Het Chesterfield label komt voort uit perfectionisme en liefde voor mooie materialen

Tijdens onze herstel-restauratie hebben we gemerkt dat kwaliteit de laatste jaren sterk te wensen overliet. Het internet heeft er voor gezorgd dat diegene die de goedkoopste prijzen toont ook de meeste bezoekers trekt. Omdat alles erg op elkaar lijkt, is de kleur, afmeting en foto de houvast. Natuurlijk is dit een hele slechte graadmeter. Afhankelijk van de levensduur en de restwaarde zal het nog moeten blijken of het inderdaad een goedkoop of (te) duur meubel was. Een goed meubel is vandaag de dag niet heel simpel omdat iedere aanbieder zijn waar als beste aanbiedt. Een hogere prijs betalen is helaas ook nog geen garantie voor een goede basis. Te goedkoop kan immers niet veel zijn. Het selecteren van mooie materialen is voor ons in ieder geval een onderdeel van onze passie. Dit beperkt zich niet tot slechts het gebruik van een mooi stukje leder.

De reden van dit label is degelijk en traditioneel bouwen, met een maximaal comfort

De voldoening om met oud-gebruikte Chesterfields te werken is voor ons altijd zeer groot geweest. Het is geen geheim dat de Chesterfield meubels niet altijd comfortabel zijn. Voor ons heeft een eigen label het voordeel dat wij geheel vanaf het frame opnieuw konden opbouwen. Voor ons is het de enige echte manier om een Chesterfield te bouwen. Zo kunnen wij als één van de weinigen garanderen dat onze frames ook echt van massief 100% beukenhout zijn.

Maatwerk is standaard, de uitvoering die bij uw postuur past

Onze meubels zijn standaard vanaf het frame af aan maatwerk en worden geheel naar uw ideeën vervaardigd. Bijna ieder persoon heeft uiteindelijk toch andere wensen of een verschil in postuur. Wij bieden u de Chesterfield als custom, tailor-made,  made to measure product en het zal u verassen wat dit onder aan de streep kost. Onze bedrijfsvoering is servicegericht maar onze producten staan boven alles.

Chesterfield Certificaat verklaring met uiteraard het land van herkomst

Bij de levering van uw Chesterfield ontvangt u van ons een persoonlijk ondertekend certificaat. Wij verklaren hiermee onder andere waar de meubels geproduceerd en of gekocht zijn.
Onze producten komen nog steeds uit Groot Brittannië en daar zijn wij trots op. Meer lezen over Chesterfields?

  • 10 jaar garantie op onze frames
  •  5 jaar garantie op de basis stoffering
  •  Extra garanties van het CBW

Ons frame:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer, en bieden daarmee veel mogelijkheden qua aanpassingen. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit nosag met goede clips toegepast is. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij standaard toepassen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Patent vering

De patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel. 
Deze is vering is onder andere verwerkt in onze geknoopte zitting-varianten.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen.
Vandaag de dag weken wij met een zeer goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen gebruiken deze term echter niet, zij hebben het b.v. over een RX400 Pink Reflex Foam.
Foam/polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren.

Kussens

De (zit)kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort. De (zit)kussens van onze Chesterfields worden altijd geheel naar uw wensen samengesteld. De meeste mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting zonder plooien, waar de ander weer één meer nonchalante losse vulling en uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en dat zullen wij ook altijd proberen te verwerken in uw meubel. Een samenstelling die dus aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn enorm veel vullingen en combinaties leverbaar. Dit gaat bij ons net even verder dan de keuze voor zacht, middel-hard of stevig.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Vandaag de dag zijn er enorm veel soorten leer met elk een eigen sfeer en uitstraling. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet meer realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht gecraqueleerde sfeer. Het kunstmatig craquelé geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefde oude Chesterfields. Deze ook wel zogenaamde generfde uitvoeringen zijn een mooi alternatief om een gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies en middel geleverd.

Het capitonneren van een Chesterfield is al een kunst op zich

chesterfield-capitonneren