De tijd zal bewijzen dat onze Chesterfield kwaliteit heel betaalbaar is

Over het algemeen zijn mensen best bereid om iets meer te betalen voor een goede Chesterfield kwaliteit. De prijzen zijn gevoelsmatig altijd een maatstaf bij het inschatten van een kwaliteit. Maar wat krijgt u daadwerkelijk geleverd? Tijdens onze herstelwerkzaamheden ontleden wij de Chesterfield. Hierdoor kunnen wij prima zien welke kwaliteit u echt geboden krijgt. Echt iets goeds kopen is vandaag dus helemaal niet zo makkelijk. Omdat onze meubels niet veel duurder zijn dan standaard en goedkopere productie verwacht niet iedereen een high-end-product te krijgen. Dit echter meer met onze bedrijfsvoering te maken dan het product wat u koopt.

Onze Chesterfield kwaliteit komt voort uit perfectionisme en liefde voor mooie materialen

We kunnen rustig stellen dat ons Chesterfield label voortkomt uit mijn perfectionisme. Ik wil simpelweg het beste laten maken en verkopen. Voor mijn Engelse leverancier ben ik regelmatig een laspak maar de hoeveelheid orders en tevreden kopers verteld mij dat dit de enige juiste manier is. Een goed meubel kopen is vandaag de dag niet eens zo gemakkelijk. Een hogere prijs betalen is geen garantie voor een goede Chesterfield. Maar té goedkoop kan immers ook niet veel zijn. Het selecteren van mooie materialen is voor ons in ieder geval een onderdeel van onze passie. Dit beperkt zich niet tot slechts het gebruik van een mooi stukje leder of meubelstof.

Degelijke kwaliteit en traditioneel bouwen, Chestefields met maximaal comfort

De voldoening om met oud-gebruikte Chesterfields te werken is voor ons altijd zeer groot geweest. Het is geen geheim dat de Chesterfield meubels niet altijd comfortabel zijn. Voor ons heeft een eigen label het voordeel dat wij geheel vanaf het frame opnieuw konden opbouwen. Voor ons is het de enige echte manier om een Chesterfield te bouwen. Zo kunnen wij als één van de weinigen garanderen dat onze frames ook echt van massief 100% beukenhout zijn.

Maatwerk is standaard, de uitvoering die bij uw postuur past

Onze meubels zijn standaard vanaf het frame af aan maatwerk en worden geheel naar uw ideeën vervaardigd. Bijna ieder persoon heeft uiteindelijk toch andere wensen of een verschil in postuur. Wij bieden u de Chesterfield als custom, tailor-made,  made to measure product en het zal u verassen wat dit onder aan de streep kost. Onze bedrijfsvoering is servicegericht maar onze producten staan boven alles.

Chesterfield Certificaat verklaring met uiteraard het land van herkomst

Bij de levering van uw Chesterfield ontvangt u van ons een persoonlijk ondertekend certificaat. Wij verklaren hiermee onder andere waar de meubels geproduceerd en of gekocht zijn.
Onze producten komen nog steeds uit Groot Brittannië en daar zijn wij trots op. Meer lezen over Chesterfields?

Garantie:
Een goede Engelse Chesterfield kan decennialang mee. Als restaurateurs van origine hebben wij de beste materialen ingezet.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan bieden wij u naast onze service ook de volgende garanties;

  • 10 jaar garantie op onze massief beukenhouten frame's
  • 5 jaar garantie op de basis-stoffering
  • 5 jaar op het leder -  indien onderhouden zoals voorgeschreven
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames - pomp en scharnierende delen
  • 2 jaar garantie op stoffen
  • Extra CBW garantie: veilig aanbetalen en een onpartijdige klachtafhandeling

Onze garanties overlappen de geboden CBW én uw wettelijke garanties die u als consument heeft.
Bij een geschil heeft u hierdoor ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling. ( CBW erkend )

Na de garantie periodes kunt u uw aankoop altijd tegen gereduceerd tarief door ons laten herstellen.

Ons frame:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer, en bieden daarmee veel mogelijkheden qua aanpassingen. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit nosag met goede clips toegepast is. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij standaard toepassen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Patent vering

De patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel. 
Deze is vering is onder andere verwerkt in onze geknoopte zitting-varianten.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen.
Vandaag de dag weken wij met een zeer goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen gebruiken deze term echter niet, zij hebben het b.v. over een RX400 Pink Reflex Foam.
Foam/polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren.

Kussens

De (zit)kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort. De (zit)kussens van onze Chesterfields worden altijd geheel naar uw wensen samengesteld. De meeste mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting zonder plooien, waar de ander weer één meer nonchalante losse vulling en uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en dat zullen wij ook altijd proberen te verwerken in uw meubel. Een samenstelling die dus aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn enorm veel vullingen en combinaties leverbaar. Dit gaat bij ons net even verder dan de keuze voor zacht, middel-hard of stevig.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Vandaag de dag zijn er enorm veel soorten leer met elk een eigen sfeer en uitstraling. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet meer realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht gecraqueleerde sfeer. Het kunstmatig craquelé geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefde oude Chesterfields. Deze ook wel zogenaamde generfde uitvoeringen zijn een mooi alternatief om een gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies en middel geleverd.

Het capitonneren van een Chesterfield is al een kunst op zich

chesterfield-capitonneren