Ons Chesterfield label en kwaliteit zijn de beste in de markt.

Op ons Chesterfield label en kwaliteit pagina kunt u meer over de door onze toegepaste materialen lezen. Wij bieden u een kwaliteit die u bijna nergens meer in de markt kunt kopen omdat er bijna niemand meer meubels maakt, die een jaar of dertig jaar mee zou kunnen gaan. Tijdens onze herstel-restauratie hebben we gemerkt dat kwaliteit de laatste jaren sterk te wensen overliet, dit is mede omdat in een weggooi maatschappij leven.  Maar wat nou als je niet iedere vijf jaar een nieuwe bank wilt kopen? Waar koop je dan een goed meubel. Een hogere prijs betalen is geen garantie voor een goede basis. De voldoening om met oud-gebruikte Chesterfields te werken is voor ons altijd zeer groot geweest. Een nieuw eigen label had het voordeel dat wij geheel vanaf het frame opnieuw konden opbouwen. Een product bouwen wat decennia lang mee kan gaan lijkt vandaag de dag wel erg onrealistisch. Voor ons is het echter de enige manier om een Chesterfield te bouwen. Wij kunnen als één van de weinigen garanderen dat onze frames ook echt van 100% beukenhout zijn, dit is van toepassing op onze gehele collectie.

Het selecteren van materialen is onderdeel van onze passie

Het selecteren van materialen en dit vervolgens laten verwerken in je eigen collectie is al een onderdeel van onze passie. Dit beperkt zich niet tot slechts het gebruik van een mooi stukje leder. Een Mister Chesterfield meubelen is vervaardigd van speciaal geselecteerde materialen en dit zorgt er mede voor dat onze Chesterfields een comfortabele zit hebben.

Oude Chesterfields zijn solide en degelijk

Chesterfields van 30 jaar en ouder hebben de naam solide en degelijk. De onverwoestbare meubels met karakter. Als u ooit een oude klassieker van dichtbij hebt gezien, weet u precies wat ik bedoel. Wij leveren een product wat zo goed als mogelijk gemaakt is en vinden persoonlijk bij de inkoop de kwaliteit belangrijker dan de prijs. Wij kunnen u een hoogstaand product aanbieden

Een Mister Chesterfield is standaard al maatwerk

Onze meubels zijn standaard vanaf het frame af aan maatwerk en worden geheel naar uw ideeën vervaardigd. Wij weten we bijvoorbeeld precies welk persoon er aan uw Chesterfield gewerkt heeft en zij weten precies wat uw wensen zijn. Een goede leverancier kan bijna ieder model voor u maken, ongeacht uitvoering of uitstraling. Wij bieden u de Chesterfield als een custom-made / made to measure product zoals dit bij stijlvolle producten wel vaker het geval is.

Chesterfield Certificaat verklaring land van herkomst

Bij onze Chesterfields ontvangt u van ons een persoonlijk ondertekend certificaat. Wij verklaren hiermee onder andere waar de meubels geproduceerd - gekocht zijn. Het land van herkomst is bij onze meubels en zoals u misschien al hebt kunnen lezen Groot Brittannië en daar zijn wij trots op.

Wij bieden u naast onze uitstekende service:

  • 10 jaar garantie op onze frames
  •  5 jaar garantie op het leder
  •  Extra garanties van het CBW

Ons frame:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer, en bieden daarmee veel mogelijkheden qua aanpassingen. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit nosag met goede clips toegepast is. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij standaard toepassen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Patent vering

De patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel. 
Deze is vering is onder andere verwerkt in onze geknoopte zitting-varianten.

Tot aan boven-beplating bieden wij u massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen.
Vandaag de dag weken wij met een zeer goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen gebruiken deze term echter niet, zij hebben het b.v. over een RX400 Pink Reflex Foam.
Foam/polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren.

Kussens

De zit-kussens zijn altijd erg bepalend voor hoe men het comfort ervaart. Wij merken dat wanneer mensen het zit-comfort omschrijven, zij meestal doelen op zitvlak. Dit terwijl onze rompen ook aan alle kanten veel comfortabeler zijn dan wat men heeft ervaren. De zitkussens van de Chesterfield worden geheel naar uw wensen samengesteld omdat iedereen een andere voorkeur heeft. De één wil nu eenmaal een harde strakke gladde zitting zonder plooien, waar de ander één meer nonchelante uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en hierop aansluitend een samenstelling te leveren die aan uw verwachtingen kan voldoen. Er zijn veel soorten van vullingen en combinaties hiervan.

Leder 

Wij geven u een ruime keus in leder en in stoffen. Ook kunt u uw eigen materiaal aanleveren. Het zou toch zonde zijn om deze af te werken met een product dat veel minder lang mee gaat als de basis. Onze ledersoorten zijn getest op slijtage en kleur.