Chesterfield met vaste zitting

Een Chesterfield met vaste zitting is geknoopt of glad?

Op bijna alle Chesterfield uitvoeringen is het leverbaar; een vast geknoopte, gecapitonneerde zitting. Volgens sommige hoort deze zitting zelfs in een echte Chesterfield. Door de toepassing van een spiraalvering kunnen wij de vaste zittingen zelfs leveren zonder knopen. Mooi en altijd netjes.

wat is de beste soort vering voor een vaste geknoopte zitting

Net als de keuze voor andere materialen heeft iedere aanbieder een ander soort vering in zijn vaste zitting. In 90% van de gevallen zal u een zitting aantreffen van slechts +-6 tot 8cm dik en kunt u ervan uitgaan dat er een vlakke vering is toegepast. In het gunstigste geval is dit een stalen nosag vering maar als u een beetje pech heeft zal dit zelfs een rubber of elastische singel zijn. We leggen u simpel uit waarom dit de minder goede opties zijn.

Hoe kwetsbaar is een gecapitonneerde of zitting zonder kussens?

Hoe kwetsbaar dit is heeft erg met de toegepaste vering te maken. Ten eerste geven we een heel logisch voorbeeld die iedere Chesterfield leek wel kan begrijpen; alles wat al vlak is bij aankoop kan alleen maar een kuil worden. Een singel zal nog eerder “model hangmat” vertonen en dat is met een geknoopte vaste zitting niet wenselijk. Door het doorzakken krijgt het leer extra ruimte en daardoor lopen de plooien uit de zitting. De knopen worden hierdoor als het ware uit het leer gedrukt als de zitting te ver doorbuigt. Op de onderstaande foto ziet u een gebruikte Chesterfield waarbij wij de zitting met de vlakke vering zien. Bij dit gerestaureerde item hebben we voor de nieuwe eigenaren extra veringen toegepast om het onoverkomelijke doorzitten tegen te gaan.

chesterfield gecapitonneerde vaste geknoopte zitting -2

Vaste Chesterfield zittingen hadden van oorsprong spiraalveren

Zoals u wellicht al heeft gezien leveren wij de ultieme uitvoering van een Chesterfield. Ook de geknoopte, gecapitonneerde vaste zittingen in een Chesterfield zijn hier onderdeel van. Wij leveren veren-netten / spiraal-veren in onze geknoopte varianten. Voor diegene die wat beter naar de foto’s kijkt zal hebben opgemerkt dat onze vaste geknoopte gecapitonneerde zitting ook wel buttoned seats een stuk dikker en boller zijn dan andere varianten in de markt. Eenmaal ingezeten zijn deze mooi vlak en geven een prettig comfort. Omdat er door deze spiraalveren een continue spanning ander de zittingen blijft kunnen we zelfs de vaste zittingen zonder knopen aanbieden. Altijd mooi op spanning. De keuze voor deze materialen is niet toevallig maar bewust gekozen naar aanleiding van onze renovaties.

chesterfield-vering-spiraal-patent-netten

Chesterfield-green-buttoned
De Mister Chesterfield Antique-green buttoned coil-sprung seat

Directe links: Originele Chesterfields Meubelen – Chesterfield meubel Den Haag – Echte Chesterfield banken – Chesterfield België – Chesterfield bank – Chesterfield zitbank – Chesterfield bankstellen – Chesterfield stoelen – Chesterfield hoekbank – Chesterfield sofas – Chesterfield salons – Chesterfield zetels – Chesterfield hoeksalons – nieuwe Chesterfields op maat – Chesterfield meubelen Gouda – Chesterfield maatwerk – Chesterfield meubels Utrecht –  tweedehands Chesterfields – Chesterfield Amsterdam – gerestaureerde Chesterfields – Chesterfield Den Haag – Chesterfield korting – Chesterfield meubels Eindhoven – Vintage Chesterfield – Chesterfield stoel – Chesterfield bank – Chesterfield meubelen Den Haag – Over Chesterfields – Chesterfield meubels Rotterdam –  Chesterfield onderhouden – Chesterfield Nootdorp – Chesterfield renovatie –  Chesterfield Imitatie – Chesterfield winkel – Chesterfield nieuw – Chesterfield gerestaureerd – Chesterfield herstel-restauratie – Chesterfield inruil – Chesterfield leder-meubelstoffen – Chesterfield maatwerk – Nieuwe Chesterfields op voorraad – Contact-route