Uw Chesterfield in leder of meubelstof en in bijna alle gewenste kleuren en soorten

Type 1 Antique range Chesterfield leder

Type 1 Meubelstoffen

Type 2 Medium Range leder

De Medium Range leder is een volnerf leder-soort. Dit pull-up is behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken welke door en door geverfd is met aniline kleurstoffen (pigmenten). Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er bijenwas over de nerf van het leder gewalst. Door het aanspannen en het gebruik van dit leder zal het na verloop van tijd lichter van kleur worden. Plaatsing in direct (zon/uv) licht raden wij af. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range.

 

Type 2 Medium Range Auto-kwaliteit leder

De Medium Range Auto-kwaliteit leder is kleurrijke ge-dekverfd rundleer. Dit noemen wij ook wel auto-kwaliteit omdat dit vaak in auto’s wordt toegepast. Deze varianten zijn makkelijk te reinigen en geven een eigentijdse uitstraling aan het meubel. Wilt u weten of deze leersoort geschikt is voor uw gebruik? Vraag het ons! Bijna alle kleuren van de regenboog zijn leverbaar! Prijzen voor de nieuw te bestellen Chesterfields hebben in deze range een meerprijs ten opzichte van de standaard range. Wilt weten of dit type leder aan uw wensen en eisen kan voldoen? Vraag het ons.
 

Type 3 Luxery Range Brazilian

De Brazilian range leders zijn extra dikke huiden rundleer en natuurlijk ook weer toe te passen op onze gehele nieuwe Chesterfields. Robuust en veelzijdig, met een fraaie reflectie in het geval een van dag en kunstlicht. Qua kleur zijn verschillende varianten waar u uit kunt kiezen. De grove stoere structuur bestaat uit een two tone afwerking. De lichtere basiskleur, onderlaag wordt op intensief gebruikte delen wat lichter van kleur. Deze eigenschap is uitermate geschikt om de geleefde en geliefde sfeer op de Chesterfield te krijgen. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range.

Type 4 Premium Range leder

Onder de noemer type 4 premium range leder leveren wij de wat duurdere leersoorten. Dit zijn zowel de vol-aniline als sommige vintage varianten. Deze zijn toe te passen wanneer u nieuwe-Chesterfield samenstelt. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range. Wilt weten of dit type leder aan uw wensen en eisen kan voldoen? Vraag het ons.

 

Leder

Leer is een natuurlijk product met zijn eigen individuele kenmerken. Verschillen in kleur en textuur is inerent aan dit materiaal. Dit kan men zelfs binnen hetzelfde stuk huid verwachten. Markeringen, littekens en insectenbeten die de huid tijdens het leven van het dier zijn opgelopen moeten worden beschouwd als kenmerken van echt leder en zeker niet als een gebrek.

 

Meubelstof

Net als bij leder-varianten kunnen de prijzen op meubelstoffen verschillen. Wij hebben in vrijwel alle kleuren van de regenboog een geschikte meubelstof in onze winkel liggen. Mocht u zelf stof willen aanleveren of suggesties hebben, dan horen wij die graag.

 

Reiniging

Reinig uw meubel door afstoffen met een zachte doek en verwijder eventuele gemorste vloeistoffen of etenswaren meteen door deppen met een zachte doek of tissue werken van buiten naar de binnenkant van de vlek. Reinig eens per maand door het meubel af te nemen met een vochtige doek. Niet meer dan vochtige doek. Boenwas, wasmiddel, oplosmiddel, vernis of vlekkenmiddelen mag niet worden gebruikt als ze serieus het leer oppervlak zou kunnen beschadigen. Voor verder advies over leerzorg van uw specifieke leder raadpleegt u het beste een specialist.

 

Kussens

Een verscheidenheid van kussen vullingen worden toegepast, deze is vaak afhankelijk van het model en het ontwerp. Het is essentieel dat bij een veren of vezels vulling de kussens minstens twee keer per week worden opgeschud om hun omvang en sfeer te behouden. Als het om kussens gaat met leer aan beide zijden moet deze ook regelmatig gedraaid worden om een gelijkwaardige slijtage te realiseren. Lichaamswarmte heeft tevens een effect op leer en zitten kan daardoor bij een zitkussen enige rek in het leder veroorzaken, dit is een eigenschap en kan niet worden vermeden.


Vol-aniline leder:

Dit leder krijgt uitsluitend een vatverving.
Het is de meest natuurlijke ledersoort en is daarom bijzonder mooi en gemaakt van de mooiste huiden. Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke littekens en kleurnuances (pigmenten in de huid) zijn duidelijk zichtbaar en onvermijdelijk. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen. Ook directe straling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leder Protection Set
• Protexx Leather protector
• Leathergard

Semi-aniline leder:
Dit leder is voorzien van een licht gepigmenteerde beschermlaag (een zeer dun laklaagje). Deze beschermlaag voorkomt in redelijke mate het indringen van vervuiling waardoor dit leertype iets praktischer in het gebruik is. Semi-aniline leder staat dicht bij de oorspronkelijke lederhuid, omdat de natuurlijke kenmerken nog goed zichtbaar zijn (de gaatjes van de haarinplant zijn bijvoorbeeld nog te zien). Directe straling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leather Protection Set
• Lederplus
• Protexx Leather protector
• Leathergard

Gedekverfd leder:
Dit leder is voorzien van een gepigmenteerde, niet doorzichtige finishlaag, waardoor de natuurlijke oneffenheden in de huid minder/niet opvallen. Deze beschermlaag biedt extra bescherming, waardoor dit type leder zeer praktisch in gebruik is. Directe bestraling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leather Protection Set
• Lederplus
• Protexx Leather protector
• Leathergard

Nubuck leder:
Nubuck leder heeft de eigenschappen van een vol-aniline leder (meest natuurlijke vorm van leder), maar dan met een geschuurde toplaag (er ontstaat een veloursachtig effect). Nubuck leder is een fijn geschuurd nerfleder (dit is de bovenzijde van een lederhuid). Alhoewel voor dit leertype de mooiste huiden gebruikt worden, is het toch mogelijk dat bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën- of nerfstructuur in het leder terug te vinden zijn. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen. Ook directe bestraling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:

• Nubuck kit
• Textile & Leather Protector

Old Saddle leder:
Old Saddle leder is een gepatineerd plantaardig gelooid leertype met een zogenaamd handwish-effect. Het is gemaakt van de beste West-Europese runderhuiden en kent een wasachtige afwerking. Door een uitgekiend looi-, verf- en vettingsproces is een leertype ontstaan met een goede wrijfechtheid en voldoende lichtechtheid. Desondanks mag dit type leder niet in de volle zon gezet worden, aangezien het leder dan zal verkleuren. In gebruik zal dit type leer z’n uiteindelijke patina verkrijgen en dankzij de plooivorming zal het meubel z’n karakter tonen. Gezien de gepatineerde wasachtige afwerking, mag dit leder niet behandeld worden met een vochtige doek of reinigingsmiddel.
Onderhoudsadvies:
• Old Saddle Wax

Pull-Up leder:
De term “Pull Up” is vaak niet direct te relateren aan een bepaald type leer, maar staat eigenlijk voor een bepaalde uitstraling van het leder. Het “Pull Up” effect betekent dat er een kleurnuance in het leder zit naarmate je het leder onder spanning zet (trekken = pull). Het gedeelte dat onder spanning komt te staan, zal dan enigszins licht opkleuren.

Voor zover bekend wordt Pull-Up leder onderscheiden in:
• Pull Up leder afgewerkt met een was –en/of olielaag.
• Pull Up leder afgewerkt met een Polyurethaan (PU) lak- of folielaag.

Pull Up leder afgewerkt met een was –en/of olielaag.
Dit type is meestal een volnerf ledersoort. Het is gemaakt van volaniline leder.
Deze volaniline wordt behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken welke door en door geverfd is met aniline kleurstoffen (pigmenten). Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er met hete olie of was over de nerf van het leder gewalst. Door gebruik van dit leder zal het na verloop van tijd (op sommige plaatsen) lichter van kleur worden. Door het leder 2 x per jaar een dunne behandeling te geven, komt het leder weer enigszins terug in de oorspronkelijke kleur. Tijdens het aanbrengen van een leerwas of creme zal het doekje of sponsje (soms) iets kleur afgeven. Bij dit type leder is dit een normaal verschijnsel. Ook door het gebruik van hitte kunnen kleine beschadigingen of krassen bij dit type leder worden gecamoufleerd. Met een föhn kan men het leder dan licht verwarmen, waardoor de kleur zich enigszins weer herstelt. Gezien de olie- of waslaag van het leder, is het niet aan raden dit leder te reinigen. Gebruik in uiterste gevallen alleen een licht vochtige doek. Het is aan te raden dit leder niet in direct dag of zonlicht te plaatsen omdat dit op termijn zal resulteren in een lichtere verkleuring.
Onderhoudsadvies:

Wax It
Pull Up leder afgewerkt met een Polyurethaan (PU) lak- of folielaag.
Dit type mag niet zomaar “leer” genoemd worden. Er zijn soorten waarbij gemalen en gerecyclede ledervezels op een (vaak) linnen doek doormiddel van verlijming aan beide zijde wordt aangebracht. De bovenzijde wordt daarna voorzien van een zeer zware polyurethaan (PU) laklaag. Dit type “leer” noemen we “Bycast”. Ook bestaan er type waarbij op het gepigmenteerde rundleder (meestal splitleder) een folielaag met Pull Up effect wordt gedrukt. Als laatste bestaat er ook nog een variant van dit type “leder”, dat geen leder genoemd mag worden. Dit omdat het een 100% kunstleder (pvc) is met daaroverheen een polyurethaan (PU) laklaag. Bij alle genoemde soorten “leder” geldt dat een föhn (hitte) een oplossing kan bieden tegen kleine beschadigingen of krassen. De genoemde “leersoorten” 2 x per jaar dun reinigen met Clean-It en nabehandelen (voeden) met Wax-It. Deze producten zijn verpakt in de Wax It set. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Onderhoudsadvies:
• Wax It set

Schapenleder:
Een plantaardig gelooid leder (vol-aniline) zonder een beschermlaag.
De van nature drogere en stuggere gelooide schapenhuiden worden volgens aloude traditie met de hand ingepoetst met een vaak bruinachtige “waterbeits” en afgewerkt met een product op basis van was. Hierdoor vertoont schapenleder vrijwel altijd het zgn. “wolk-effect”. Mede gezien de relatief kleine huiden die verwerkt worden, zijn kleur- en structuurverschillen tussen de diverse delen van het meubel niet te vermijden. In verband met de structuur van schapenleder kunnen in het begin bij het gebruik van het meubel kleine haarscheurtjes ontstaan (ook wel craquelé-effect genoemd). Dit komt de charme van het leder juist ten goede, mede door de antiekuitstraling.
Onderhoudsadvies:
• Old Saddle Wax

Pu – leder
Omdat het hier om een polymeer leder gaat noemt men dit ook wel fabrieks – leer. Als je geen veganist bent zien wij hier eigenlijk alleen maar nadelen van (voor een zitmeubel). Niet alleen vanwege de transpiratie tijdens het zitten, maar ook en een vaak wat goedkope uitstraling en beperkte levensduur. PU = Poly – Urethaan is eigenlijk is het een mix van meerdere materialen, geperst tot het gewenste uiterlijk. Het is wel makkelijk af te nemen. Zeer beperkte levensduur.