen verschil in sfeer en kleur.

Kleuren en conserveren

Na het vervangen van de versleten delen kunnen we de juiste kleurpigmenten mengen en het geheel op kleur ingewassen. Tot slot zal het meubel 2x met een onderhouds-middel behandeld worden waarna het weer jaren mee kan.

Meer informatie of een prijsopgave?
Bel met ons op: 070-3950766.

Vervangen van uw Chesterfield zitkussens

Het vervangen van zitkussens is nog steeds een mooie manier om uw bestaande Chesterfield er weer fraai bij te zetten. Op onze site kunt u meerdere voorbeelden zien van hoe fraai dit oogt. Daarnaast kan Mister Chesterfield een oude Chesterfield voor u zodanig restaureren dat u er weer jarenlang plezier van heeft. Waarbij wij ook de binnenkant kunnen restaureren. Bovendien kunnen wij uw oude Chesterfield bank voor u renoveren, zodat deze er weer netjes uit ziet, maar toch de authenticiteit van een klassiek Chesterfield behoudt. Zit uw Chesterfield niet naar behoren, ook hiervoor hebben wij een oplossing. Wij kunnen uw bank zodanig aanpassen, zodat het zitcomfort aanzienlijk verbeterd en de uitstraling behouden blijft. Wij denken, vanuit onze jarenlange (decennialange!) ervaring en denken graag met u mee.

Chesterfield Kussens

Ma t/m Za open op Afspraak