Mister Chesterfield

FAQ

beste chesterfield winkel

Waarom maatwerk van Mister Chesterfield ?

1: Vrijwel ieder gewenst model

Nieuw maatwerk werkt heel simpel bij Mister Chesterfield. Omdat wij in Engeland geheel vanaf het frame opbouwen kunnen wij praktisch ieder gewenst model op de best mogelijke manier nabouwen. Denk hierbij aan fauteuils tot banken van wel 400cm uit één stuk, hoekbanken, U-vorm, lounge banken, slaapbanken, bureaustoelen enz. enz. oneindig veel stijlen en afmetingen.

2: Nergens meer comfort

Onze nieuwe Chesterfields hebben aangepaste comfortabele materialen in de rug en armen zodat u deze vaak stugge meubels niet eerst ( 20 jaar ) moet “inzitten”. De zitting heeft echter wel een stevige basis, dit omdat het uw gewicht op de juiste manier moet blijven ondersteunen. De vulling die u kiest zal uiteindelijk naar uw gebruik en wensen zijn. Als de basis goed is, zal het zitcomfort altijd beter blijven ongeacht het postuur of gewicht.

OP POSTUUR

Onze persoonlijke trigger om nieuwe meubels aan te bieden is het meubel op postuur te kunnen leveren. Een Originele Engelse Chesterfield met eigenschappen zoals het grote publiek die uit het verleden kent; stijlvol, degelijk en duurzaam. Wij bieden zeer scherpe prijzen omdat we heel bewust en vanuit een betaalbare maar persoonlijke locatie ondernemen. Een showroom waar een prettig stukje beleving aanwezig is, maar wel met de focus op wat u thuis geleverd krijgt en niet hoe overdonderend groot de glimmende showroom of kwaliteit suggererende hoge prijzen zijn.

3: Afwering in stijl

AFWERKING IN ELKE GEWENSTE STIJL

Er de laatste jaren veel nieuwe soorten leder en stoffen ontwikkeld en dat in combinatie met de prettige aangepaste vullingen in de romp, maakt dit aanbod een héél fraai alternatief voor een oude of lekker ingezeten Chesterfield. Kortom, we bieden een nieuw meubel wat helemaal aan uw wensen kan voldoen en die dagelijks intensief gebruikt kan worden.

4: Materialen zwart op wit

Omdat wij als restaurateurs alleen de beste kwaliteit willen leveren hoeven we geen enkel materiaal geheim te houden of in de omschrijving te verbloemen. Bij de aanschaf van uw meubels krijgt u daarom een overzicht van de toegepaste materialen. Bijvoorbeeld een 100% beukenhouten frame is bij ons dus niet een toepassing van beuken om alleen de vering op te monteren omdat de rest van de romp van een ander materiaal is zoals bijvoorbeeld spaanplaat of MDF. Eigenlijk doen wij precies het tegenovergestelde van wat de markt laat zien, alleen leveren wij dan een degelijk Engels product en niet een zo goedkoop mogelijk aftreksel. 

5: Ervaring & advies

De basis van Mister Chesterfield is weliswaar niet gelegd in het maatwerk maar komt voort uit de restauraties die wij als familiebedrijf sinds 1945 al uitvoeren. In 2006 hebben we besloten om deze meubels weer op de kaart te zetten, dit omdat we het zo jammer vonden dat de mensen vaak slechts een illusie kochten. Dit is waar we voor staan en wat we doen. Kijk verder dan de grootste showroom, wat u thuis geleverd krijgt is uiteindelijk veel belangrijker.

6: Prijzen

MAATWERK IS VAST DUUR

Wie even verder leest zal al gauw begrijpen dat onze prijzen dus helemaal niet veel hoger zijn dan standaard uitvoeringen van andere aanbieders. Het enige wat onze kopers niet altijd begrijpen dat is dat we zulke fraaie meubels tegen dit soort prijzen kunnen leveren.

PART OF THE DEAL

Wij zijn met met onze Engelse leverancier als part of the deal het maatwerk overeengekomen. Als je veel maatwerk maakt is het op ten duur ook een soort van standaard. Ons maatwerk kost dus onder aan de streep misschien iets meer dan standaard, maar duurder is betrekkelijk wanneer je naar de levensduur en prettig zitten kijkt. Zeg eens, hoe fijn zit uw meubel op dit moment nog?

De prijzen in getoonde afbeeldingen zijn vanafprijzen zoals u kunt lezen als u op het gewenste model klikt. Deze meubels zijn leverbaar in bijna iedere afmeting per knoopsgat breder of smaller tot een lengte van wel 400cm. Hoekbanken, u-vorm en diner-banken zijn oneindig samen te stellen. Tegen een zeer geringe meerprijs is de zitting-hoogte, diepte en rughoogte precies leverbaar conform uw wensen. Getoonde prijzen zijn inclusief authentiek rundleder, 21% BTW en bezorging tot 260km vanaf onze showroom. Er is heel veel mogelijk.

KORTING
Als u meerdere van deze Chesterfields bij ons koopt krijgt u altijd een prettige prijsreductie. Voor ons zijn de handelingen redelijk hetzelfde en dat creëert ruimte voor een korting. Tijden onze verbouwing willen we graag uw meubels realiseren. We zullen altijd schipperen in de kosten voor een aanpassing die aan uw wensen kan voldoen.

7: Gratis bezorging

WIJ HOUDEN NIET VAN VERRASSINGEN

De prijzen die u betaald zijn inclusief bezorging tot 260KM vanaf onze showroom. Daarbuiten betaald een geringe toeslag. Zelf afhalen is tevens mogelijk.

 

Laat u ons weten hoe uw ultieme Chesterfield eruit ziet én zit!

Zullen we anders gewoon even vrijblijvend bellen? Leuk! +31 (0)70-3950766

Offerte Form (#5)

Prijs type 1 Hand Finished authentic range of stof is de basis

De basis van al onze nieuwe maatwerk meubels heeft de naam authentic range, ook wel Chesterfield of Hand Finished Antique rundleder én getoonde meubelstoffen.
Type leder: Hand-Finished Antique or authentic leder  en type stoffen: Clever Linen | Clever wool | Clever velvet | Herringbone wool | Chenille weave | Harris tweed.

Prijstype 2 Medium Range Auto-kwaliteit leder

De Medium Range Automotive kwaliteit leder is kleurrijk gedekverfd rundleer. Dit noemen wij ook wel auto-kwaliteit omdat dit vaak in auto’s wordt toegepast. Deze varianten zijn makkelijk te reinigen en geven een eigentijdse uitstraling aan het meubel. Wilt u weten of deze leersoort geschikt is voor uw gebruik? Vraag het ons! Bijna alle kleuren van de regenboog zijn leverbaar! Prijzen voor de nieuw te bestellen Chesterfields hebben in deze range een meerprijs ten opzichte van de standaard range. Wilt weten of dit type leder aan uw wensen en eisen kan voldoen? Vraag het ons. Type b.v.  Vogue Vele | Essential range Birch. Zie verder op deze pagina meubels in dit leer.

Prijstype 2 Medium Range leder natural – Heritage – Old English –

De Medium Range leder is een volnerf leder-soort. Dit pull-up is behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken welke door en door geverfd is met aniline kleurstoffen (pigmenten). Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er bijenwas over de nerf van het leder gewalst. Door het aanspannen en het gebruik van dit leder zal het na verloop van tijd lichter van kleur worden. Plaatsing in direct (zon/uv) licht raden wij af. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range. De eerste series pull-up leders waren niet erg geliefd omdat er vanwege het pull-up effect ook veel rek in het leer zat. De variant die wij u leveren heeft een minder pull-up effect en dus iets minder rek in het leder en daarom meer geschikt vanwege de spanning die erg belangrijk is op de plooien van een Chesterfields. Wilt u weten of dit type leder geschikt is voor uw huishouden of toepassing? Vraag het ons! Range b.v: Heritage | Naturel | Selvaggio

Prijstypeype 3 Luxery Range Distressed vintage leder

De Distressed  vintage leders huiden rundleer zijn afgewerkt met een nerf in het leder. Qua kleur zijn er veel verschillende varianten waaruit u kunt kiezen. Deze uitstraling is uitermate geschikt om de Chesterfield een matte, geleefde en sfeer te geven. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range. Wilt weten of dit type leder aan uw wensen en eisen kan voldoen? Vraag het ons.

Prijstypeype 3 Luxery Range Brazilian

De Brazilian range zijn extra dikke zuid-Amerikaanse huiden rundleer / z.g.n. buffelleer soorten. Deze zijn robuust en veelzijdig, met een fraaie reflectie in het geval een van dag en kunstlicht. Qua kleur zijn verschillende varianten waar u uit kunt kiezen. De grove stoere structuur bestaat uit een two tone afwerking. De lichtere basiskleur, onderlaag wordt op intensief gebruikte delen wat lichter van kleur. Deze eigenschap is uitermate geschikt om de geleefde en geliefde sfeer op uw Chesterfield te krijgen. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range. Wilt weten of dit type leder aan uw wensen en eisen kan voldoen? Vraag het ons. Zie verder op deze pagina meubels in dit leer.

Prijstype 4 premium range

Onder de noemer type 4 premium range leder leveren wij de vol-aniline en vintage varianten. Deze zijn toe te passen wanneer u een nieuwe-Chesterfield samenstelt. Dit leder heeft een toeslag ten opzichte van de Antique range. Wilt weten of dit type leder aan uw wensen en eisen kan voldoen? Vraag het ons. Range b.v: Tudor vintage  + Nubuck + vol-aniline + old sadle varianten

Automotive ( type 2 )

Brazilian ( type 3 )

Vintage range ( type 4 )

London
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

London 1 persoons 90cm
chesterfield-little-london-love-seat-1.5
London love seat 118cm
chesterfield-little-london-tweezits-2
London 2 persoons 143cm
chesterfield-little-london-driezits-3
London 3 persoons 173cm
chesterfield-little-london-vierzits-4
London 4 persoons 219cm

Leeds
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Leeds fauteuil 111cm
Leeds Love seat 141cm
Leeds twee persoons bank 177cm
Leeds drie persoons bank 225cm
Leeds vier persoons bank 242cm

Nottingham
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Nottingham fauteuil 111cm
Nottingham Love seat 141cm
Nottingham 2 persoons bank 177cm
Nottingham 3 persoons bank 225cm
Nottingham 4 persoons bank 242cm

Cambridge
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Cambridge fauteuil 112cm
Cambridge Love seat 141cm
chesterfield-cambridge-tweezits-2
Cambridge twee persoons 162cm
Cambridge drie persoons 194cm
Cambridge vier persoons 242cm

Harewood
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Harewood fauteuil 109cm
Harewood XL fauteuil 136cm
Harewood twee persoons bank 162cm
Harewood drie persoons bank 193cm
Harewood vier persoons bank 239cm

Brighton
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Brighton Fauteuil 122cm
Brighton Love seat 154cm
Brighton 2 zits bank 176cm
Brighton 3 zits bank 211cm
Brighton 4 zits bank 259cm

Oxford
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Oxford fauteuil 134cm
Oxford Love seat 164cm
Oxford 2 zits bank 200cm
Oxford 3 zits bank 231cm
Oxford 4 zits bank 277cm

Kingston Forrest
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel, hoekbanken en u-vorm in elke kleur leder of stof

Kingston Forrest Fauteuil 123cm
Kingston Forrest Love seat 152cm
Kingston Forrest 2 zits bank 185cm
Kingston Forrest 3 zits bank 230cm
Kingston Forrest 4 zits bank 270cm

Birmingham
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Birmingham fauteuil 123cm
Birmingham love seat 158cm
Birmingham 2 zits Bank 191cm
Birmingham 3 zits bank 231cm
Birmingham 4 zits bank 291cm

Lounge + Hoekbanken
Tot 400cm in elke kleur leder of stof

Loungebank rechts 242cm
Hoekbank Corner variatie
Chesterfield-Leeds-lounge-links
Loungebank links 242cm

Lundwood
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Lundwood Fauteuil 84cm
Lundwood 2 zits Bank 134cm
Lundwood 3 zits Bank 184cm

Liverpool
Van fauteuil tot 220cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Liverpool Fauteuil
Liverpool 2 zits Bank 137cm
Liverpool 3 zits Bank 220cm

Tub-chair
Van fauteuil tot 200cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Tub-chair fauteuil 76cm
Tub-sofa bank 115cm
nieuwe-chesterfield-andrew-100-tubchair-original
Andrew 100 fauteuil
Andrew 100 bank

Queen Anne
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Queen Anne fauteuil 81cm
Queen Anne Love seat 103cm
Queen Anne 2 zits bank 132cm
Queen Anne 3 zits bank 180cm

Georgian
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Georgian fauteuil 84cm
Georgian Love seat 106cm
Georgian 2 zits bank 135cm
Georgian 3 zits bank 179cm

Durham Woodland
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Woodland fauteuil 94cm
Woodland 2 zits bank 144cm
Woodland 3 zits bank 190cm

Sherwood
Van fauteuil tot 400cm bank in één deel in elke kleur leder of stof

Sherwood fauteuil 95cm
nieuwe-chesterfield-sherwood-twee-persoons-zits-2
Sherwood 2 zits bank 145cm
nieuwe-chesterfield-sherwood-drie-persoons-zits
Sherwood 3 zits bank 191cm

Chaise Longue
Vrijwel in elke kleur leder of stof leverbaar

Chaise Longue LH
Queen Chaise
Chaise Longue RH

Bureau en eetkamerstoelen
Vrijwel in elke kleur leder of stof leverbaar

Library chair
Chesterfield Victoria
Chesterfield Directors chair
Chesterfield Directors
Gainsborough swivel
Gainsborough
Chesterfield swivel Captain’s chair
chesterfield-captains-chair-1
Chesterfield Captain’s chair
Chesterfield swivel Typist Chair
Chesterfield Typist Chair
Manchester chair

Voetenbank en tafels
Vrijwel in elke kleur leder of stof leverbaar

Queen Anne footstool
Georgian footstool
Chesterfield Hocker Oxford
Hocker box met opslag
Custom made lounge part
Chesterfield Tafel
CHESTERFIELD-SPIJKERS
Voorzijde-zitting-site.jpg
CHESTERFIELD-POTEN

Leder

Leer is een natuurlijk product met zijn eigen individuele kenmerken. Verschillen in kleur en textuur is inerent aan dit materiaal. Dit kan men zelfs binnen hetzelfde stuk huid verwachten. Markeringen, littekens en insectenbeten die de huid tijdens het leven van het dier zijn opgelopen moeten worden beschouwd als kenmerken van echt leder en zeker niet als een gebrek.
 

Vol-aniline leder:
Dit leder krijgt uitsluitend een vatverving.
Het is de meest natuurlijke ledersoort en is daarom bijzonder mooi en gemaakt van de mooiste huiden. Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke littekens en kleurnuances (pigmenten in de huid) zijn duidelijk zichtbaar en onvermijdelijk. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen. Ook directe straling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leder Protection Set
• Protexx Leather protector
• Leathergard

Semi-aniline leder:
Dit leder is voorzien van een licht gepigmenteerde beschermlaag (een zeer dun laklaagje). Deze beschermlaag voorkomt in redelijke mate het indringen van vervuiling waardoor dit leertype iets praktischer in het gebruik is. Semi-aniline leder staat dicht bij de oorspronkelijke lederhuid, omdat de natuurlijke kenmerken nog goed zichtbaar zijn (de gaatjes van de haarinplant zijn bijvoorbeeld nog te zien). Directe straling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leather Protection Set
• Lederplus
• Protexx Leather protector
• Leathergard

Gedekverfd leder:
Dit leder is voorzien van een gepigmenteerde, niet doorzichtige finishlaag, waardoor de natuurlijke oneffenheden in de huid minder/niet opvallen. Deze beschermlaag biedt extra bescherming, waardoor dit type leder zeer praktisch in gebruik is. Directe bestraling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:
• Leather Protection Set
• Lederplus
• Protexx Leather protector
• Leathergard

Nubuck leder:
Nubuck leder heeft de eigenschappen van een vol-aniline leder (meest natuurlijke vorm van leder), maar dan met een geschuurde toplaag (er ontstaat een veloursachtig effect). Nubuck leder is een fijn geschuurd nerfleder (dit is de bovenzijde van een lederhuid). Alhoewel voor dit leertype de mooiste huiden gebruikt worden, is het toch mogelijk dat bijvoorbeeld insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën- of nerfstructuur in het leder terug te vinden zijn. Dit type leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten, waardoor het noodzakelijk is dit type leder goed te beschermen. Ook directe bestraling van zonlicht – uv straling – dient vermeden te worden om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
Onderhoudsadvies:

• Nubuck kit
• Textile & Leather Protector

Old Saddle leder:
Old Saddle leder is een gepatineerd plantaardig gelooid leertype met een zogenaamd handwish-effect. Het is gemaakt van de beste West-Europese runderhuiden en kent een wasachtige afwerking. Door een uitgekiend looi-, verf- en vettingsproces is een leertype ontstaan met een goede wrijfechtheid en voldoende lichtechtheid. Desondanks mag dit type leder niet in de volle zon gezet worden, aangezien het leder dan zal verkleuren. In gebruik zal dit type leer z’n uiteindelijke patina verkrijgen en dankzij de plooivorming zal het meubel z’n karakter tonen. Gezien de gepatineerde wasachtige afwerking, mag dit leder niet behandeld worden met een vochtige doek of reinigingsmiddel.
Onderhoudsadvies:
• Old Saddle Wax

Pull-Up leder:
De term “Pull Up” is vaak niet direct te relateren aan een bepaald type leer, maar staat eigenlijk voor een bepaalde uitstraling van het leder. Het “Pull Up” effect betekent dat er een kleurnuance in het leder zit naarmate je het leder onder spanning zet (trekken = pull). Het gedeelte dat onder spanning komt te staan, zal dan enigszins licht opkleuren.

Voor zover bekend wordt Pull-Up leder onderscheiden in:
• Pull Up leder afgewerkt met een was –en/of olielaag.
• Pull Up leder afgewerkt met een Polyurethaan (PU) lak- of folielaag.

Pull Up leder afgewerkt met een was –en/of olielaag.
Dit type is meestal een volnerf ledersoort. Het is gemaakt van volaniline leder.
Deze volaniline wordt behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken welke door en door geverfd is met aniline kleurstoffen (pigmenten). Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt er met hete olie of was over de nerf van het leder gewalst. Door gebruik van dit leder zal het na verloop van tijd (op sommige plaatsen) lichter van kleur worden. Door het leder 2 x per jaar een dunne behandeling te geven, komt het leder weer enigszins terug in de oorspronkelijke kleur. Tijdens het aanbrengen van een leerwas of creme zal het doekje of sponsje (soms) iets kleur afgeven. Bij dit type leder is dit een normaal verschijnsel. Ook door het gebruik van hitte kunnen kleine beschadigingen of krassen bij dit type leder worden gecamoufleerd. Met een föhn kan men het leder dan licht verwarmen, waardoor de kleur zich enigszins weer herstelt. Gezien de olie- of waslaag van het leder, is het niet aan raden dit leder te reinigen. Gebruik in uiterste gevallen alleen een licht vochtige doek. Het is aan te raden dit leder niet in direct dag of zonlicht te plaatsen omdat dit op termijn zal resulteren in een lichtere verkleuring.
Onderhoudsadvies:

Wax It
Pull Up leder afgewerkt met een Polyurethaan (PU) lak- of folielaag.
Dit type mag niet zomaar “leer” genoemd worden. Er zijn soorten waarbij gemalen en gerecyclede ledervezels op een (vaak) linnen doek doormiddel van verlijming aan beide zijde wordt aangebracht. De bovenzijde wordt daarna voorzien van een zeer zware polyurethaan (PU) laklaag. Dit type “leer” noemen we “Bycast”. Ook bestaan er type waarbij op het gepigmenteerde rundleder (meestal splitleder) een folielaag met Pull Up effect wordt gedrukt. Als laatste bestaat er ook nog een variant van dit type “leder”, dat geen leder genoemd mag worden. Dit omdat het een 100% kunstleder (pvc) is met daaroverheen een polyurethaan (PU) laklaag. Bij alle genoemde soorten “leder” geldt dat een föhn (hitte) een oplossing kan bieden tegen kleine beschadigingen of krassen. De genoemde “leersoorten” 2 x per jaar dun reinigen met Clean-It en nabehandelen (voeden) met Wax-It. Deze producten zijn verpakt in de Wax It set. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Onderhoudsadvies:
• Wax It set

Schapenleder:
Een plantaardig gelooid leder (vol-aniline) zonder een beschermlaag.
De van nature drogere en stuggere gelooide schapenhuiden worden volgens aloude traditie met de hand ingepoetst met een vaak bruinachtige “waterbeits” en afgewerkt met een product op basis van was. Hierdoor vertoont schapenleder vrijwel altijd het zgn. “wolk-effect”. Mede gezien de relatief kleine huiden die verwerkt worden, zijn kleur- en structuurverschillen tussen de diverse delen van het meubel niet te vermijden. In verband met de structuur van schapenleder kunnen in het begin bij het gebruik van het meubel kleine haarscheurtjes ontstaan (ook wel craquelé-effect genoemd). Dit komt de charme van het leder juist ten goede, mede door de antiekuitstraling.
Onderhoudsadvies:
• Old Saddle Wax

Pu – leder
Omdat het hier om een polymeer leder gaat noemt men dit ook wel fabrieks – leer. Als je geen veganist bent zien wij hier eigenlijk alleen maar nadelen van (voor een zitmeubel). Niet alleen vanwege de transpiratie tijdens het zitten, maar ook en een vaak wat goedkope uitstraling en beperkte levensduur. PU = Poly – Urethaan is eigenlijk is het een mix van meerdere materialen, geperst tot het gewenste uiterlijk. Het is wel makkelijk af te nemen. Zeer beperkte levensduur.

Subscription Form

afspraak formulier

Mister Chesterfield
Venestraat 27
2266AW
Leidschendam – Nederland
+31(0)70-3950766
Info@misterchesterfield.nl