Alles over het aanbod Chesterfields

De staat van de oude Chesterfields zeggen genoeg over de in de volksmond originele Engelse kwaliteit. Deze status wordt helaas ook veel ingezet om alle soorten meubels met knoopjes voor meer geld te kunnen slijten. Omdat het model bekender is dan de details rondom deze meubels willen wij dit graag even uitleggen. Wij geven u onze persoonlijke visie en dat is niet overgenomen van andere site's.

Originele Chesterfields

Door kwaliteit te bouwen hebben vooral de Engelsen deze stijl tot een terecht publiekelijk merk gemaakt. Met de meest voor de hand liggende domeinnamen wordt de consument vandaag de dag overspoeld de echte originele Chesterfield (al dan niet van eigen merk). Als u goed leest en verder vraagt zal u erachter komen dat er enorm veel stof wordt opgewaaid om u over de streep te trekken. Een Chesterfield uit Azië is zeker niet origineler dan een Engelse, maar eerlijkheid over de herkomst verbloemen is misschien nog wel erger dan de uitvoering van het meubel op zich. Op www.alibaba.com en www.indiamart.com kunt u zo zien welke uitvoeringen er zoal in Azië aangeboden worden. Let ook eens op de details zoals, plooien, poten e.d.

Lord Stanhope verhaal

Heeft u het al gelezen? Massaal overgenomen door de heren leveranciers. Hét, naar aller waarschijnlijkheid ( is er notabene bijgezet ) enige stukje geschiedenis van de Chesterfield. Wij moeten er erg om lachen. Zelfs op het voor veel mensen betrouwbare (en goed door Google goed gevonden) wikipedia is dit verhaaltje ook ingezet als onderdeel van een stukje geloofwaardige Chesterfield informatie met als doel de Aziatische import een geloofwaardiger origineel te maken. Wij hebben onze eigen know how over de herkomst van de Chesterfield, maar dat gaan wij u hier niet melden omdat we dat morgen weer bij de firma knip en plak kunnen teruglezen.

Prijs / kwaliteit

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit die u in de winkel aantreft. Modellen kunnen op elkaar lijken maar iedere Chesterfield is gemaakt voor een bepaald budget. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zijn er dus ook veel uitvoeringen. Te goedkoop kan volgens voor veel mensen niets zijn, en daarom ziet u veel prijzen die bij elkaar in de buurt komen.

CBW erkend

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie. De CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Een goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua Leder verwerking:

  1. Stiknaden in iedere plooi, ook wel demic genoemd. Het snij-afval is in het ruitmotief verwerkt. Stiknaden zijn naast een minder mooie uitstraling kwetsbaarder en deze gebruikte stukken huid hebben meestal meer rek dan goed is.
  2. Buitenzijden in zo veel mogelijk banen/delen/vlakken aan elkaar gestikt al dan niet in kunstleder. Dit is herkenbaar een andere structuur.
  3. Kunstleder kunt u herkennen aan de stof-structuur achtige achterzijde van het ”leder” Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits aan de achterzijde van de kussens te maken of   vast in de bank te verwerken.

Kunstleder zoals b.v. Polymeer / Pu-leder leder is gemaakt van vermalen snij-afval wat weer als huid geperst wordt op een laag stof. Dit wordt ook wel als echt leder aangeboden, en dit zit er natuurlijk wel in verwerkt.

Qua spijkers:
Spijkers in strippen, met om de 5 cm een echte spijker. De koppen zitten dan als het ware aan elkaar gesmolten. Uitzondering: Soms worden er naderhand strippen op gebruikte Chesterfields geslagen om toch een af-gespijkerde look te geven.

Qua vering:
Singelbanden. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft. Een singel is flexibel, zacht en slapper.
 

Tip: vraag ten alle tijden details zwart op wit!

Website by Webroots