Over Chesterfields, wat is een Chesterfield en wat zijn de verschillen

Op onze pagina over Chesterfields vertellen we je wat je moet weten over de Chesterfield. Wat is origineel en hoe herken je een goedkopere reproductie. De oude Chesterfields zeggen iets over de goede kwaliteit van een Chesterfield. De status van dit ooit zo solide Engelse meubilair wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikt om allerlei meubels met knopen voor meer geld te kunnen slijten. Omdat het model bekender is dan de details van deze meubelstijl, willen we onze persoonlijke visie graag met u delen.

Originele Chesterfields

Ja, echte originele Chesterfields. Alles is vandaag de dag origineel heeft u kunnen opmerken. Ongeacht het land van herkomst of de keuze van materialen. Door het bouwen van kwaliteit hebben de Engelsen deze stijl tot een publiek merk gemaakt. Met de meest voor de hand liggende domeinnamen wordt u als consument vandaag overspoeld met het echte originele Chesterfields (eigen merk). In werkelijkheid wordt u een vaag aftreksel voorgeschoteld onder de meest aannemelijke domeinnamen. Al met al is een Chesterfield uit Azië zeker niet origineler dan een Engelse makelij. Het hoeft verder ook geen probleem te zijn maar de manier van adverteren, het suggereren vinden wij verre van netjes. Het origineel is voor ons als vakidioten nog steeds een Engels product en omdat veel mensen deze mening met ons delen, is adverteren met de echte originele Chesterfield voor iedereen zeer lucratief.

Op sites als www.alibaba.com en www.indiamart.com kunt u zoal zien welke uitvoeringen er zoal uit Azië worden aangeboden.chesterfield-bank-india

 

 

Geschiedenis - Het verhaal van Lord Stanhope

Het massaal gekopieerde Lord Stanhope-verhaal. Het meest waarschijnlijke (staat er zelfs duidelijk bij) stukje geschiedenis over de Chesterfield. We moeten er in ieder geval erg om lachen. Zelfs op wikipedia, die toch best een betrouwbare bron is, (en goed wordt gevonden door Google) wordt dit verhaal ook gebruikt als onderdeel van een stuk geloofwaardige Chesterfield-informatie met als doel de .com / Aziatische import een geloofwaardiger origineel te maken. We hebben onze eigen ideeën over de oorsprong van de Chesterfield, maar dat gaan we u hier helaas niet melden, omdat we dit anders weer morgen bij de firma's knip- en plak kunnen teruglezen.

Prijs / kwaliteit

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit die u in de winkel vindt. Modellen kunnen er hetzelfde uitzien, maar elke Chesterfield is gemaakt voor een bepaald budget. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zijn er ook veel versies. Te goedkoop kan voor veel mensen niets zijn, en dat is waarom u veel prijzen ziet die dicht bij elkaar liggen.

CBW goedgekeurd

Kopen bij een CBW-goedgekeurde winkel biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-gecertificeerd zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument beschermen. Dit bevat alle regels die belangrijk zijn wanneer u iets koopt, bijvoorbeeld over betaling, annulering, levering, levering, transport en garantie.

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie. De CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Extra lange garanties zijn betrekkelijk. Omdat u al na een veel kortere periode moet kunnen aantonen de meubels normaal gebruikt en behandeld te hebben.

Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt  herkenbaar:

Qua leerbewerking:

  1. Gestikte naden in elke vouw, ook wel demic genoemd. Snijafval wordt verwerkt in het ruitpatroon. Gestikte naden zijn gevoeliger dan een minder aantrekkelijk uiterlijk en deze stuken huid hebben meestal meer rek dan goed is.
  2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur.
  3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het "leer". Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
  4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of morsen is dan een drama. Probeer het voor de koop!
  5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer, en natuurlijk is dat in de basis wel verwerkt.
  6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten.
  7. De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.

 

Website by Webroots