In over mister Chesterfield vertellen wij u graag even over wie wij zijn

In over mister Chesterfield vertellen wij u graag even over wie wij zijn, en een stukje geschiedenis. De passie voor deze meubels en stijlen is voor ons de voornaamste reden geweest voor het opzetten van een eigen label. Onze merknaam heeft eigen producten en worden speciaal gebouwd naar onze specificaties. Wij kunnen u al bij afname van één meubel betaalbaar maatwerk leveren.

1e generatie

In 1945, net na de 2e wereldoorlog is mijn grootvader begonnen met het op ambachtelijke wijze herstellen van klassieke zitmeubels. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd met traditionele materialen als crin, paardenhaar, beenderlijm, politoer e.d. Door deze werkzaamheden groeide de liefde voor meubels met een kenmerkende en vooral eigen uitstraling. Naast de Chesterfields had hij een zwak voor meubels uit de jaren 20. Later heeft hij zich verder ontwikkeld door het ontwerpen en realiseren van zijn eigen meubel-lijn. Deze werd geheel vanaf het frame in eigen beheer gemaakt en wij hebben gelukkig nog wat van zijn items in onze privé collectie. Onverwoestbaar!

2e generatie

Sinds 1958 heeft mijn vader zich verder ingezet om deze ontwikkelingen in het bedrijf door te zetten. Hij is idolaat van zijn vak en vol interesse voor alles wat met dit vak te maken heeft. De ambachtelijke manier van stofferen geeft hem de meeste voldoening. Hij heeft voor zeer gerenommeerde antiquairs en beurzen gewerkt. Hij nog dagelijks bezig met zijn passie en hij heeft natuurlijk enorm veel ervaring. Ik heb enorm veel waardering voor

3e generatie

Sinds 1992 heb ik mij vooral bezig gehouden met restaureren en herstellen van meubels. Ik heb mede door mijn opleiding fijn-houtbewerking, meubelstoffering oog voor mooie en duurzame materialen. Het herstellen van mooie oude Chesterfields is nog steeds één van de mooiste aspecten van dit vak. Je geeft daarmee een mooi vaak intensief gebruikt product een langer leven. Dit stukje ambacht geeft mij ontspanning in een hectische maatschappij. Het enthousiasme van de eigenaar maakt dit vak enorm leuk. Mensen merken vrij snel dat dit mijn passie is. Er zijn veel vooroordelen in de wereld gekomen door verkeerd gebouwde Chesterfields. Ik bewijs met ons eigen label dat een Chesterfield nog steeds goed gebouwd kan worden en dat zelfs tegen betaalbare prijzen. In dit vak komt mijn perfectionisme zeer goed van pas.

Onze winkel heeft een centrale ligging en is makkelijk aan te rijden

Mister Chesterfield is gevestigd aan de Venestraat 27 in Leidschendam. Dit is de oudste straat in deze plaats die maar slechts op 7 min. rijden van het centrum van Den Haag ligt.
Met gemiddeld meer dan 150 items kunt u hier al onze varianten en modellen ervaren.
Parkeren kan op korte afstand en is nog gratis ook.

Directe links:

Chesterfield winkel - Chesterfield nieuw - Chesterfield gerestaureerd - Chesterfield herstel-restauratie - Chesterfield inkoop-inruil - Chesterfield leder-meubelstoffen - Chesterfield maatwerk - Chesterfield opruiming-sale-outlet - Contact-route

mister-chesterfield-review
winkel-chesterfield
mister-chesterfield-levering