Alles over Chesterfields, wat is origineel en hoe wordt het aangeboden

De naam Chesterfield heeft onder het grote publiek een zeer degelijke naam. Het meubel kocht je voor het leven toch? In de praktijk blijkt dat de naam degelijker is dan het meubel zelf. U koopt een Chesterfield nu als een stijl maar niet als een standaard voor kwaliteit. Mensen hebben meestal geen zin om even verder te lezen en dat komt veel handelaren goed uit. Goedkoop is meestal rommel en een duurdere Chesterfield zal dan wel origineel en goed zijn. Deze pagina is niet alleen gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen maar zeker ook van kopers die hun ervaringen met ons deelde.

Wat kunt u bij het huidige online aanbod van Chesterfields verwachten:

 • Meubels vervaardigd over heel de wereld aangeprezen als Engelse, originele, authentieke, traditionele van eigen merk
 • Hoge prijzen die u krijgt aangeboden met aanzienlijk korting. De prijs moet kwaliteit suggereren maar is het dus niet.
 • De meest voor de hand liggende originele domeinnamen die niets zeggen over het land van herkomst of kwaliteit.
 • Vestigingsplaatsen en adressen in Engeland die niet bestaan en alleen het land van herkomst moeten suggereren.
 • Geleverd met certificaten (lees flyer) van authenticiteit en traditioneel origineel van eigen merk zonder land van herkomst.
 • Extreem lange garantietermijnen, dit terwijl u na een veel kortere periode wel het "normaal" gebruik moet kunnen aantonen.

Hoe herken je een echte Chesterfield?

Een echte Chesterfield herkennen aan de hand van een foto alleen is lastig. Chesterfield is niet een vast merk uit één bepaalde fabriek zoals veel mensen denken. Vanwege het juridische aspect is een meubel als (oud) ontwerp bijna onmogelijk als patent vast te leggen en dat is dus de maas om vage aftreksels als degelijke meubels te verkopen. Bij de meest originele domeinnamen kunt u het origineel van eigen merk voor net iets minder geld aanschaffen. Té goedkoop kan immers ook niets zijn toch?

Chesterfield Certificaat

Met veel Engelse vlaggen wordt u een certificaat van Origineel, traditioneel en authentiek maar VAN EIGEN MERK aangeboden. Het land van herkomst zal u er niet altijd op vinden omdat dit namelijk de grootste handicap voor een leverancier is die zijn meubels niet in Engeland laat bouwen. Hij laat het liever in het midden waar de meubels vandaan komen omdat een hogere prijs te kunnen vangen.

Chesterfield op Wikipedia

Op Wikipedia kunt u lezen wat een Chesterfield meubel is. Neem nou het massaal gekopieerde Lord Stanhope-sprookje. Dat is wel het meest romantische stukje geschiedenis van de Chesterfield te noemen. Zelfs tot op wikipedia is dit verhaal door een aanbieder ingezet om zijn Aziatische handel een stuk geloofwaardiger origineel te maken. Iedereen kan en mag hier namelijk iets op Wikipedia plaatsen.

Chesterfield verkoop fabels

De meest recent vernomen verkoop-fabels zijn: 1: Wij laten onze frames in Engeland bouwen en verder afbouwen in Azië. 2: Wij zijn begonnen in Engeland en hebben onze fabriek naar Azië verplaatst. 3: Wij leveren patchwork (stiknaden in iedere plooi) zodat er alleen de beste stukken leer worden toegepast. 4: Wij bieden de langste garantietermijn van iedereen ( u moet wel binnen een veel kortere termijn altijd normaal gebruik kunnen aantonen )

Chesterfield aanbiedingen

Vaak worden er goedkope Chesterfield uitvoeringen als aanbieding aangeboden. Om een gesuggereerde, degelijke kwaliteit voor minder geld geloofwaardig te maken, is de van-voor, sale of opruimingsprijs een veel toegepaste manier. Vraag ook eens aan de verkoper of hij de vertelde informatie zoals bijvoorbeeld het land van herkomst en toegepaste materialen ook op de offerte, order of factuur wil verklaren/garanderen. Als de verkoper daar moeite mee heeft weet u wellicht ook genoeg. Juridisch staat u dan namelijk veel sterker.

Chesterfield vergelijk op prijs

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit. Bij ieder Chesterfield (model) is er binnen een bepaald budget gebouwd. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zal er altijd een goedkopere variant te spotten zijn. Maar té goedkoop kan voor een bepaalde groep mensen ook weer niets kunnen zijn. Net iets goedkoper maar niet té is dan de oplossing. Ondanks dat het meubel niets met de variant van de andere aanbieder te maken heeft. Een identieke uitvoering voor minder geld kopen is bij een Chesterfield heel lastig.

Chesterfield vergelijken afbeeldingen

Ook het online vergelijken op een afbeeldingen / formaat en prijs is lastig. In werkelijkheid hebben de Chesterfields globaal wel de vorm maar niet de afwerking zoals gesuggereerd is. De meubelboeren proberen u het liefst binnen te krijgen door een identiek model + naam voor minder geld aan te bieden. Een ONLINE BESTELLING is helemaal top natuurlijk. Wellicht zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het vage aftreksel accepteren omdat zij niet verder hebben gekeken. Goedkoop is betrekkelijk als u kijkt naar een levensduur en een restwaarde.

Chesterfield Garantie

Een lange garantietermijn komt overtuigend over. Het is echter zo dat de garanties vaak zijn onderverdeeld. 10 Jaar garantie op het frame betekend niet automatisch 10 jaar op het geheel heeft. Men zwaait dan wel met die 10 of 12 jaar garantie maar dat is dus zeer beperkt. Frames zijn namelijk niet de meest kwetsbare delen in een zitmeubel. Ook hier gaat het weer om de details. Naast de wettelijke garantie die de consument heeft moet u  binnen een kortere periode normaal gebruik kunnen aantonen. Herstel uit coulance is ook een vorm van garantie die eigenlijk belangrijker is dan een juridische termijn.

Een goede Chesterfield kwaliteit kun je niet herkennen aan een prijs

Wat is een goede Chesterfield kwaliteit? Na een beetje online oriënteren verklaart bijna iedere leverancier het beste te verkopen. Gevoelsmatig zijn prijzen altijd een maatstaf bij het inschatten van een kwaliteit. Tijdens onze renovaties ontleden wij het Chesterfield meubel als het ware en kunnen we duidelijk zien welke materialen er verwerkt zijn. De meest slijt-gevoelige delen kun je dan makkelijk extra aandacht geven. Voor sommige kopers maakt een hogere prijs het meubel nóg mooier maar wij staan er echter nuchter in. Betere materialen kunnen wij niet in de meubels laten verwerken. Op onze offerte en facturen staat tevens welke materialen er in uw meubel verwerkt zijn. In onze meubels zit 75 jaar materiaalkennis en dat is naast een mooie buitenkant best fijn.

Naast uw gezonde verstand zijn er een aantal details waar u een goedkoper geproduceerd meubel aan kunt herkennen.
Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua leerbewerking:

 1. Patchwork - demic; gestikte naden in elke plooi of vouw, Leder snijafval wordt hier verwerkt in het ruitpatroon. Stiknaden zijn kwetsbaarder deze delen hebben meestal ook meer rek dan goed is. 
 2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur / geur. Hoe meer banen hoe goedkoper het is.
 3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het "leer". Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
 4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of reinigen na het morsen is dan een drama.
 5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer.
 6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten waar zij normaal elkaar aanraken. Deze breken of buigen regelmatig.
 7. De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe (hangmat) onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.
 8. Gewicht kan een indruk van de kwaliteit geven alhoewel spaanplaat ook er zwaar is. zie afbeeldingen hieronder. Wij komen dit in alle prijsklassen in de markt tegen.

De levertijd van een Chesterfield zegt soms ook al genoeg

Een Chesterfield uit bijvoorbeeld Azië zal altijd een langere levertijd hebben dan een meubel uit Engeland. Omdat de levertijd voor meubels in het algemeen altijd maanden is, laat een levertijd van 10 tot 12 weken niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Er is echter ook productie die afkomstig is uit landen als Polen, Tsjechië en Turkije waardoor een kortere levertijd ook mogelijk is. Door de covid19 perikelen kan de levertijd in alle gevallen wel wat langer zijn dan gebruikelijk.