Over Mister Chesterfield, de geschiedenis van ons bedrijf.

In over mister Chesterfield vertellen wij u over wie wij zijn, de geschiedenis van ons bedrijf, de passie en de reden voor het opzetten van ons eigen label, onze merknaam.

1e generatie
In 1945, net na de 2e wereldoorlog is mijn grootvader begonnen met het op ambachtelijke wijze herstellen van klassieke zitmeubels. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd met traditionele materialen als crin, paardenhaar, beenderlijm, politoer e.d. Door deze werkzaamheden groeide de liefde voor meubels met een kenmerkende en vooral eigen uitstraling. Naast de Chesterfields had hij een zwak voor meubels uit de jaren 20. Later heeft hij zich verder ontwikkeld door het ontwerpen en realiseren van zijn eigen meubel-lijn. Deze werd geheel vanaf het frame in eigen beheer gemaakt en wij hebben gelukkig nog wat van zijn items in onze privé collectie. Onverwoestbaar!

2e generatie
Sinds 1958 heeft mijn vader zich verder ingezet om deze ontwikkelingen in het bedrijf door te zetten. Hij is idolaat van zijn vak en vol interesse voor alles wat met dit vak te maken heeft. De ambachtelijke manier van stofferen geeft hem de meeste voldoening. Hij heeft voor zeer gerenommeerde antiquairs en beurzen gewerkt. Hij nog dagelijks bezig met zijn passie en hij heeft natuurlijk enorm veel ervaring. Ik heb enorm veel waardering voor

3e generatie
Sinds 1992 heb ik mij vooral bezig gehouden met restaureren en herstellen van meubels. Ik heb mede door mijn opleiding fijn-houtbewerking, meubelstoffering oog voor mooie en duurzame materialen. Het herstellen van mooie oude Chesterfields is nog steeds één van de mooiste aspecten van dit vak. Je geeft daarmee een mooi vaak intensief gebruikt product een langer leven. Dit stukje ambacht geeft mij ontspanning in een hectische maatschappij. Het enthousiasme van de eigenaar maakt dit vak enorm leuk. Mensen merken vrij snel dat dit mijn passie is. Er zijn veel vooroordelen in de wereld gekomen door verkeerd gebouwde Chesterfields en ik bewijs met ons label dat een Chesterfield nog steeds goed gebouwd wordt en wel comfortabel is. In mijn vak komt mijn perfectionisme zeer goed van pas.

Mister Chesterfield is gevestigd aan de Venestraat 27 in Leidschendam. Dit is de oudste straat van deze plaats die slechts op 7 min. rijden van het centrum van Den Haag ligt. Met gemiddeld wel zo'n 100+ items kunt u hier al onze varianten en modellen ervaren. Naast onze "made to measure" collectie kunt u hier ook onze fraaie gerestaureerde Chesterfields bekijken. Met dusdanig veel variatie en optie's kan een keuze maken soms lastig zijn, maar daar kunnen wij u prima bij helpen. Model - afmeting - Kleur - Leersoort.

Wij hebben met het Mister Chesterfield label deze fraaie stijlicoon weer op de kaart gezet en zijn zeer trots op onze variaties en het goede zitcomfort wat deze te bieden hebben. Als u een echte Engelse Chesterfield wilt kopen, moet u ons echt even bezoeken. Wij vinden dit namelijk de beste Chesterfields.

Website by Webroots