Chesterfield kwaliteit kun je niet alleen herkennen aan een hogere prijs

Wat is een goede Chesterfield kwaliteit? Na een beetje online oriënteren verklaart bijna iedere leverancier het beste te verkopen. Gevoelsmatig zijn prijzen een maatstaf bij het inschatten van een kwaliteit. Tijdens onze renovaties ontleden wij het Chesterfield meubel als het ware en kunnen we duidelijk zien welke materialen er verwerkt zijn en waar zich de eerste slijtage voordoet. We kunnen stellen dat de status van de Chesterfield in veel gevallen degelijker is dan het meubel zelf. Wellicht moet u wel even verder kijken dan uw neus lang is. Niet iedereen heeft nog de tijd om te lezen en dat weten de aanbieders ook. Voor sommige kopers maakt een hogere prijs het meubel nóg mooier maar wij staan er echter nuchter in. Betere materialen kunnen wij niet in de meubels laten verwerken. Op onze offerte en facturen staat tevens welke materialen er in uw meubel verwerkt zijn. In onze meubels zit 75 jaar materiaalkennis en dat is naast een mooie buitenkant best fijn.

Onze Chesterfield kwaliteit komt voort uit liefde voor mooie materialen

We kunnen rustig stellen dat ons Chesterfield label voortkomt uit de liefde voor mooie materialen en een stukje perfectionisme. In een tijd dat iedereen bezig is met de grootste marge, blijven wij inzetten op het zo goed als mogelijke. Een goed meubel kopen is vandaag de dag helemaal niet zo gemakkelijk. Een hogere prijs betalen is geen garantie voor een goed meubel. Het selecteren van mooie materialen is voor ons een onderdeel van onze passie. Dit beperkt zich niet alleen tot de buitenzijde.

Degelijke kwaliteit en traditioneel bouwen, Chestefields met maximaal comfort

De voldoening om met oud-gebruikte Chesterfields te werken is voor ons altijd zeer groot geweest. Het is geen geheim dat Chesterfield meubels niet altijd even comfortabel zijn. Het eigen label heeft het voordeel dat wij vanaf de basis op kunnen bouwen. Het klinkt voor een leek misschien vreemd maar het comfort start namelijk al bij het frame. De vering en de vulling moeten daarna de juiste support geven.

Maatwerk is de standaard, de beste uitvoering is namelijk die bij uw postuur past

Onze meubels zijn standaard vanaf het frame af aan maatwerk en worden geheel naar uw ideeën vervaardigd. Bijna ieder persoon heeft uiteindelijk toch andere wensen of een verschil in postuur. Wij bieden u de Chesterfield als custom, tailor-made,  made to measure product en het zal u verassen wat dit onder aan de streep kost. Onze bedrijfsvoering is servicegericht maar onze producten staan boven alles.

Chesterfield Certificaat verklaring met uiteraard het land van herkomst

Bij de levering van uw Chesterfield ontvangt u van ons een persoonlijk ondertekend certificaat. Wij verklaren hiermee onder andere het land waar de meubels geproduceerd en of gekocht zijn.
Onze producten komen traditiegetrouw uit Groot Brittannië en daar zijn wij zeer trots op. Meer lezen over Chesterfields?

Garantie:
Een goede Engelse Chesterfield kan decennialang mee. Als restaurateurs van origine hebben wij de beste materialen en constructies ingezet om de meubels een lange levensduur te geven.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan bieden wij u naast onze service ook de volgende garanties zwart op wit:

  • 10 jaar garantie op onze massief beukenhouten frame's
  • 5 jaar garantie op de basis-stoffering
  • 5 jaar op het leder -  indien onderhouden zoals voorgeschreven
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames - pomp en scharnierende delen
  • 2 jaar garantie op meubelstoffen
  • Extra CBW garantie: veilig aanbetalen en een onpartijdige klachtafhandeling

Onze garanties overlappen de geboden CBW én uw wettelijke garanties die u als consument heeft.
Bij een geschil heeft u hierdoor ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling. ( CBW erkend )

Na de garantie periodes kunt u uw aankoop altijd tegen gereduceerd tarief door ons laten herstellen.

Omdat onze meubels niet veel duurder zijn dan het standaard gemiddelde en dus een goedkopere productie, verwacht niet iedereen een high-end-product te krijgen. Dit heeft echter meer met onze duurzame bedrijfsvoering te maken dan met het product wat u geleverd krijgt.

Ons frame:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer, en bieden daarmee veel mogelijkheden qua aanpassingen. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit met goede clips is toegepast. Op de foto ziet u de extra hoeveelheid die wij standaard al toepassen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Patent vering

De vaste patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel.
Deze vering is leverbaar in geknoopte zitting-varianten of met een zitkussen.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Solide spiraal patent-vering

patent-vering-chesterfield-coil-spring

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen.
Vandaag de dag weken wij met een zeer goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen gebruiken deze term echter niet, zij hebben het b.v. over een RX400 Pink Reflex Foam.
Foam/polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren.

Kussens

De (zit)kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort. De (zit)kussens van onze Chesterfields worden altijd geheel naar uw wensen samengesteld. De meeste mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting zonder plooien, waar de ander weer één meer nonchalante losse vulling en uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en dat zullen wij ook altijd proberen te verwerken in uw meubel. Een samenstelling die dus aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn enorm veel vullingen en combinaties leverbaar. Dit gaat bij ons net even verder dan de keuze voor zacht, middel-hard of stevig.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Vandaag de dag zijn er enorm veel soorten leer met elk een eigen sfeer en uitstraling. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet meer realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht gecraqueleerde sfeer. Het kunstmatig craquelé geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefde oude Chesterfields. Deze ook wel zogenaamde generfde uitvoeringen zijn een mooi alternatief om een gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies en middel geleverd.

Het capitonneren van een Chesterfield is handwerk

chesterfield-capitonneren