Alles over Chesterfields, wat is origineel en hoe wordt het aangeboden

De naam Chesterfield heeft onder het grote publiek een degelijke naam. In de praktijk blijkt helaas dat de naam degelijker is dan het meubel zelf. U koopt een Chesterfield als stijl van het meubel maar niet als een standaard voor kwaliteit. Mensen hebben meestal geen zin om even verder te lezen en dat komt sommige aanbieders goed uit. Goedkoop is meestal rommel en een veel duurdere Chesterfield moet wel goed en origineel zijn. Ontnuchter uzelf door het lezen van deze pagina. 

Meest recente Chesterfield gerelateerde ervaringen:

 1. Chesterfields geleverd met certificaten (flyer) van authenticiteit, traditioneel, origineel (van een eigen merk)
 2. Aanbod met een mix van dubbele producten foto’s van Engelse producten met daartussen goedkopere versies uit Azië.
 3. Hoge prijzen die met aanzienlijk (inruil)korting worden aangeboden. De hoge prijs moet kwaliteit suggereren.
 4. De meest geloofwaardige domeinnamen die helemaal niets zeggen over het aanbod, land van herkomst of kwaliteit.
 5. Engelse vestigingsplaatsen op de site (lees bedrijventerrein) deze moet een Engels product of leverancier suggereren.
 6. Meerdere websites met identieke producten maar verschillende prijzen. Om de juiste doelgroep aan te spreken.

Hoe herken je een echte Chesterfield?

Een echte Chesterfield herkennen aan de hand van een foto alleen is lastig. Chesterfield is niet een vast merk uit één bepaalde fabriek zoals veel mensen denken. Vanwege het juridische aspect is een meubel als (oud) ontwerp bijna onmogelijk als patent vast te leggen en dat is dus de maas om vage Chesterfield-model-aftreksels als degelijke meubels te verkopen. Op sites met let op, de meest originele domeinnamen! kunt u het origineel VAN EIGEN MERK voor nét iets minder geld aanschaffen.

Het Chesterfield Certificaat

Met veel Engelse vlaggen toeters en bellen krijgt u een certificaat van het enige echte Origineel, ja zelfs traditioneel en authentiek maar wel VAN EIGEN MERK aangeboden. Eigenlijk kunt u alle informatie vinden op dit Certificaat behalve het land van herkomst. U zal het er niet op vinden omdat dit namelijk de grootste handicap voor een leverancier is die zijn meubels niet in Engeland laat bouwen. Ze waaien met alle winden mee, er is geen origineel maar er is wel een origineel als u het wilt lezen.

Chesterfield op Wikipedia

Op Wikipedia kunt u lezen wat een Chesterfield meubel is. Neem nou het massaal gekopieerde Lord Stanhope-sprookje. Dat is wel het meest romantische stukje geschiedenis van de Chesterfield te noemen. Zelfs tot op wikipedia is dit verhaal door een aanbieder ingezet om zijn Aziatische handel een stuk geloofwaardiger origineel te maken. Iedereen kan en mag hier namelijk iets op Wikipedia plaatsen. Ook hier weer geen houvast.

Chesterfield verkoop fabels

De meest recent vernomen verkoop-fabels zijn: 1: Wij laten onze frames in Engeland bouwen en verder afbouwen in Azië. 2: Wij zijn begonnen in Engeland en hebben onze fabriek naar Azië verplaatst. 3: Wij leveren patchwork (stiknaden in iedere plooi) zodat er alleen de beste stukken leer worden toegepast. 4: Wij bieden de langste garantietermijn van iedereen ( u moet wel binnen een veel kortere termijn altijd normaal gebruik kunnen aantonen )

Chesterfield vergelijk op prijs

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit. Bij ieder Chesterfield (model) is er binnen een bepaald budget gebouwd. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zal er altijd een goedkopere variant te spotten zijn. Maar té goedkoop kan voor een bepaalde groep mensen ook weer niets kunnen zijn. Net iets goedkoper maar niet té is dan de oplossing. Ondanks dat het meubel niets met de variant van de andere aanbieder te maken heeft. Een identieke uitvoering voor minder geld kopen is bij een Chesterfield heel lastig.

Chesterfield vergelijken afbeeldingen

Ook het online vergelijken op een afbeeldingen / formaat en prijs is lastig. In werkelijkheid hebben de Chesterfields globaal wel de vorm maar niet de afwerking zoals gesuggereerd is. De meubelboeren proberen u het liefst binnen te krijgen door een (voor een leek) identiek model voor minder geld aan te bieden. Wellicht zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het vage aftreksel accepteren omdat zij de schuld bij zichzelf leggen en niet verder hebben gekeken. Goedkoop is betrekkelijk als u kijkt naar een levensduur en een restwaarde.

Chesterfield aanbiedingen

Vaak worden er goedkope Chesterfield uitvoeringen als aanbieding aangeboden. Om een gesuggereerde, degelijke kwaliteit voor minder geld geloofwaardig te maken. De van-voor, sale of opruimingsprijs is een veel toegepaste manier. Vraag ook eens aan de verkoper of hij de vertelde informatie zoals bijvoorbeeld het land van herkomst en toegepaste materialen ook op de offerte, order of factuur wil verklaren. Als de verkoper daar moeite mee heeft weet u wellicht ook genoeg. Juridisch staat u dan namelijk veel sterker.

Hoe herken je als leek een nep Chesterfield imitatie

Een goede kwaliteit is niet te herkennen aan een prijs

Wat is een goede Chesterfield kwaliteit? Na een beetje online oriënteren verklaart bijna iedere leverancier het beste te verkopen. Gevoelsmatig zijn prijzen altijd een maatstaf bij het inschatten van een kwaliteit. Tijdens onze renovaties ontleden wij het meubel als het ware en kunnen we duidelijk zien welke materialen er verwerkt zijn. De meest slijt-gevoelige delen kun je dan makkelijk extra aandacht geven. Voor sommige kopers maakt een hogere prijs het meubel nóg mooier maar wij staan er echter nuchter in. Betere materialen kunnen wij niet in de meubels laten verwerken. Op onze offerte en facturen staat tevens welke materialen er in uw meubel verwerkt zijn. In onze meubels zit 75 jaar materiaalkennis en dat is naast een mooie buitenkant best fijn.

Naast uw gezonde verstand zijn er een aantal details waar u een goedkoper geproduceerd meubel aan kunt herkennen.
Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua leerbewerking:

 1. Patchwork – demic; gestikte naden in elke plooi of vouw, Leder snijafval wordt hier verwerkt in het ruitpatroon. Stiknaden zijn kwetsbaarder deze delen hebben meestal ook meer rek dan goed is. 
 2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur / geur. Hoe meer banen hoe goedkoper het is.
 3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het “leer”. Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
 4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of reinigen na het morsen is dan een drama.
 5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer.
 6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten waar zij normaal elkaar aanraken. Deze breken of buigen regelmatig.
 7. De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe (hangmat) onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.
 8. Gewicht kan een indruk van de kwaliteit geven alhoewel spaanplaat ook er zwaar is. zie afbeeldingen hieronder. Wij komen dit in alle prijsklassen in de markt tegen.

 

De levertijd van het meubel zegt soms ook al genoeg

Een Chesterfield uit bijvoorbeeld Azië zal altijd een langere levertijd hebben dan een meubel uit Engeland. Omdat de levertijd voor meubels in het algemeen altijd maanden is, laat een levertijd van 10 tot 12 weken niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Er is echter ook productie die afkomstig is uit landen als Polen, Tsjechië en Turkije waardoor een kortere levertijd ook mogelijk is. Door de covid19 perikelen kan de levertijd in alle gevallen wel wat langer zijn dan gebruikelijk.

Scroll naar boven