Veel leveranciers pretenderen dan wel de beste Chesterfield kwaliteit te verkopen maar uit onze herstelwerkzaamheden blijkt dit niet het geval. Sinds 1945 renoveren, herstellen en verbeteren wij kwetsbare delen aan frames, vering en vullingen. Wij zijn namelijk in eerste instantie materiaalkenners en dan pas verkopers. Het opzetten van ons Chesterfield label komt voort uit liefde voor deze meubels. De steeds maar goedkopere manier van bouwen gaat samen en het vaak waardeloze zitcomfort, dat konden we niet langer aanzien. Natuurlijk is het uiteindelijk de vraag consument die het aanbod bepaalt. Op deze pagina kunt lezen waarom wij de betere dan wel de beste Chesterfield kwaliteit aanbieden. Als je niets te verbergen heb kun je ook transparant over je product zijn.

Mooie materialen selecteren en verwerken is al een genot op zich.

Mooie materialen selecteren en laten verwerken in je eigen collectie is al een plezier op zich. Dit beperkt zich niet tot het gebruik van een mooi stukje leer. Een “Mister Chesterfield” is gemaakt van speciaal geselecteerde materialen.
Dit zorgt ervoor dat onze Chesterfields wel een comfortabele zit hebben. Solide en solide Chesterfields van 30 jaar en ouder hebben de naam Chesterfield groot gemaakt.

Een Engelse Chesterfield waardige kwaliteit zoals ze naam hebben gemaakt.

Tijdens onze restauraties hebben we geconstateerd dat veel uitvoeringen geproduceerd in de afgelopen 25 jaar erg te wensen overliet. Wij willen u beste Chesterfield kwaliteit aanbieden. Onze meubelen worden geheel volgens onze richtlijnen vervaardigd. Zo weten we precies wie er bij een Chesterfield heeft gewerkt en kennen zij onze speciale platen volgens onze wensen. Een goede leverancier kan bijna elk model voor je maken, ongeacht model of uiterlijk. Wij bieden u de Chesterfield met als voorbeeld de echte klassieker, en op maat gemaakt zoals dit wel vaker het geval is met meer stijlvolle producten.

Certificaat
Bij al onze nieuw ingerichte zitmeubelen ontvangt u een ondertekende verklaring van Engelse komaf. de Meubels zijn gekocht en of vervaardigd in Engeland en daarom hoeven we ook niets te suggereren.

Garantie:
Een goede Engelse Chesterfield kan decennialang mee. Als restaurateurs van origine hebben wij de beste materialen en constructies ingezet om de meubels een lange levensduur te geven.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan bieden wij u naast onze service ook de volgende garanties zwart op wit:

  • 15 jaar garantie op onze massief beukenhouten frame’s
  • 5 jaar garantie op de basis-stoffering
  • 5 jaar op het leder –  indien onderhouden zoals voorgeschreven
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames – pomp en scharnierende delen
  • 2 jaar garantie op meubelstoffen
  • Extra CBW garantie: veilig aanbetalen en een onpartijdige klachtafhandeling

Onze garanties overlappen de geboden CBW én uw wettelijke garanties die u als consument heeft.
Bij een geschil heeft u hierdoor ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling. ( CBW erkend )

Na de garantie periodes kunt u uw aankoop altijd tegen gereduceerd tarief door ons laten herstellen.

Omdat onze meubels niet veel duurder zijn dan het standaard gemiddelde en dus een goedkopere productie, verwacht niet iedereen een high-end-product te krijgen. Dit heeft echter meer met onze duurzame bedrijfsvoering te maken dan met het product wat u geleverd krijgt.

Chesterfield kwaliteit frames:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer en bieden daarmee veel mogelijkheden. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is. Dat is misschien voor een leek niet heel interessant is kunnen we begrijpen maar wij hebben enorm veel varianten gezien die met gedeeltes van MDF en spaanplaat opgebouwd zijn. Natuurlijk is dit allemaal niet aan de buitenzijden te zien en daarom is het ook aan te raden om de verkoper dit op de factuur te laten zetten. Wij weten dat het overgrote deel dit niet zal willen verklaren omdat het samengestelde materialen zijn. Mocht u na de garantieperiode alsnog door het frame zakken heeft u alles op papier.

Chesterfield nosag vering kwaliteit

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede nosagveer heeft een dikte van 3,6 tot 3,8 millimeter en is een goede keuze mits er een zware kwaliteit met goede clips is toegepast. Om de prijs zo laag mogelijk te houden, zie je vaak dat er minder van deze veren worden geplaatst. In plaats van om de 8 tot 10 cm kom je vaak veren tegen die om de 15 tot 20 cm worden geplaatst. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij als standaard toepassen. Deze afstand is zelfs minder dan de perfecte 8cm afstand. Een goede nosagveer heeft een dikte van 3,6 tot 3,8 millimeter. Deze zwarte nosagveren worden bij ons tevens gebruikt in de rug en dat kom je eigenlijk nergens meer tegen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Chesterfield kwaliteit patent vering

De patent-vering wij zijn fan! Deze zijn altijd op maat gemaakt is soepel en comfortabel. Wij passen deze vering toe in zowel de geknoopte als glad afgewerkte zittingen. Maar ook sommige uitvoeringen met kussens hebben deze toepassing. De vering geeft een comfort af wat wel altijd afhankelijk is  van het materiaal vulling waarmee men op de vering zit. Het kan best zijn dat wij een alternatieve vering adviseren als dit beter bij u past. De levensduur van deze spiraal-vering is zeer lang. Door de tijd heen kan het geheel iets zachter worden maar dat is na een paar decennia normaal en kan weer vanaf de onderzijden van de Chesterfield op spanning worden gebracht.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Solide spiraal patent-vering

patent-vering-chesterfield-coil-spring

chesterfield-vering-spiraal-patent-netten

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen. Vroeger waren de polyether-soorten niet erg goed van kwaliteit en werden vaak gezien als minderwaardig. maar net als met alle materialen zijn hier verschillende kwaliteiten in verkrijgbaar. Vandaag de dag weken wij met foams die in Nederland vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen kennen deze term niet. Foam dus polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht (SG) hoe stugger de weerstand is. Een hardheid zegt niets over de kwaliteit van de vulling al voelt een stevige vulling onbewust toch degelijker dan zacht. Wij kiezen de vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren. TIP: Kies altijd een iets steviger kussen omdat deze zachter in gebruik zal worden.

Kussens

De kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort en de sfeer in de Chesterfield meubels en is dus ook weer zeer persoonlijk. De soort vulling in combinatie met de vering moet bij u passen. Veel mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting liefst zonder plooien, waar de ander weer een meer nonchalante uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur ligt. We zullen wij ook altijd proberen dit te verwerken in uw meubel. Materiaal die aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn veel combinaties leverbaar die we graag matchen met de persoonlijke voorkeur. Wij vragen ook net even verder door dan of u een keuze voor zacht, middel-hard of stevig heeft. Het is aan ons de juiste vullingen in combinatie met de ondervering te bestellen. De manier van zitten, uw gewicht en postuur is onderdeel waarop ons advies zal zijn afgestemd.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Er enorm veel soorten leder en meubelstoffen met elk een eigen sfeer en eigenschap. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht generfde craquelé sfeer. Deze geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefd zijnde oude Chesterfields. Deze ook wel generfde uitvoeringen zijn een heel mooi alternatief om een Nieuwe Chesterfields op maat met gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies/middel geleverd. Niet alleen optisch maar ook de toepassing van het meubel maakt de leder of meubelstof keuze belangrijk. Het verkeerde advies zal de levensduur zeer sterk beïnvloeden.

Het capitonneren van een Chesterfield is handwerk

chesterfield kwaliteit origineel materialen