Wij vertellen u graag over Mister Chesterfield.

Het opzetten van een eigen Chesterfield label is eigenlijk een logisch vervolg geweest op onze ervaringen in de herstel-werkzaamheden. De voldoening aan oude Chesterfields te werken is zeer groot. De laatste 20 jaar was er een behoorlijke tendens gaande om deze fraaie meubels op commerciële wijze betaalbaar te maken. De praktijk wijst uit dat de bouwers op alles te hebben bezuinigd, zolang de buitenkant er in de winkel maar aardig uitziet. Ook in Engeland is deze denkwijze helaas op grote schaal aanwezig.

Door de reparaties en aanpassingen die wij dagelijks uitvoeren weten wij wat de meest kwetsbare delen en materialen aan deze meubels zijn. Ons eigen Mister Chesterfield label geheel is door ons zelf ontwikkeld. Wij zijn zeer trots op onze uitvoeringen en wat wij u kunnen bieden.
Als u een mooie Chesterfield wilt kopen, moet u ons product echt even komen bekijken.

In 1945, net na de 2e wereldoorlog is mijn grootvader begonnen met het op ambachtelijke wijze herstellen van klassieke zitmeubels. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd met traditionele materialen als crin, paardenhaar, linnen, beenderlijm, politoer e.d. Door deze werkzaamheden groeide de liefde voor meubels met een kenmerkende en vooral eigen uitstraling. Naast de Chesterfields had hij een zwak voor meubels uit de jaren 20. Later heeft hij zich verder ontwikkeld door het ontwerpen en realiseren van zijn eigen meubel-lijn. Deze werd geheel vanaf het frame in eigen beheer gemaakt.

Sinds 1958 heeft mijn vader zich verder ingezet om deze ontwikkelingen in het bedrijf door te zetten. Hij is idolaat van zijn vak en is ondanks zijn pensionering nog altijd actief en vol interesse voor alles wat met dit vak te maken heeft. Het ambachtelijke aspect is de grootste reden van zijn enthousiasme.

Sinds 1992 heb ik mij vooral bezig gehouden met restaureren en herstellen van meubels. Ik heb mede door mijn opleiding als fijn-houtbewerker, meubelstofferder oog voor mooie, duurzame materialen. Het herstellen van mooie oude Chesterfields is een uit de hand gelopen hobby maar is trouwens nog steeds één van de mooiste aspecten van dit vak. Je geeft zo’n meubel gewoon weer een nieuw leven. Ik hoop altijd dat de nieuwe eigenaar er met net zo veel plezier naar kijkt als ik. Mensen merken vrij snel dat dit mijn passie is. Ik wil iedereen graag laten zien dat een Chesterfield zoveel meer is dan zomaar een zitmeubel. Mijn Perfectionisme komt in mijn vak goed van pas.

Mister Chesterfield is gevestigd aan de Venestraat 27 in Leidschendam. Dit is de oudste straat van deze plaats die slechts op 7 min. rijden van het centrum van Den Haag ligt. Met gemiddeld wel zo’n 100+ items kunt u hier al onze varianten en modellen ervaren. Naast onze “made to measure” collectie kunt u hier ook onze fraaie gerestaureerde Chesterfields bekijken. Met dusdanig veel variatie en optie’s kan een keuze maken soms lastig zijn, maar daar kunnen wij u prima bij helpen. Model – afmeting – Kleur – Leersoort.

Zonder concessies de mooiste Chesterfields van de Lage landen.

Engelse kwaliteit – rechtstreekse import geheel in eigen beheer – persoonlijke service