Even over de Chesterfields... zijn deze meubels wel zo degelijk als de naam

Op deze over Chesterfield pagina kunt u alles over deze meubel-stijl lezen. Dit is gebaseerd op onze herstelwerkzaamheden en gedeelde ervaringen van onze klanten.
Deze pagina is misschien niet altijd even positief over het huidige aanbod maar maakt het wel allemaal wat transparanter. De uitdaging om het nóg voor minder te kopen laat z'n sporen duidelijk na en dat is jammer voor een mooi traditioneel product als dit. Een Chesterfield kopen voor het leven is schijnbaar niet meer van deze tijd.

Wat kunt u bij het huidige online aanbod van Chesterfields verwachten:

 • Meubels vervaardigd over heel de wereld aangeprezen als Engelse, originele, authentieke, traditionele maar van eigen merk
 • De meest voor de hand liggende originele domeinnamen die niets zeggen over het land van herkomst of kwaliteit.
 • Vestigingsplaatsen en adressen in Engeland die niet bestaan en alleen het land van herkomst moeten suggereren.
 • Geleverd met certificaten (lees flyer) van authenticiteit en traditioneel origineel van eigen merk zonder land van herkomst.
 • Extreem lange garantietermijnen, dit terwijl u na een veel kortere periode wel het "normaal" gebruik moet kunnen aantonen.

Originele Chesterfield als merk

Chesterfield is niet een vast merk uit één bepaalde fabriek zoals veel mensen denken. Men kan wel stellen dat er een publiekelijk origineel of merk is. Met de meest originele domeinnamen probeert men daarom het origineel van eigen merk voor een origineel in het algemeen te slijten. Vanwege het juridische aspect is een meubelstijl of dergelijk oud ontwerp bijna onmogelijk als patent vast te leggen en dat biedt mogelijkheden om ook de vage aftreksels voor meer geld te verkopen aan iedereen die niet beter weet. Net iets goedkoper dan de concurrent anders kan het immers niets zijn.

Chesterfield Certificaat

Met veel Engelse vlaggen wordt u een certificaat van Origineel, traditioneel en authentiek maar VAN EIGEN MERK aangeboden. Het land van herkomst zal u er niet altijd op vinden omdat dit namelijk de grootste handicap voor een leverancier is die zijn meubels niet in Engeland laat bouwen. Hij laat het liever in het midden waar de meubels vandaan komen omdat een hogere prijs te kunnen vangen.

Chesterfields op Wikipedia

Op Wikipedia kunt u lezen wat een Chesterfield meubel is. Neem nou het massaal gekopieerde Lord Stanhope-sprookje. Dat is wel het meest romantische stukje geschiedenis van de Chesterfield te noemen. Tot zelfs tot op wikipedia is dit verhaal door een aanbieder ingezet om de Aziatische handel een stuk geloofwaardiger origineel te maken.

Chesterfield vergelijk op prijs

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit. Bij ieder Chesterfield (model) is er binnen een bepaald budget gebouwd. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zal er altijd een goedkopere variant te spotten zijn. Maar té goedkoop kan voor een bepaalde groep mensen ook weer niets kunnen zijn. Net iets goedkoper maar niet té is dan de oplossing. Ondanks dat het meubel niets met de variant van de andere aanbieder te maken heeft. Online een identiek product voor minder te scoren kan misschien een euforisch gevoel teweegbrengen. Maar dat is met een Chesterfield echt heel lastig. Maar een miskoop zal men zeker niet snel van de daken schreeuwen.

Chesterfield vergelijken afbeeldingen

Ook het online vergelijken op een afbeeldingen / formaat en prijs is lastig. In werkelijkheid hebben de Chesterfields globaal wel de vorm maar niet de afwerking zoals gesuggereerd is. De meubelboeren proberen u het liefst binnen te krijgen door een identiek model + naam voor minder geld aan te bieden. Een ONLINE BESTELLING is helemaal top natuurlijk. Wellicht zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het vage aftreksel accepteren omdat zij niet verder hebben gekeken. Goedkoop is betrekkelijk als u kijkt naar een levensduur en een restwaarde.

Wij vinden helemaal niet dat u perse moet kiezen waar wij persoonlijk voor staan of waarde aan hechten. Onder aan de streep is er uiteindelijk helemaal niet zoveel verschil in prijzen. Waar het arbeidsloon goedkoper is, is het transport langer en vaak weer duurder. Een afwerking met identiek leer maakt het in de praktijk weinig tot geen verschil in prijs.

Wij bieden u naast uw gezonde verstand een aantal details waar u op kunt letten.
Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua leerbewerking:

 1. Gestikte naden in elke vouw, ook wel demic genoemd. Het snijafval wordt hier verwerkt in het ruitpatroon. Gestikte naden zijn een stuk gevoeliger dan een gevouwen stuk leer. Deze losse stukken huid hebben meestal meer rek dan goed is. Er zijn verkoop-praatjes bekend dat men hiermee juist de beste stukken leer selecteert.
 2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur.
 3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het "leer". Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
 4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of morsen is dan een drama.
 5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer, en natuurlijk is dat in de basis wel verwerkt.
 6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten waar zij normaal elkaar aanraken. Deze breken of buigen regelmatig.
 7. De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe (hangmat) onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.
 8. Gewicht kan een indruk van de kwaliteit geven alhoewel spaanplaat ook er zwaar is. zie afbeeldingen hieronder. Wij komen dit in alle prijsklassen in de markt tegen.

De levertijd van een Chesterfield zegt soms ook al genoeg

Een Chesterfield uit bijvoorbeeld Azië zal altijd een langere levertijd hebben dan een meubel uit Engeland. Omdat de levertijd voor meubels in het algemeen altijd maanden is, laat een levertijd van 10 tot 12 weken niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Er is echter ook productie die afkomstig is uit landen als Polen, Tsjechië en Turkije waardoor een kortere levertijd ook mogelijk is. Door de covid19 perikelen kan de levertijd in alle gevallen wel wat langer zijn dan gebruikelijk.