Een imitatie of nep Chesterfield

Hoe kun je en nep Chesterfield of goedkope imitatie herkennen

Een nep Chesterfield of goedkope oosterse imitatie kun je meestal niet aan een foto herkennen. Met de meest goedkope materialen wordt deze massaal aangeboden als het origineel van eigen merk zonder het land van herkomst te noemen. Zelfs tot op wikipedia verkopen de leveranciers het verhaal dat in hun straatje past. Met gekopieerde informatie is het voor de leek online erg lastig vergelijken. Bij het daadwerkelijk bekijken van de meubels is oordelen echter veel makkelijker. De Oosterse ofwel in de volksmond nep Chesterfields zijn toch wel makkelijk te herkennen als u weet waar op te letten.

Een imitatie Chesterfield met iets lagere prijs tussen Engels aanbod

Een Chesterfield is nooit té degelijk of comfortabel genoeg. Omdat de winstmarge voor de money-makers een belangrijke factor is zijn veel imitaties een paar honderd euro goedkoper. Niet een veel lagere prijs, maar wel net even goedkoper dan de Engelse uitvoering moet de trigger zijn. Dat kan niks zijn voor dat geld is natuurlijk ook weer niet de bedoeling, maar de de grens in zo’n bedrag ligt bij u. De kunst van het verleiden en het spoedig laten kopen is de missie. Op sommige sites treft u voor een leek identieke uitvoeringen aan met verschillende prijzen. Als u goed kijkt is er een net iets andere naam toegevoegd aan de productnaam. Hierdoor weet de leverancier direct of u een Oosterse of Engelse variant koopt. Royaal aanbod is begrijpelijk maar het zijn totaal verschillende meubels die onder éen grote noemer worden verkocht.

Een imitatie of nep Chesterfield is meestal anders als je het vergelijkt met capitonneer-werk het geknoopte gedeelte. De knopen zitten meestal wat meer aan de oppervlakte en in iedere plooi tref je een stiknaad aan. Zo kan al het snijafval van het leder hergebruikt worden maar een stiknaad is altijd kwetsbaarder dan een heel gedeelte van een huid. In Engeland noemen ze deze budget Chesterfield DEMIC uitvoeringen en een beetje gerenomeerd bedrijf heeft dit niet in de collectie zitten.

Meer lezen over Chesterfields 

CHESTERFIELD-IMITATIE

De Oosterse varianten hebben meestal een wat lompere, minder verfijnde afwerking.

nep chesterfield herkennen poot

Directe links:Originele Chesterfields Meubelen – Chesterfield meubel Den Haag – Echte Chesterfield banken – Chesterfield België – Chesterfield bankChesterfield zitbank– Chesterfield bankstellen – Chesterfield stoelenChesterfield hoekbank – Chesterfield sofasChesterfield salonsChesterfield zetelsChesterfield hoeksalonsnieuwe Chesterfields op maat – Chesterfield meubelen Gouda – Chesterfield maatwerk – Chesterfield meubels Utrecht –  tweedehands ChesterfieldsChesterfield Amsterdam– gerestaureerde ChesterfieldsChesterfield Den Haag – Chesterfield korting – Chesterfield meubels EindhovenVintage Chesterfield – Chesterfield stoelChesterfield bank Chesterfield meubelen Den Haag – Over ChesterfieldsChesterfield meubels Rotterdam –  Chesterfield onderhouden Chesterfield Nootdorp Chesterfield renovatie –  Chesterfield Imitatie Chesterfield winkel Chesterfield nieuw Chesterfield gerestaureerd Chesterfield herstel-restauratieChesterfield inruil – Chesterfield leder-meubelstoffenChesterfield maatwerkNieuwe Chesterfields op voorraad – Contact-route