Over Chesterfields, wat is een Chesterfield en wat zijn de verschillen

Op onze pagina over Chesterfields vertellen we je wat je moet weten over de Chesterfield. Wat is het origineel, en hoe herken je een goedkopere reproductie. De oude Chesterfields zeggen iets over de goede kwaliteit van een Chesterfield. De status van dit ooit zo solide Engelse meubilair wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikt om allerlei meubels met knoopjes voor meer geld te kunnen slijten. Mocht u zich pas net in een oriëntatie hebben gestort, lees dan eens verder. Met een troebele manier van adverteren hebben de diverse meubelboeren helaas een grauwe deken over dit prachtige product geworpen. Omdat het model bekender is dan de details van deze meubelstijl, willen we onze persoonlijke visie graag met u delen.

Originele Chesterfields

Originele Chesterfields! Zoals u misschien al heeft opgemerkt is vandaag de dag alles het origineel. Met de meest voor de originele domeinnamen wordt u als consument vandaag overspoeld met het enige echte van eigen merk, en tot op Wikipedia zegt iedereen precies wat hen het beste uitkomt. Vanwege het juridische aspect is een meubelstijl of model bijna niet vast te leggen. Ondanks dit zou je wel kunnen spreken over een publiekelijk merk waarbij de degelijke varianten een indrukwekkende status hebben opgebouwd.

Het Lord Stanhope sprookje

Het massaal gekopieerde Lord Stanhope-sprookje is wel het meest romantische stukje geschiedenis van de Chesterfield te noemen. Tot zelfs op wikipedia wordt dit verhaal ingezet als onderdeel van een stuk geloofwaardige Chesterfield-informatie met als enige doel de .com, Aziatische import tot een geloofwaardiger origineel te maken. We hebben onze eigen ideeën over de oorsprong van de Chesterfield, maar dat kunnen we u hier helaas niet melden, omdat de firma's knip- en plak ook graag willen weten hoe het zit.

Prijs / kwaliteit

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit. Modellen kunnen er hetzelfde uitzien, maar elke Chesterfield is gemaakt voor een bepaald budget. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zijn er ook veel versies. Te goedkoop kan voor veel mensen niets zijn, en daarom ziet u veel prijzen die dicht bij elkaar liggen.

CBW goedgekeurd

Kopen bij een CBW-goedgekeurde winkel biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-gecertificeerd zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument beschermen. Dit bevat alle regels die belangrijk zijn wanneer u iets koopt, bijvoorbeeld over betaling, annulering, levering, levering, transport en garantie. CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie. De CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Hoe langer de garantie, hoe beter het product is...toch?

Hoe aantrekkelijk of realistisch zijn lange garantietermijnen. Als het product na 6 maanden of langer kapot gaat mag u bewijzen dat dit niet uw schuld is en dat het aan het product ligt. Een fabrieksgarantie of verkopers-garantie kan hierbij een aanvulling op de wettelijke garantie geven. Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd van bijvoorbeeld een jaar. Gaat een product stuk na 6 maanden na aankoop maar binnen de garantie, dan hoeft u niet aan te tonen dat het niet uw schuld is. In het garantiebewijs staat waar u recht op heeft en voor welke periode. Let op: bij problemen met een product moet de verkoper voor een oplossing zorgen en niet de fabrikant. Aan een onpartijdige klachtafhandeling heeft u in de praktijk u veel meer aan dan een intresante garantietermijn.

Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua leerbewerking:

  1. Gestikte naden in elke vouw, ook wel demic genoemd. Het snijafval wordt hier verwerkt in het ruitpatroon. Gestikte naden zijn een stuk gevoeliger dan een gevouwen stuk leer. Deze losse stukken huid hebben meestal ook meer rek dan goed is.
  2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur.
  3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het "leer". Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
  4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of morsen is dan een drama. Probeer het voor de koop!
  5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer, en natuurlijk is dat in de basis wel verwerkt.
  6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten.
  7. De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.

 

Website by Webroots