Vaste geknoopte gecapitonneerde Chesterfield zitting

De vaste geknoopte, gecapitonneerde zitting in een Chesterfield

Op vrijwel alle uitvoeringen is het leverbaar; een vast geknoopte, gecapitonneerde zitting. Volgens sommige hoort deze in de Chesterfield. De uitvoering heeft echter verschillende soorten vering. In 90% van de gevallen zal u een zitting aantreffen van +-5 tot 8cm dik, dan kunt u ervan uitgaan dat er een vlakke vering is toegepast. Dit kan in het gunstigste geval een no-sag / zig-zag vering zijn. Als u pech heeft zal dit een elastische singel zijn. Waarom? Dat is heel logisch, in gebruik kan alles wat vlak is alleen maar een kuil worden. Een singel zal nog eerder een model hangmat vertonen en dat is met een geknoopte vaste zitting niet wenselijk. De plooien lopen uit de zitting en de knopen krijgen het zwaar te verduren al dan niet uit de zitting schieten.

De vaste geknoopte zittingen waren van oudsher met spiraalveren

Zoals u wellicht al heeft kunnen merken leveren wij de ultieme uitvoering van een Chesterfield. Ook de geknoopte, gecapitonneerde zittingen in een Chesterfield zijn hier onderdeel van. Van oudsher werden de spiraal-veren aan elkaar geknoopt wat ook wel koppelen heet. Dit hebben wij ook altijd handmatig gedaan. De touwen kunnen door de jaren heen vergaan en daarom zijn de met staal aan elkaar gekoppelde uitvoeringen een betere optie. dit noemt men patent-vering – spiraal-veren – coal sprung suspension.

De Chesterfield patent vering – spiraal vering – coal suspension

Wij leveren deze veren-netten / spiraal-veren of ook wel coal sprung varianten in onze geknoopte Chesterfields. Voor diegene die wat beter naar onze foto’s heeft gekeken zal hebben opgemerkt dat onze buttoned seats een stuk dikker en boller zijn dan andere varianten in de markt. Eenmaal ingezeten zijn deze mooi vlak en geven jarenlang een prettig comfort. Ook dit is geen toeval.

De patiënt-vering zal door de jaren iets zachter worden maar kan in de praktijk een leven lang mee. Deze worden trouwens ook zonder knopen / glad gestoffeerd. Ook leveren wij deze vering in combinatie met een zit-kussen.

Bovenste foto; onze uitvoering met een spiraal, patent vering veren-netten

chesterfield-bank-camel-caramel-sadle-bruciato

Onderste foto; uitvoering met vlakke vering van willekeurige leverancier
chesterfield_springvale_groen_2