Ons Chesterfield label en kwaliteit komt voort uit liefde voor mooie materialen

Het Mister Chesterfield label produceert Chesterfield waardige meubels. De tijd dat bijna alle Chesterfields van een goede kwaliteit zijn is verleden tijd. We constateren bij renovaties dat een marge helaas de belangrijkste factor is. Wie wat verder leest zal kunnen ervaren dat onze meubels helemaal niet zo gewoon zijn als het standaard beste kwaliteit verhaal waar iedere leverancier u mee om de oren zwaait. Dit zijn echt unieke meubels en dat kunt zien en voelen. Wij weten door onze ervaring precies welke materialen we moeten inzetten om u tot een tevreden klant te maken.

Traditioneel, maar wel met een maximaal comfort

Het is volgens ons geen geheim dat veel Chesterfields slecht zitten. In onze collectie zit veel meer know-how dan u wellicht zou denken. Wij bouwen niet hard en stug maar eigentijds comfortabel. Een zitmeubel zonder comfort is alleen leuk voor de sier. Traditioneel bouwen is een vereiste, maar aanpassing in vulling en vering kunnen goed support bieden.

Ons maatwerk is niet veel duurder dan de standaard elders

Maatwerk bouwen kost altijd meer tijd en aandacht dan bij standaard het geval is. Maar wij denken anders... Als er namelijk extra aandacht aan een meubel wordt besteed kun je wel vaak terugzien in de afwerking en uitvoering. Onze bedrijfsvoering is heel bewust, door de bijkomende kosten laag te houden kunnen wij meubels leveren waar wij trots op zijn. Dat dit de winst iets drukt is voor ons acceptabel. Dit maatwerk is onder aan de streep niet veel duurder dan u ergens anders voor standaard betaald. Goedkoper kan het wel, maar beter absoluut niet.

 

 

Garantie:
Een goede Engelse Chesterfield kan decennialang mee. Als restaurateurs van origine hebben wij de beste materialen en constructies ingezet om de meubels een lange levensduur te geven.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan bieden wij u naast onze service ook de volgende garanties zwart op wit:

  • 10 jaar garantie op onze massief beukenhouten frame's
  • 5 jaar garantie op de basis-stoffering
  • 5 jaar op het leder -  indien onderhouden zoals voorgeschreven
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames - pomp en scharnierende delen
  • 2 jaar garantie op meubelstoffen
  • Extra CBW garantie: veilig aanbetalen en een onpartijdige klachtafhandeling

Onze garanties overlappen de geboden CBW én uw wettelijke garanties die u als consument heeft.
Bij een geschil heeft u hierdoor ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling. ( CBW erkend )

Na de garantie periodes kunt u uw aankoop altijd tegen gereduceerd tarief door ons laten herstellen.

Omdat onze meubels niet veel duurder zijn dan het standaard gemiddelde en dus een goedkopere productie, verwacht niet iedereen een high-end-product te krijgen. Dit heeft echter meer met onze duurzame bedrijfsvoering te maken dan met het product wat u geleverd krijgt.

Ons frame:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer, en bieden daarmee veel mogelijkheden qua aanpassingen. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit met goede clips is toegepast. Op de foto ziet u de extra hoeveelheid die wij standaard al toepassen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Patent vering

De vaste patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel.
Deze vering is leverbaar in geknoopte zitting-varianten of met een zitkussen.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Solide spiraal patent-vering

patent-vering-chesterfield-coil-spring

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen.
Vandaag de dag weken wij met een zeer goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen gebruiken deze term echter niet, zij hebben het b.v. over een RX400 Pink Reflex Foam.
Foam/polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren.

Kussens

De (zit)kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort. De (zit)kussens van onze Chesterfields worden altijd geheel naar uw wensen samengesteld. De meeste mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting zonder plooien, waar de ander weer één meer nonchalante losse vulling en uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en dat zullen wij ook altijd proberen te verwerken in uw meubel. Een samenstelling die dus aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn enorm veel vullingen en combinaties leverbaar. Dit gaat bij ons net even verder dan de keuze voor zacht, middel-hard of stevig.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Vandaag de dag zijn er enorm veel soorten leer met elk een eigen sfeer en uitstraling. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet meer realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht gecraqueleerde sfeer. Het kunstmatig craquelé geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefde oude Chesterfields. Deze ook wel zogenaamde generfde uitvoeringen zijn een mooi alternatief om een gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies en middel geleverd.

Het capitonneren van een Chesterfield is handwerk

chesterfield-capitonneren
Ma t/m Za open op afspraak