Over Chesterfields, wat is origineel en wat kunt u verwachten

Op onze pagina over Chesterfields is te lezen wat u naar ons idee moet weten over het huidige aanbod van Chesterfield meubelen.
Online kopen geniet bij veel Chesterfield stunters de voorkeur maar u met een koopje naar de showroom te lokken is een mooie 2e.
Na het lezen van deze pagina weet u meer over de Chesterfield dan de gemiddelde aanbieder.

Wat kunt u (online) verwachten:

 • Aanbod geproduceerd in tal landen, geadverteerd enige echte, Engelse, originele, authentieke (maar wel van eigen merk)
 • De meest voor de hand liggende suggestieve domeinnamen die niets zeggen over het land van herkomst of kwaliteit.
 • Vestigingsplaatsen en adressen in Engeland die niet bestaan en alleen het land van herkomst moeten suggereren.
 • Foto's die zeker niet overeenkomen met het product van wat u in de showroom aantreft of geleverd zal krijgen.
 • Overtuigende lange garantietermijnen, terwijl u na een veel kortere periode "normaal" gebruik moet aantonen.

Certificaat voor het origineel

Met veel Engelse vlaggen wordt u een certificaat van Origineel, traditioneel en authentiek maar VAN EIGEN MERK aangeboden. Het land van herkomst zal u er niet altijd op vinden omdat dit namelijk de grootste handicap voor een leverancier is die zijn meubels niet in Engeland laat bouwen. Hij laat het liever in het midden waar de meubels vandaan komen omdat een hogere prijs te kunnen vangen.

Chesterfields op Wikipedia

Op Wikipedia kunt u lezen wat een Chesterfield meubel is. Neem nou het massaal gekopieerde Lord Stanhope-sprookje. Dat is wel het meest romantische stukje geschiedenis van de Chesterfield te noemen. Tot zelfs tot op wikipedia is dit verhaal door een aanbieder ingezet om de Aziatische handel een stuk geloofwaardiger origineel te maken.

Origineel Chesterfield patent

Zoals u misschien al heeft opgemerkt is vandaag de dag alles het origineel. Met de meest voor de originele domeinnamen wordt u als consument vandaag overspoeld met het enige echte van eigen merk. Vanwege het juridische aspect is een meubelstijl of model bijna niet als patent vast te leggen. Ondanks dit zou je wel kunnen spreken over een publiekelijk merk waarbij de degelijke varianten een indrukwekkende status hebben opgebouwd.

Chesterfield vergelijk op prijs

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit. Voorheen toonde iedereen zijn eigen modellen maar zoals u hiernaast al heeft kunnen lezen is deze optie u helaas ontnomen. Bij ieder Chesterfield (model) is er binnen een bepaald budget gebouwd. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zal er altijd een goedkopere variant te spotten zijn. Maar té goedkoop kan voor een bepaalde groep mensen ook weer niets kunnen zijn. Net iets goedkoper maar niet té is dan de oplossing. Ondanks dat het meubel niets met de variant van de andere aanbieder te maken heeft. Online een identiek product voor minder te scoren kan misschien een euforisch gevoel teweegbrengen. Maar dat is met een Chesterfield echt heel lastig. Maar een miskoop zal men zeker niet snel van de daken schreeuwen.

Chesterfield vergelijken afbeeldingen

Het online vergelijken op een afbeeldingen, formaat en prijs is helaas geen realistische optie meer. De aangeboden producten blijken in werkelijkheid alleen globaal de vorm te hebben van wat u heeft gezien op de foto. Uiteraard zal u gemotiveerd worden om tot een ONLINE BESTELLING over te gaan. Wellicht zal u in uw enthousiasme het verpakte, vage aftreksel accepteren en betalen bij levering. De materialen en zeker afwerking van het geleverde product heeft niets met de getoonde afbeelding te maken. Goedkoop is zeer betrekkelijk als u kijkt naar een levensduur en een restwaarde.

CBW goedgekeurd

Kopen bij een CBW-goedgekeurde winkel biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-gecertificeerd zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument beschermen. Dit bevat alle regels die belangrijk zijn wanneer u iets koopt, bijvoorbeeld over betaling, annulering, levering, levering, transport en garantie. CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie. De CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Hoe langer de garantie, hoe beter het product

Hoe aantrekkelijk of realistisch zijn lange garantietermijnen. Als het product na 6 maanden of langer kapot gaat mag u bewijzen dat dit niet uw schuld is en dat het aan het product ligt. Een fabrieksgarantie of verkopers-garantie kan hierbij een aanvulling op de wettelijke garantie geven. Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd van bijvoorbeeld een jaar. Gaat een product stuk na 6 maanden na aankoop maar binnen de garantie, dan hoeft u niet aan te tonen dat het niet uw schuld is. In het garantiebewijs staat waar u recht op heeft en voor welke periode. Let op: bij problemen met een product moet de verkoper voor een oplossing zorgen en niet de fabrikant. Aan een onpartijdige klachtafhandeling en een goede service heeft u in de praktijk u veel meer aan dan een interessant klinkende garantietermijn.

Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua leerbewerking:

 1. Gestikte naden in elke vouw, ook wel demic genoemd. Het snijafval wordt hier verwerkt in het ruitpatroon. Gestikte naden zijn een stuk gevoeliger dan een gevouwen stuk leer. Deze losse stukken huid hebben meestal meer rek dan goed is. Er zijn verkoop-praatjes bekend dat men hiermee juist de beste stukken leer selecteert.
 2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur.
 3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het "leer". Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
 4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of morsen is dan een drama.
 5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer, en natuurlijk is dat in de basis wel verwerkt.
 6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten waar zij normaal elkaar aanraken. Deze breken of buigen regelmatig.
 7. De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe (hangmat) onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.

De levertijd van een Chesterfield zegt soms ook al genoeg

Een Chesterfield uit bijvoorbeeld Azië zal altijd een langere levertijd hebben dan een meubel uit Engeland. Met een levertijd van meer dan 6-8 weken (op een nieuwe bestelling) mag men ervan uitgaan dat dit dus het geval is. Echter is er ook wel productie afkomstig uit landen als Polen, Tsjechië en Turkije waardoor een kortere levertijd ook mogelijk is. Omdat de levertijd voor meubels in het algemeen maanden in beslag neemt, laat een levertijd van 10 tot 12 weken niet bij iedereen een belletje rinkelen.

Wij vinden helemaal niet dat u moet kiezen waar wij persoonlijk waarde aan hechten. Onder aan de streep is er uiteindelijk helemaal niet zoveel verschil in prijzen. Waar het arbeidsloon goedkoper is, is het transport vaak weer duurder. Een afwerking met identiek leer maakt het in de praktijk weinig tot geen verschil in prijs. Wij bieden u naast uw gezonde verstand een aantal details waar u op kunt letten.