Het label van Mister Chesterfield komt voort uit passie voor deze meubels.

We zijn sinds 1945 actief bezig met deze meubelstijl. Het opzetten van ons eigen Chesterfield label is eigenlijk een logisch vervolg geweest op onze ervaring in de renovatie van deze meubelen.
Een nieuw product was welkom, maar wel op voorwaarde dat het Chesterfield waardig product was. Wij vinden namelijk ruim 70% van het aanbod onacceptabel qua constructie, comfort en afwerking.

Mooie materialen selecteren en verwerken is al een genot op zich.

Mooie materialen selecteren en laten verwerken in je eigen collectie is al een plezier op zich. Dit beperkt zich niet tot het gebruik van een mooi stukje leer. Een "Mister Chesterfield" is gemaakt van speciaal geselecteerde materialen.
Dit zorgt ervoor dat onze Chesterfields wel een comfortabele zit hebben. Solide en solide Chesterfields van 30 jaar en ouder hebben de naam Chesterfield groot gemaakt.

Solide Chesterfield waardige meubels zoals ze naam hebben gemaakt.

Tijdens onze restauraties hebben we geconstateerd dat veel uitvoeringen geproduceerd in de afgelopen 25 jaar te wensen overliet. Wij kunnen u een product van hoge kwaliteit aanbieden.
Onze meubelen worden geheel volgens onze richtlijnen vervaardigd. Zo weten we precies wie er bij een Chesterfield heeft gewerkt en kennen zij onze speciale platen volgens onze wensen.
Een goede leverancier kan bijna elk model voor je maken, ongeacht model of uiterlijk. Wij bieden u de Chesterfield met als voorbeeld de echte klassieker, en op maat gemaakt zoals dit wel vaker het geval is met meer stijlvolle producten.

Certificaat
Bij al onze nieuw ingerichte zitmeubelen ontvangt u een ondertekende verklaring van Engelse komaf. de Meubels zijn gekocht en of vervaardigd in Engeland en daarom hoeven we ook niets te suggereren.

Garantie:
Een goede Engelse Chesterfield kan decennialang mee. Als restaurateurs van origine hebben wij de beste materialen en constructies ingezet om de meubels een lange levensduur te geven.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan bieden wij u naast onze service ook de volgende garanties zwart op wit:

  • 15 jaar garantie op onze massief beukenhouten frame's
  • 5 jaar garantie op de basis-stoffering
  • 5 jaar op het leder -  indien onderhouden zoals voorgeschreven
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames - pomp en scharnierende delen
  • 2 jaar garantie op meubelstoffen
  • Extra CBW garantie: veilig aanbetalen en een onpartijdige klachtafhandeling

Onze garanties overlappen de geboden CBW én uw wettelijke garanties die u als consument heeft.
Bij een geschil heeft u hierdoor ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling. ( CBW erkend )

Na de garantie periodes kunt u uw aankoop altijd tegen gereduceerd tarief door ons laten herstellen.

Omdat onze meubels niet veel duurder zijn dan het standaard gemiddelde en dus een goedkopere productie, verwacht niet iedereen een high-end-product te krijgen. Dit heeft echter meer met onze duurzame bedrijfsvoering te maken dan met het product wat u geleverd krijgt.

Ons frame:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer, en bieden daarmee veel mogelijkheden qua aanpassingen. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit met goede clips is toegepast. Op de foto ziet u de extra hoeveelheid die wij standaard al toepassen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Patent vering

De vaste patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel.
Deze vering is leverbaar in geknoopte zitting-varianten of met een zitkussen.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Solide spiraal patent-vering

patent-vering-chesterfield-coil-spring

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen.
Vandaag de dag weken wij met een zeer goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen gebruiken deze term echter niet, zij hebben het b.v. over een RX400 Pink Reflex Foam.
Foam/polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren.

Kussens

De (zit)kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort. De (zit)kussens van onze Chesterfields worden altijd geheel naar uw wensen samengesteld. De meeste mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting zonder plooien, waar de ander weer één meer nonchalante losse vulling en uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en dat zullen wij ook altijd proberen te verwerken in uw meubel. Een samenstelling die dus aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn enorm veel vullingen en combinaties leverbaar. Dit gaat bij ons net even verder dan de keuze voor zacht, middel-hard of stevig.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Vandaag de dag zijn er enorm veel soorten leer met elk een eigen sfeer en uitstraling. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet meer realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht gecraqueleerde sfeer. Het kunstmatig craquelé geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefde oude Chesterfields. Deze ook wel zogenaamde generfde uitvoeringen zijn een mooi alternatief om een gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies en middel geleverd.

Het capitonneren van een Chesterfield is handwerk

chesterfield-capitonneren
Ma t/m Za open op Afspraak