Mister Chesterfield

beste chesterfield winkel

Een echte Chesterfield herkennen is lastig omdat Chesterfield is niet een vaste uitvoering of merk is uit één bepaalde fabriek is zoals veel mensen wel denken. Vanwege het juridische aspect is een meubel als zeer oud ontwerp onmogelijk als patent vast te leggen en dat is dus de maas in de wet om vage Chesterfield-aftreksels als degelijke meubels te verkopen. Natuurlijk weet iedereen wel wat het grote publiek met origineel bedoeld en verwacht. De levertijd bij maatwerk zegt meestal al genoeg. Engelse meubels worden meestal al in een week of 6 gerealiseerd.

Een Chesterfield is een typisch Engels meubel die over heel de wereld populair is. Een handjevol leveranciers houden vast aan een Engels productie maar tegenwoordig worden de meubels over heel de wereld gebouwd. Iedere leverancier hanteert een eigen product en materialen.

Chesterfield hebben oneindig veel kleuren en afwerkingen. Het maatwerk is zo enorm veelzijdig date afwerking vaak een simpel laatste detail aan het meubel is. Bijna iedere stoel kan tevens als bank gemaakt worden en de breedtes zijn bij Mister Chesterfield per knoopsgat in de romp ( rug ) aan te passen De ziting-hoogte en diepte gaan in de meeste gevallen zelfs per centimeter.

Omdat veel mensen niet beter weten dat een echte Chesterfield een certificaat heeft hebben bijna alle leveranciers een (eigen) certificaat om aan deze wens te voldoen. Toch gaat het niet om het certificaat maar meer wat er op te lezen is. Als bijvoorbeeld Kees morgen Chesterfields laat maken in Polen en dat is zijn merk, dan kan hij wel een certificaat van traditioneel Kees z’n Chesterfields met een prachtige Engelse vlag afgeven, maar dat zegt natuurlijk niets over het land van herkomst of de kwaliteit. Mister Chesterfield geeft een certificaat met een persoonlijk ondergetekende verklaring af dat de meubels daadwerkelijk uit Groot Brittannië.

Een Chesterfield kun je kopen bij meerdere aanbieders. Echter heeft iedere leverancier een eigen product, kwaliteit, land van herkomst en prijs. Mister Chesterfield vindt duurzaamheid en mooie materialen zeer belangrijk maar iedereen heeft zo zijn eigen visie en bedrijfsvoering. Bij een oriëntatie is het goed om naast de prijs ook naar de materialen en reviews te kijken.

Hoe oud is Chesterfield?

Een Chesterfield is een van oorsprong Engelse meubelstijl die zijn volgens meerdere leveranciers rit de 18e eeuw is ontstaan. Volgen ons kun je concluderen als je kijkt naar bijvoorbeeld rijtuigen waarbij het capitonneren van bekleding al veel eerder is toegepast dat dit heeft bijgedragen aan de vormgeving van een Chesterfield zoals wij die kennen.

Oude zitmeubels zijn extra geld waard op onze Chesterfield inruildagen

Is het de hoogste tijd om uw oude zitmeubelen te vervangen en een comfortabele Chesterfield te kopen? Kom dan naar de Mister Chesterfield inruildagen. Het inruilen uw oude bankstel is een prettige optie omdat de meubels ten tijde van de levering direct omgewisseld worden en het u meer oplevert dan bij een losse verkoop op bijvoorbeeld Marktplaats. Als u geen zin heeft in getouwtrek over een klein bedrag met vreemde lui in huis dan zijn deze dagen een prima optie. Zelfs als u wel eens wat anders wilt dan knopen of leder dan is dit ook geen probleem. Bijna al onze uitvoeringen worden tevens als glad gestoffeerd ( zonder knopen ) of in meubelstof uitgevoerd.

De inruil van uw oude zitmeubelen meubelen is altijd bespreekbaar

Natuurlijk wilt u een realistische prijs en een vriendelijke behandeling bij de verkoop van uw huidige meubels. Het bedrag wat wij u bieden is conform de inkoop waarde. Omdat dit zeer specifiek is en afhankelijk van veel details kunt u uw meubels het beste met wat duidelijke foto’s aanbieden. Meubel die zeer slecht zijn of niet meer rendabel gerenoveerd kunnen worden zullen wij duurzaam afvoeren of doneren.

Is het tijd om uw Chesterfield in te ruilen? Bel ons!

Begint uw meubel overmatige slijtsporen te vertonen of zit deze niet meer zoals het hoort of bent u gewoon uitgekeken op uw huidige uitvoering en toe aan een ander model of kleur? Dan is de inruil van uw Chesterfield wellicht een optie voor u. Wanneer u van plan bent ons te bezoeken mail ons dan vooraf of neem wat duidelijke foto’s mee. In onze online winkel kunt u zich alvast wat oriënteren zodat u al een idee van ons aanbod heeft. Heeft u nog vragen? Neemt u dan eens contact met ons op.

 • Duidelijke prijs-afspraken tegen realistische inkoopwaarden
 • Betaling contant of via bank
 • Geen gezeur na verkoop

Hoe gaat dit in z’n werk?

 • Graag bellen met: +31-(0)70-3950766
 • E-mail ons duidelijke foto’s, ook van mindere en of versleten delen van dichtbij
 • De breedte / ook wel buitenmaat van buitenkant arm tot buitenkant arm gemeten
 • De locatie, gemeente regio waar het meubel zich bevindt
 • Welke prijs u in gedachte heeft
 • Op wat voor termijn u het meubel wilt inruilen

Wilt u uw Chesterfield zo puur als mogelijk aanbieden en niet extra in het vet of de olie zetten.
( reparaties en aanpassingen zijn voor ons namelijk beter uit te voeren op een droge, onverzorgde basis )

Een Chesterfield onderhouden geeft een extra levensduur

Het beste een Chesterfield onderhouden is nodig voor de levensduur en de bescherming van het leder.  Het onderhouden van uw Chesterfield is echter wel afhankelijk wat voor soort leder of meubelstof u op het meubel heeft. Leder en meubelstoffen zijn daarnaast beide zeer goed extra water en vuil-afstotend te maken.

Bij het onderhouden van uw Chesterfield is goed advies zeker zo belangrijk

Bij de aanschaf van een Chesterfield meubel is het juiste advies zeer belangrijk omdat dit uw aankoop extra bescherming en levensduur geeft. Tegenwoordig zijn er veel uiteenlopende soorten leer op de markt. Waren het voorheen meestal alleen hand-ingewassen en gedekverfde varianten,

Welk Chesterfield leder heeft welk onderhoudsmiddel

Om het leder goed te onderhouden moet u eerst weten welk Chesterfield leder er op het meubel verwerkt is. Op onze Leder en meubelstof pagina kunt u meer lezen en de diversiteit in afwerking zien.

Vandaag de dag is er veel meer variatie ten opzichte van 15 jaar geleden. Omdat de geleefde sfeer populair is hebben de looierijen vintage leersoorten ontwikkeld. Deze zijn naast de traditionele (antique) Chesterfield range erg geliefd. De wat modernere uitvoeringen noemen wij ook wel de glad afgewerkte, gedekverfde autokwaliteit.

Achterhalen welke afwerking uw Chesterfield meubel heeft…

Als u de meubels bij ons heeft aangeschaft kunnen heeft u zeker dit advies meegekregen. Mocht u dit nogmaals willen opvragen, dan kunnen wij aan de hand van uw order of factuur zien welke afwerking uw Chesterfield meubel heeft. Neem dan contact met ons op.

De Chesterfield Horeca meubelen zijn van grote invloed op de sfeer. Comfort, afwerking en prijs zijn de kopers meestal de belangrijkste. Onze focus gaat echter verder dan u wellicht denkt. Zaken als de constructie, soorten vering en vulling zijn cruciaal om het geheel tot een een succes te maken. Dat het ook echt aansluit bij de manier van gebruik. Hoe wilt u dat  de klant ongeveer blijven zitten en zelfs op wat voor manier. Een te diepe zitting laat mensen b.v. onderuitgezakt in uw zaak hangen. Dat moet je maar willen. Maar ook met een vreemde op elkaars lip zitten is ook niet altijd de beste beleving. Onze Chesterfield Horeca meubelen zijn dus oneindig veelzijdig.  Deze zorgen ervoor dat de meubels altijd passen in een luxe, retro of vintage omgeving. Met, met minder of zelfs zonder knopen. Wie een complexe Chesterfield kan maken, kan namelijk ook andere stijlen bouwen. Gebruiksvriendelijk en op lange termijn ook netjes blijven. Uiteindelijk zal dit de algehele uitstraling van uw bedrijf ten goede komen. Alles is zoals u weet een vak. Kijk dan op onze bedrijven pagina

Veel leveranciers pretenderen dan wel de beste Chesterfield kwaliteit te verkopen maar uit onze herstelwerkzaamheden blijkt dit niet zo zijn. Sinds 1945 renoveren, herstellen en verbeteren wij kwetsbare delen aan frames, vering en vullingen. Wij zijn namelijk in eerste instantie materiaalkenners en dan pas verkopers. Het opzetten van ons Chesterfield label komt voort uit liefde voor deze meubels. De steeds maar goedkopere manier van bouwen gaat samen en het vaak waardeloze zitcomfort, dat konden we niet langer aanzien. Natuurlijk is het uiteindelijk de vraag consument die het aanbod bepaalt. Op deze pagina kunt lezen waarom wij de betere dan wel de beste Chesterfield kwaliteit aanbieden. Als je niets te verbergen heb kun je ook transparant over je product zijn.

Mooie materialen selecteren en verwerken is al een genot op zich.

Mooie materialen selecteren en laten verwerken in je eigen collectie is al een plezier op zich. Dit beperkt zich niet tot het gebruik van een mooi stukje leer. Een “Mister Chesterfield” is gemaakt van speciaal geselecteerde materialen.
Dit zorgt ervoor dat onze Chesterfields wel een comfortabele zit hebben. Solide en solide Chesterfields van 30 jaar en ouder hebben de naam Chesterfield groot gemaakt.

Een Engelse Chesterfield waardige kwaliteit zoals ze naam hebben gemaakt.

Tijdens onze restauraties hebben we geconstateerd dat veel uitvoeringen geproduceerd in de afgelopen 25 jaar erg te wensen overliet. Wij willen u beste Chesterfield kwaliteit aanbieden. Onze meubelen worden geheel volgens onze richtlijnen vervaardigd. Zo weten we precies wie er bij een Chesterfield heeft gewerkt en kennen zij onze speciale platen volgens onze wensen. Een goede leverancier kan bijna elk model voor je maken, ongeacht model of uiterlijk. Wij bieden u de Chesterfield met als voorbeeld de echte klassieker, en op maat gemaakt zoals dit wel vaker het geval is met meer stijlvolle producten.

Certificaat
Bij al onze nieuw ingerichte zitmeubelen ontvangt u een ondertekende verklaring van Engelse komaf. de Meubels zijn gekocht en of vervaardigd in Engeland en daarom hoeven we ook niets te suggereren.

Garantie:
Een goede Engelse Chesterfield kan decennialang mee. Als restaurateurs van origine hebben wij de beste materialen en constructies ingezet om de meubels een lange levensduur te geven.
Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan bieden wij u naast onze service ook de volgende garanties zwart op wit:

 • 15 jaar garantie op onze massief beukenhouten frame’s
 • 5 jaar garantie op de basis-stoffering
 • 5 jaar op het leder –  indien onderhouden zoals voorgeschreven
 • 5 jaar op kussenvullingen
 • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames – pomp en scharnierende delen
 • 2 jaar garantie op meubelstoffen
 • Extra CBW garantie: veilig aanbetalen en een onpartijdige klachtafhandeling

Onze garanties overlappen de geboden CBW én uw wettelijke garanties die u als consument heeft.
Bij een geschil heeft u hierdoor ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling. ( CBW erkend )

Na de garantie periodes kunt u uw aankoop altijd tegen gereduceerd tarief door ons laten herstellen.

Omdat onze meubels niet veel duurder zijn dan het standaard gemiddelde en dus een goedkopere productie, verwacht niet iedereen een high-end-product te krijgen. Dit heeft echter meer met onze duurzame bedrijfsvoering te maken dan met het product wat u geleverd krijgt.

Chesterfield kwaliteit frames:

Wij bouwen onze frames in eigen beheer en bieden daarmee veel mogelijkheden. Een solide frame wat vanaf de poten tot aan de bovenbeplating van 100% beukenhout is. Dat is misschien voor een leek niet heel interessant is kunnen we begrijpen maar wij hebben enorm veel varianten gezien die met gedeeltes van MDF en spaanplaat opgebouwd zijn. Natuurlijk is dit allemaal niet aan de buitenzijden te zien en daarom is het ook aan te raden om de verkoper dit op de factuur te laten zetten. Wij weten dat het overgrote deel dit niet zal willen verklaren omdat het samengestelde materialen zijn. Mocht u na de garantieperiode alsnog door het frame zakken heeft u alles op papier.

Chesterfield nosag vering kwaliteit

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede nosagveer heeft een dikte van 3,6 tot 3,8 millimeter en is een goede keuze mits er een zware kwaliteit met goede clips is toegepast. Om de prijs zo laag mogelijk te houden, zie je vaak dat er minder van deze veren worden geplaatst. In plaats van om de 8 tot 10 cm kom je vaak veren tegen die om de 15 tot 20 cm worden geplaatst. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij als standaard toepassen. Deze afstand is zelfs minder dan de perfecte 8cm afstand. Een goede nosagveer heeft een dikte van 3,6 tot 3,8 millimeter. Deze zwarte nosagveren worden bij ons tevens gebruikt in de rug en dat kom je eigenlijk nergens meer tegen.

chesterfield-verennetten-patent-vering

Chesterfield kwaliteit patent vering

De patent-vering wij zijn fan! Deze zijn altijd op maat gemaakt is soepel en comfortabel. Wij passen deze vering toe in zowel de geknoopte als glad afgewerkte zittingen. Maar ook sommige uitvoeringen met kussens hebben deze toepassing. De vering geeft een comfort af wat wel altijd afhankelijk is  van het materiaal vulling waarmee men op de vering zit. Het kan best zijn dat wij een alternatieve vering adviseren als dit beter bij u past. De levensduur van deze spiraal-vering is zeer lang. Door de tijd heen kan het geheel iets zachter worden maar dat is na een paar decennia normaal en kan weer vanaf de onderzijden van de Chesterfield op spanning worden gebracht.

Massief beukenhout

frame chesterfield beukenhout

Solide spiraal patent-vering

patent-vering-chesterfield-coil-spring

chesterfield-vering-spiraal-patent-netten

Vulling

In het verleden verwerkte men met vulmateriaal zoals veren-linnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten en katoen. Vroeger waren de polyether-soorten niet erg goed van kwaliteit en werden vaak gezien als minderwaardig. maar net als met alle materialen zijn hier verschillende kwaliteiten in verkrijgbaar. Vandaag de dag weken wij met foams die in Nederland vergelijkbaar als koud-schuim. De Engelsen kennen deze term niet. Foam dus polyether is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht (SG) hoe stugger de weerstand is. Een hardheid zegt niets over de kwaliteit van de vulling al voelt een stevige vulling onbewust toch degelijker dan zacht. Wij kiezen de vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren. TIP: Kies altijd een iets steviger kussen omdat deze zachter in gebruik zal worden.

Kussens

De kussens zijn altijd erg bepalend voor het comfort en de sfeer in de Chesterfield meubels en is dus ook weer zeer persoonlijk. De soort vulling in combinatie met de vering moet bij u passen. Veel mensen hebben ook op dit vlak een voorkeur. Bij het advies is het goed om naar de specifieke voorkeur van de klant te luisteren. De één wil nu eenmaal een harde strakke zitting liefst zonder plooien, waar de ander weer een meer nonchalante uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur ligt. We zullen wij ook altijd proberen dit te verwerken in uw meubel. Materiaal die aan uw verwachtingen zal voldoen. Er zijn veel combinaties leverbaar die we graag matchen met de persoonlijke voorkeur. Wij vragen ook net even verder door dan of u een keuze voor zacht, middel-hard of stevig heeft. Het is aan ons de juiste vullingen in combinatie met de ondervering te bestellen. De manier van zitten, uw gewicht en postuur is onderdeel waarop ons advies zal zijn afgestemd.

Leder

Wij bieden u een ruime keus in leder en meubelstoffen. Er enorm veel soorten leder en meubelstoffen met elk een eigen sfeer en eigenschap. De gedachte dat een nieuwe Chesterfield alleen als hoogglans in de kamer staat te blinken is dan ook niet realistisch. Naast de moderne vaak gedekverfde varianten zijn er nu ook veel kleuren met een licht generfde craquelé sfeer. Deze geeft de vintage sfeer af van de vaak zo geliefd zijnde oude Chesterfields. Deze ook wel generfde uitvoeringen zijn een heel mooi alternatief om een Nieuwe Chesterfields op maat met gebruikte sfeer neer te zetten. Onze leersoorten zijn getest op slijtage en kleur. U krijgt de meubels altijd met een passend onderhoudsadvies/middel geleverd. Niet alleen optisch maar ook de toepassing van het meubel maakt de leder of meubelstof keuze belangrijk. Het verkeerde advies zal de levensduur zeer sterk beïnvloeden.

Het capitonneren van een Chesterfield is handwerk

chesterfield kwaliteit origineel materialen

Een Chesterfield Showroom model met korting en direct leverbaar

Regelmatig bieden wij onze Chesterfields uit de winkel te koop aan. Ze verkeren allemaal in een absolute nieuwstaat en worden geleverd met volledige garantie. Bij deze showroom Chesterfields ziet u gelijk wat u koopt en ze zijn ready to go.  En het zijn er natuurlijk meer dan er hier op de foto’s te zien zijn.

Een mooie bank met leuke korting direct uit de showroom kopen

Wanneer je eenmaal een bank, fauteuil, stoel of hocker bij Mister Chesterfield in de showroom hebt gezien kan het nooit kwaad om te vragen wat het betreffende model voor korting op de prijs heeft. Vaak hebben wij nog identieke modellen op voorraad en kunnen wij deze vervangen voor een alternatief. De Chesterfield banken zijn door ons samengesteld in smaakvolle combinaties qua leder, spijkers en knopen

Zoekt u iets of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Geheel en 100% traditioneel gerestaureerde fauteuilHofleverancier Fa. P.L. Warners Den Haag
Geheel en 100% traditioneel gerestaureerde fauteuil
Hofleverancier Fa. P.L. Warners Den Haag
showroom model chesterfield aanbieding
Chesterfield model Woodland combinatie
bank 2 zits-144cm + 1 zits-94cm breed in Antique Gold leder
zwarte chesterfield showroom verkoop
Chesterfield Kingston Forrest 270cm in zeer dik zwart rundleder nu twee stuks op voorraad
outlet-showroom-modellen-originele -engelse-chesterfield-sherwood-voorraad-direct-leverbaar-bank-fauiteuils-stoelen

Uw Chesterfield in leder of meubelstof en in bijna alle gewenste kleuren en soorten

Chesterfield herstel restauratie

Herstel, renovatie of restauratie van een Chesterfield is meestal een goede investering

Wanneer uw Chesterfield herstel, renovatie of restauratie nodig heeft, kunt u dit beter aan een specialist overlaten. Omdat er veel verschillende kwaliteiten en uitvoeringen op de markt zijn, is een herstel of reparatie nooit hetzelfde. Iedere leverancier gebruikt namelijk een andere materialen als frames, vulling en vering. De meest slijt-gevoelige delen van een Chesterfield zijn vaak prima te herstellen en de basis is vaak prima om nog vele jaren plezier van te hebben. Na een vakkundig herstel of restauratie is de Chesterfield weer mooi en zelfs vaak comfortabeler. Wij hebben hier al sinds 1945 ervaring mee. De uitstraling die het meubel door de jaren heeft gekregen is iets om bij een Chesterfield renovatie zoveel als mogelijk te koesteren. De gemiddeld is de wachttijd voor het herstellen van een Chesterfields is inmiddels opgelopen tot enkele maanden. U kunt ons natuurlijk wel altijd even bellen of het herstel überhaupt nog wel de moeite waard is, of dat u wellicht toe bent aan een alternatief.

Bekijk onze eindresultaten ook eens op: Gerestaureerde Chesterfields

Vervangen van uw Chesterfield zitkussens

Het vervangen van zitkussens is nog steeds een mooie manier om uw bestaande Chesterfield er weer fraai bij te zetten. Op onze site kunt u meerdere voorbeelden zien van hoe fraai dit oogt. Daarnaast kan Mister Chesterfield een oude Chesterfield voor u zodanig restaureren dat u er weer jarenlang plezier van heeft. Waarbij wij ook de binnenkant kunnen restaureren. Bovendien kunnen wij uw oude Chesterfield bank voor u renoveren, zodat deze er weer netjes uit ziet, maar toch de authenticiteit van een klassiek Chesterfield behoudt. Zit uw Chesterfield niet naar behoren, ook hiervoor hebben wij een oplossing. Wij kunnen uw bank zodanig aanpassen, zodat het zitcomfort aanzienlijk verbeterd en de uitstraling behouden blijft. Wij denken, vanuit onze jarenlange (decennialange!) ervaring en denken graag met u mee.

Chesterfield Kussens

kussen_herstel_chesterfields

Kussens herstel of vernieuwen

Wij kunnen uw kussens voor u herstellen of bijwerken in een mooie identieke sfeer. Om de juiste sfeer en structuur van het leer te bepalen is het prettig als er een origineel kussen voor handen is.
 Wij kunnen dit meestal binnen 4 tot 5 werkdagen voor u realiseren. Wij realiseren dit met nagenoeg geen verschil in sfeer en kleur. De voorzijde van het kussen heeft meestal die juiste sfeer en daarom koesteren wij dit. Als dit ook slecht is kunnen wij dit natuurlijk ook vervangen.Wij kunnen uw kussens voor u herstellen of bijwerken in een mooie identieke sfeer. Om de juiste sfeer en structuur van het leer te bepalen is het prettig als er een origineel kussen voor handen is.
 Wij kunnen dit meestal binnen 4 tot 5 werkdagen voor u realiseren. Wij realiseren dit met nagenoeg geen verschil in sfeer en kleur. De voorzijde van het kussen heeft meestal die juiste sfeer en daarom koesteren wij dit. Als dit ook slecht is kunnen wij dit natuurlijk ook vervangen. U kunt de kussen op afspraak aanleveren of opsturen. U kunt indien voorradig voor in de herstelperiode tevens kussens in bruikleen krijgen.
Richtprijzen inclusief 21% BTW/VAT:

Katoen – stof onderzijde van een los kussen vernieuwen
Formaat +-45x55cm: € 100,-
Formaat +-60x65cm: € 120,-

Zitkussen – kussens vernieuwen in standaard rub off rundleder of stof
Bovendek + bies + licht bijvullen van vulling
Formaat +-45x55cm: € 235,-
Formaat +-60x65cm: € 275,-

Richtprijzen los zitkussen de vulling vernieuwen

Koudschuim div. hardheden / combinaties n.o.t.k
Formaat +- 55x55cm € 110,-
Formaat +- 60x65cm: € 145,-

Deel bijwerken of vervangen

Het bijwerken of vervangen betreffende een gedeelte van uw Chesterfield is mogelijk. Dit herstel hoeft net als bij het kussen-herstel nagenoeg niet te zien zijn. De structuur en kleur van het leer zal geheel een match vormen met de rest van het meubel. Een dergelijke reparatie gebeurt vrijwel niet op locatie. Gedeeltes die vervangen worden zijn bijvoorbeeld een voorzijde – kop – of vlak van een arm of rug.

Vering aanpassen | vervangen

De vering in uw meubel kan slap worden of breken. Er worden meerdere soorten veringen toegepast. Deze werkzaamheden zijn intensief omdat er rondom het meubel veel losgemaakt moet worden om dit te vervangen. Kosten zijn afhankelijk van het type Chesterfield, formaat en soort vering die er in uw Chesterfield verwerkt is. Globaal moet u rekenen op +- € 135,- ex btw per zitplaats. In combinatie met eventueele andere aanpassingen zal dit bedrag gereduceerd worden.

Vervangen van voeringstof

Het vervangen van onder ook wel voeringstof is mogelijk. Deze kan door de jaren heen verteerd of dusdanig vuil geworden zijn dat dit nog maar de enige oplossing is. Is de stof nog wel sterk maar aan de randen losgescheurd, dan is een slappe of slechte ondervering meestal de oorzaak. Deze werkzaamheden zijn intensief omdat er rondom het meubel veel losgemaakt moet worden om dit te vervangen. Kosten zijn afhankelijk van het type Chesterfield en het formaat. Globaal moet u rekenen op +- € 165,- ex btw per zitplaats. In combinatie met eventueele andere aanpassingen zal dit bedrag gereduceerd worden.

De Chesterfield prijzen bij Mister Chesterfield

BEKIJK ONZE ACTUELE KORTINGS-ACTIES HIER

Prijzen vanaf nieuw:

VOETENBANKEN € 499,-
EETKAMERSTOELEN € 750.-
1 PERSOONS€ 1429,-
1.5 LOVE SEATS € 2169,-
2 PERSOONS € 2121,-
2.5 PERSOONS € 2350,-
3 PERSOONS € 2810,-
3.5 PERSOONS € 3149,-
4 PERSOONS € 3649,-
4.5 PERSOONS € 3989,-
5 PERSOONS € 4459,-
– De prijzen van nieuwe meubels zijn inclusief 21% BTW.
– De vermelde prijzen zijn indicatief voor nieuwe meubels op bestelling.
– De vermelde prijzen zijn geleverd in antique range rundleder.

Prijzen vanaf 2e hands:

VOETENBANKEN VANAF € 185,-
HOCKER BOXEN VANAF € 225,-
FAUTEUILS VAN € 600,-
2 PERSOONS VAN € 675,- 
2.5 PERSOONS VAN € 750,-
3 PERSOONS VAN € 1000,-
3.5 PERSOONS VAN € 1250,-
4 PERSOONS VAN € 1350,-
4.5 PERSOONS VAN € 1500,-
5 PERSOONS VAN € 1850,-

– 2e hands – seconde life meubels zijn marge goederen en bevatten geen btw.
– De vermelde prijzen VAN staan voor 2e hands origineel zoals binnengekomen.
– Gerestaureerd zijn ontsmet, uitgewassen en in nieuwstaat. Deze zijn iets duurder.
– De vermelde prijzen zijn indicatief en gerelateerd aan variërend aanbod.

KORTING
Bij afname van meerdere items bieden wij een fraaie Chesterfield-korting aan.
Onze prijzen zijn identiek aan de in Engeland gevestigde leveranciers. (van deze kwaliteit)
(exclusief import, transport en andere handelingskosten)

Meubels laten maken voor minder geld, het kan altijd goedkoper

Goedkoper meubels laten maken is een keuze. De levensduur en comfort bepalen naast de prijs uiteindelijk of het duur of goedkoop was. Omdat onze materialen specifiek uitgekozen zijn staan deze ook keurig op de orderbon of factuur beschreven. Zoals ook de houtsoort voor het frame en het type vering. Wij willen u een Chesterfield waardig product leveren en niets anders.

Als u wilt inschatten hoe hoog deze bedragen zijn ten opzichte van andere aanbieders moet u wellicht ook even verder kijken dan de prijs.  Dit is te lezen op: Daadwerkelijk de beste kwaliteit

Té goedkoop, dan kan de Chesterfield niets zijn toch?

Wij weten dat niet iedereen het kopen van een Chesterfield tot een studie maakt. Gevoelsmatig word vaak een hogere prijs ingezet om een betere kwaliteit te suggereren. Men geeft liever iets meer uit voor een echte Chesterfield banken toch? Wij weten als herstellers dat zelfs de duurdere meubels niet vanzelfsprekend betere materialen aan de binnenzijde heeft. De buitenkant moet er natuurlijk wel zo goed als mogelijk uit blijven zien als je goedkoper wil produceren. Neem daarom ook even de tijd om onze over Chesterfields pagina te lezen.

Betalen voor het circus eromheen

Een enorme showroom met een paar snelle verkopers maakt het product op zichzelf natuurlijk niet beter. Een stukje beleving mag best wat kosten, maar in het dagelijks gebruik heeft u meer aan de juiste uitvoering.

Onze Chesterfield prijzen zijn realistisch

Omdat wij uw keuze nog niet weten, moeten wij natuurlijk ergens beginnen. De uitvoeringen waarbij u de prijzen ziet zijn uitgevoerd in het overbekende leder uit de Antique. Deze rub-off leersoorten worden ook wel Chesterfield leder genoemd, dit omdat het deze meubels deze uitstraling heeft gegeven. Mocht u op zoek zijn naar een uitvoering in meubelstof, dan kunt u zich ook aan deze prijzen vasthouden. Onze prijzen zijn zeer realistisch. Bij onze nieuwe Chesterfields kunt u suggesties van een formaat selecteren met een vanaf-prijs. Dit komt omdat sommige leersoorten een geringe toeslag hebben.

De prijzen van Chesterfield maatwerk is bij ons niet veel duurder

Omdat wij weten hoe lang deze meubels mee kunnen gaan hebben wij ook interesse in de toepassing en manier van uw gebruik. Naast een zit-diepte, hoogte en algehele houding is de afwerking een belangrijke factor. Omdat wij vinden dat het meubel bij u moet passen leveren wij al zolang als ons label bestaat maatwerk.

Dat wij inmiddels wel alle varianten een keer geleverd hebben maakt dat een stuk makkelijker en goedkoper. Hierdoor zijn globaal al alle verschillende mallen aanwezig. Waarom zou u een standaard bank, bankstel of fauteuil kopen als u tegen onze prijzen een ultieme uitvoering kunt bestellen? Op ons label en kwaliteit pagina kunt meer lezen over onze materialen. Op onze  leder en meubelstoffen pagina kunt u alles over de afwerking van uw Chesterfield lezen. Mocht u vragen of toelichting nodig hebben, neemt u dan geheel vrijblijvend Contact met ons op.

Een geweldige Mister Chesterfield kopen met een aanbetaling.

Chesterfields pas geheel betalen bij levering. Omdat we er erg zeker van zijn dat u tevreden zal zijn met onze producten bieden wij de mogelijkheid om een aanbetaling van 10% en 25% te voldoen en dus niet het totaalbedrag. Zelfs deze geringe aanbetaling doet u onder de volledige CBW borg zodat u bij een faillissement uw aanbetaling bij een andere aangesloten woonwinkel kunt besteden.

Restant van de Chesterfield betalen bij levering van de meubels

Als we de Chesterfield geplaatst hebben kunt u deze inspecteren en de betaling daarna voldoen via een online overboeking of contant aan de chauffeur. Natuurlijk u kunt uw voorkeur ook kenbaar maken bij de planning van de levering. Dit is dus niet een betaling in de dagen erna maar direct wanneer wij de meubels geplaatst hebben. U zal ervaren dat onze meubels prachtig zijn en Mister Chesterfield niet voor niets zo’n goede naam heeft

Chesterfield garantie

Chesterfield garantie, wij garanderen en onderbouwen onze kwaliteit

Onze Chesterfield garantie voorwaarden zijn er om u extra zekerheden te bieden. Ondanks dat wij achter onze materiaal en verwerking staan kan het altijd zo zijn dat er iets mis gaat. De zekerheden die wij u hiermee bieden hebben betrekking op uw aanbetaling en de geleverde Chesterfields. Deze garanties dekken de risico’s van uw aankoop.

Wij bieden u CBW garantie bij de aanschaf van uw Chesterfield

Hieronder kunt u lezen waarom wij uw wettelijke garantie hebben aangevuld met de zekerheid.

Consumenten beroepen zich steeds vaker op de wettelijke garantie, CBW-erkend-garantie of fabrieksgarantie.
Maar wat betekenen die garanties nou eigenlijk en welke rechten kan een klant daaraan ontlenen?

Welke soorten garanties heeft een consument?

 1. Wettelijke garantie: de zogenoemde ‘conformiteitseis’
 2. CBW-erkend-garantie: de twee jaar volledige garantie uit de CBW-erkend voorwaarden;
 3. Fabrieksgarantie: garantie die een leverancier of fabrikant aan de consument verstrekt;

1. De Wettelijke garantie*

De wet verplicht in de conformiteitseis de retailer een product te leveren dat beantwoordt aan de gerechtvaardigde eisen van de consument. De klant mag zijn verwachtingen baseren op factoren zoals:

-de aard van het product: nieuw, gebruikt, merkartikel, beschadigd;

-de hoogte van de prijs;

-de omstandigheden waaronder koop plaatsvond: uitverkoop, verkoop winkeldochter;

-de reputatie van het verkopende bedrijf;

-merkproduct of niet;

-en heel belangrijk zijn natuurlijk de mededelingen van de verkoper, al dan niet naar aanleiding van vragen van de consument.

De verwachte levensduur bij normaal gebruik speelt hier een belangrijke rol.
Stel dat een klant binnen zes maanden na levering met een klacht komt waarvan de oorzaak twijfelachtig is, dan moet de winkelier kunnen aantonen dat de klant debet is aan het defect. De klant kan daarna aantonen dat het product niet voldoet (de CBW-erkend garantie verlengt deze periode tot 2 jaar na levering).

Het is niet mogelijk de wettelijke garantie uit te sluiten of te beperken. Volgens de wet mag je geen bijbetaling vragen. In sommige gevallen is bijbetaling echter wel gerechtvaardigd. Bijvoorbeeld als er sprake is van waardevermeerdering of levensduurverlenging door de reparatie. Dit geldt ook voor vervanging van het product.

De wet gaat altijd voor. En staat boven de CBW-erkend- of fabrieksgarantie. Dat kan dus ook betekenen dat de klant een hogere (of volledige) tegemoetkoming krijgt in de kosten, ook als de CBW-erkend productgarantie al verlopen is.

2. De CBW-erkend garantie

In de Algemene Voorwaarden CBW-erkend (artikel 15, lid 2) staat een 2-jarige volledige garantieregeling. Alle kosten van reparatie of vervanging worden vergoed.

Het artikel over garantie, artikel 15, begint overigens in lid 1 met de wettelijke regeling, die altijd van toepassing is.

LET OP! Bij klachten binnen twee jaar na levering, moet de winkelier kunnen bewijzen dat het product goed (‘conform de overeenkomst’) is en de klacht door toedoen van de klant zelf is ontstaan. Dit heet een omgekeerde bewijslast.

Het is winkeliers toegestaan om showroom-, opruimings- of B-keuze-modellen uit te sluiten van de CBW-erkend garantie. De wettelijke garantie kun je zoals eerder gezegd nooit uitsluiten.

3. De fabrieksgarantie

Leveranciers zijn vrij de voorwaarden en lengte van hun garantie te bepalen. Men kan ook bepaalde onderdelen uitsluiten van de garantie of minder lang laten gelden.
Wanneer een leverancier een bepaalde garantie geeft, dan kan de klant de winkelier hierop aanspreken, ook als de leverancier failliet is.
In de wet staat niet letterlijk dat de verstrekker van een commerciële garantie de bewijslast moet leveren gedurende de looptijd van de garantie, maar de verstrekker van de garantie heeft wel wat uit te leggen als er in de garantieperiode problemen ontstaan met de aankoop.

Tweedehands Chesterfields

De Tweedehands Chesterfields geliefd vanwege de sfeer

Veel tweedehands Chesterfields zijn geliefd om de geleefde sfeer. Het effect van een Chesterfield is enorm vanwege het sterke karakter. Het leer heeft door de tijd een ander soort uitstraling dan een nieuw geleverd model. Denkt u maar eens aan nieuwe lederen schoenen, die zijn ook anders om te zien wanneer ze eenmaal in gebruik zijn. Het zijn stuk voor stuk mooie items voor het interieur.

De nieuwe Vintage Chesterfields danken hun bestaan aan de 2e hands

Het effect van een 2e hands Chesterfield bank of stoel is geweldig. Met een vintage Chesterfield  krijgt het interieur een enorme boost. Dit zowel aan een modern of klassiek interieur. Het is duidelijk, een Chesterfield is een blijvertje. Voor wie een nieuw exemplaar een betere optie is, kunnen we verblijden met een royale op maat gemaakte collectie in vele soorten vintage leders.

Er zijn zelfs nieuwe Chesterfields met een tweedehands sfeer leverbaar

Er zijn tal van vintage leder-soorten en kleuren waarmee de van oorsprong glimmende nieuwe exemplaren een rustige matte afwerking hebben. Daarmee krijgt de nieuwe gelikte Chesterfield een geleefde vintage sfeer die al zeer sterk naar een 2e hands uitvoering gaat. Omdat er hierbij geheel op maat en postuur geleverd kan worden is er bij onze collectie zeer veel mogelijk. Daarmee bieden wij u de meest comfortabele uitvoering in de markt.

Klik op de foto om naar de nieuwe modellen te gaan die stuk voor stuk leverbaar zijn in een vintage sfeer.

light-rust-chesterfield-driezits-tweedehands-3

Mister Chesterfield ©
Venestraat 27 2266AW
Leidschendam – NL
Phone: +31(0)70-3950766
Mail: info@misterchesterfield.nl

Chesterfield Voorburg

Mister Chesterfield absoluut de beste optie voor uw Chesterfields Voorburg

De bewoners van Voorburg bezoeken Mister Chesterfield wanneer ze kwaliteit en comfort willen. Op slechts 5 minuten rijden kunt u de mooiste meubels in deze stijl ervaren. Met kopers door heel Europa is het best bijzonder dat onze winkel zo dicht bij Voorburg om de hoek ligt.

Naast onze frisse tweedehands collectie bieden wij u een grenzeloze hoeveelheid aan nieuwe uitvoeringen die altijd aan uw wensen kunnen voldoen. Aan ieder model in onze winkel kunt u zelf nog diverse veranderingen qua  comfort en afwerking aanbrengen. Naast de buitenmaat, zit-diepte en hoogte e.d. geven wij u de ruimte om uw eigen comfort te creëren. Onze ambachtelijke Chesterfields zijn van 100% Engelse makelij. Eigenlijk is alles maatwerk behalve onze service, die is standaard. De kwaliteit van ons label is duurzaam en stijlvol. Kom zelf even ervaren dat een Chesterfield bij ons wel comfortabel is. Neem contact op met Mister Chesterfield en kom langs.

Chesterfield Waalwijk

Waalwijk is bekend terrein voor Mister Chesterfield

Waalwijk is van origine de streek in Nederland waar het leder vandaan kwam en dus bekend terrein van Mister Chesterfield. Wij hebben zeer veel ervaring opgedaan met leder-soorten in onze renovaties en kunnen u dan ook het beter adviseren dan welke verkoper ook. U weet precies welke afwerking bij uw gebruik past en dus op de Chesterfield verwerkt moet worden. Kom onze showroom bezoeken en oordeel zelf. Wil je iets moois kopen dan moet u toch echt even de rit naar Leidschendam maken.

Wij geven u graag de 10 voornaamste redenen om naar Mister Chesterfield te komen

De beste Chesterfield meubels komen uit onze collectie

Natuurlijk koopt u niet een mooie Chesterfield bij de eerste de beste leverancier die toevallig in de buurt zit. Om een goed oordeel te hebben bij de verschillende kwaliteiten bezoek je de winkel en krijgt u advies waar u iets mee kunt. Mensen met ervaring uit de praktijk. Wij zijn al drie generaties intensief bezig met deze Chesterfield meubels en dat kun je aan iedere vorm van informatie afleiden.

Wij leveren unaniem de betere Chesterfield ongeacht wat andere partijen zeggen.

Het klinkt misschien wat arrogant maar het is toch echt waar. Wie eenmaal onze showroom heeft bezocht proeft direct de passie van Mister Chesterfield. Wij zijn een leverancier met een goede naam die zeer ervaren zijn met de materialen die in onze meubels verwerkt zitten.

De Beste Chesterfield Meubels voor groot Eindhoven

De regio Eindhoven kiest Mister Chesterfield voor beter

Woont u in de regio Eindhoven en u zoekt u de betere Chesterfield meubelen, dan is Mister Chesterfield toch echt de beste optie. Wij leveren in de meest uiteenlopende steden van Nederland zo ook in Eindhoven en wijde omgeving. Wie een mooiere afwerking of comfort zoekt komt automatisch bij onze winkel terecht. Naast een indrukwekkende Nieuwe Chesterfields op voorraad hebben wij ook mooie Gerestaureerde Chesterfields

Een Echte Chesterfield bank kunt u pas onderscheiden na het bezoek aan meerdere leveranciers.
Koop niet zomaar bij de eerste de beste showroom die u het beste van het beste aanprijst of toevallig in de buurt zit. Een leek moet een keuze maken op basis van een buitenkant van het meubel en dat zegt in de praktijk niets over de basis en materialen. Wij zijn van mening dat je eerlijk kunt zijn over je product als je niets te verbergen hebt. Harde garanties zijn beter. 

Is de Levering van Chesterfield meubelen in de regio Eindhoven kostbaar?
Nee zeker niet wij leveren vaak kosteloos en zo ook in Eindhoven en omgeving maar u koopt dan wel een Chesterfield waardig meubel. Dus waag dat ritje naar Leidschendam en bezoek Mister Chesterfield, daar heeft u decennialang en iedere dag gegarandeerd zit-plezier van.

Meubels van kwaliteit leveren wij aan zowel zakelijk als particulier

Wij hebben naast veel zakelijke klanten natuurlijk ook particulieren. Onze gerenoveerde en Nieuwe Chesterfields zijn met aandacht afgewerkt en het comfort is ook veel beter. Dit krijgt men bij ons ook allemaal zwart op wit op de rekening verklaart. Voor modern of klassiek is er altijd wel een variant te koop of samen te stellen. Een Chesterfield is een tijdloos en hoe ouder, des te mooier ze worden. Een Chesterfield bank of stoel is erg aanwezig in interieur en daarom is de afwerking ook zo belangrijk. Dit kan iets toevoegen. Ook voor een Chesterfield renovatie bent u bij ons op het juiste adres. Dit is tevens de reden dat wij zoveel van deze meubels weten.

Hoe ver is Eindhoven rijden naar de meubels van Mister Chesterfield?

Vanaf Eindhoven is het buiten de drukke tijden een 83 minuten rijden naar Leidschendam. Maar ook met het openbaar vervoer is dit prima te doen. Wij kunnen u eventueel ook kosteloos van en naar het station halen en brengen. Als u echt op zoek bent naar een mooie uitvoering kunnen wij u garanderen dat een bezoek aan onze winkel vanuit Eindhoven nooit tevergeefs is. De meubels hebben een minimale levensduur van naar verwachting 20 tot 30 jaar dus waarom zou u niet een bezoek plannen of wellicht combineren met een bezoek aan de kust?

Omdat wij regelmatig in uw regio leveren hebben wij tevens goede en betaalbare connecties voor het eventueel inzetten van een eventuele verhuislift.

In onze Chesterfield winkel kunt u zich alvast oriënteren en mocht u direct advies of aanvullende informatie wensen? Vragen of een route plannen? Dat kan op onze contact pagina.

Chesterfield bankstel Den Haag

Het beste Chesterfield bankstel voor Den Haag op een steenworp

Een goed Chesterfield bankstel kunt u bij Mister Chesterfield kopen, Hij is ervaren en biedt een zeer mooie kwaliteit tegen goede prijzen aan. De winkel is spreekwoordelijk op een steenworp afstand naast ‘s-Gravenhage, al binnen 10 minuten vanaf het centrum van Den Haag aan te rijden.

Een hoogwaardig Chesterfield meubel is niet overal te koop

Naast een fraaie hoeveelheid nieuwe bankstellen uit voorraad bieden we nette tweedehands Chesterfields. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid uw ultieme Chesterfield bankstel samen te stellen die geheel op postuur en maat geleverd worden. De bezorging in Den Haag is in de meeste gevallen gratis.

Het adres voor deze meubels in Den Haag is Mister Chesterfield

Er zijn veel Chesterfield-vooroordelen over deze bankstellen maar u zal kunnen ervaren dat dit allemaal gebaseerd is op verkeerde uitvoering die er door de jaren heen verkocht zijn. Bezoek onze winkel eens en laat u verrassen hoe goed deze eens zo stugge meubelstijl comfort kan bieden. Het slechte zitten is verleden tijd sinds ons label gelanceerd werd.

Wij verkopen banken, stoelen, hoekbanken, bureaustoelen die van ons eigen label afkomstig zijn. Een ultiem product wat volgens onze richtlijnen in Engeland vervaardigt wordt. Helemaal naar uw ideeën en smaak. dus heeft u ook maar enige vorm van twijfel.

De bezorging van uw Chesterfield bankstel in Den Haag e.o.

De levering van uw bankstel is geen probleem. Wij bezorgen het netjes bij u thuis. Bekijkt u onze referenties eens en koop gewoon iets goeds met een prima service. Parkeren kunt u in de straat en is zelfs nog kosteloos ook.

Mocht u informatie wensen neemt u dan eens contact met ons op!

chesterfield winkel den haag meubelen

Chesterfield meubelen Utrecht
Chesterfield meubelen Utrecht en voor midden Nederland
Chesterfield meubelen Utrecht, in een kleine 40 minuten rijden kunt u onze bijzondere Chesterfield collectie bekijken. Levering van uw meubels is ook bij u in de buurt gratis. Naar uw ideeën maken wij uw persoonlijke Chesterfield in Groot-Brittannië. Geen aziatisch origineel of slechte low budget varianten. Consequent, duurzaam en heerlijk vanaf dag 1. Dat is precies waar het Mister Chesterfield label voor staat. Wij heten u van harte welkom en bij een bezoek aan onze showroom zult u ervaren dat de rit naar Leidschendam niet voor niets is geweest. Onder contact kunt u onze openingstijden bekijken, tijdens en buiten de vaste tijden. Bekijk onze nieuwe chesterfields, gebruikte tweedehands Chesterfields. Ook restaureren wij Chesterfields.

chesterfield-furniture-utrecht

Chesterfield meubels Rotterdam

Chesterfield meubels Rotterdam, die komen van Mister Chesterfield

Chesterfield meubels Rotterdam. Op slechts 15 minuten rijden van Rotterdam kunt u de mooiste Chesterfield meubel van de lage landen aanschouwen. Mister Chesterfield heeft tevens fraaie uitvoeringen op voorraad. Met klandizie uit vrijwel heel Europa kunt inschatten dat een klein ritje vanuit Rotterdam best te doen is. Naast onze frisse gerestaureerde tweedehands collectie bieden wij u een grenzeloze hoeveelheid aan nieuwe uitvoeringen die ook aan uw wensen voldoen. Aan ieder model in onze winkel kunt u immers zelf nog diverse veranderingen qua afwerking en comfort aanbrengen. Naast de buitenmaat, zit-diepte en hoogte e.d. geven wij u de ruimte om uw eigen zitmeubel te creëren. Onze ambachtelijke Chesterfields zijn van 100% Engelse makelij. Eigenlijk is alles maatwerk behalve onze service, die is standaard. De kwaliteit van ons label is duurzaam en stijlvol. Kom zelf even ervaren dat een Chesterfield wel degelijk comfortabel kan zijn. Neem contact op met Mister Chesterfield.

chesterfield-rotterdam

Ook Gouda koopt de betere Chesterfield Meubels

Het is logisch dat Gouda ook de beste Chesterfield Meubels wil kopen en komt daarom niet onder een goed vergelijkend warenonderzoek uit. Een bezoek aan Mister Chesterfield is dan aan te raden. Bij Mister Chesterfield bieden wij namelijk echte Engelse meubels die beter en dus gezonder zitten. Wij bezorgen onze hoogwaardige Chesterfield meubelen door heel Europa en zo ook in het groene hart.

Chesterfields met meer comfort zijn altijd de betere keuze

Ongeacht of u nou op zoek bent naar een losse Chesterfield bank, Chesterfield bankstellen of Chesterfield stoel onze uitvoeringen zijn een stuk comfortabel. Deze Meubels zijn volledig gerestyled qua comfort en voldoen namelijk ook aan de hedendaagse comfort-wensen. Wie koopt er vandaag nou nog een hoekbank of zetel die niet lekker zit? Deze eerlijke materialen krijgt u ook gespecificeerd krijgt op uw offerte-factuur. Onze aanpassingen en advies zijn gestoeld op onze drie-generatie ervaring. Onze focus ligt dus tevens op de manier hoe u wilt zitten

Aandacht voor uw wensen maar absoluut geen agressieve verkoop

Wij Bieden u geen showroom die stampvol staat met hetzelfde product, maar varianten die u zelf verder kunt ontwerpen. Precies de Chesterfield zitbank die u graag in uw woning wilt zetten. Geheel op maat en postuur naar uw ideeën. Custom-made met een mooi afwerking. Dit zijn Chesterfield meubels die zeer waardevast zijn en niet eens duurder zijn dan het doorsnee originele Chesterfield uit welk land dan ook.

Gratis levering van de mooiste Chesterfield meubelen

Veel van onze fraaie Chesterfield meubels worden gratis of slechts tegen een geringe kostprijs-vergoeding bezorgt en dat doen we zo ook in Gouda en omgeving. U weet vast wel dat gratis levering altijd ergens in een prijs verwerkt is daarom ziet u altijd volop advertenties met deze uiting. Wie verder kijkt dan zijn neus lang is zal merken dat wij ondanks ons grote aanbod een zeer persoonlijk en kleinschalig familiebedrijf zijn.

Openingstijden Chesterfield meubel winkel nu open

De openingstijden van onze Chesterfield meubel winkel zijn afgestemd op de regelmatige bezoeken aan Engeland en de bezorgingen bij u thuis. Alles dus in eigen beheer en dus persoonlijk vanaf het eerste moment. 

Rondom de Chesterfield meubels voor gouda leveren wij natuurlijk ook in Waddinxveen, Alblasserdam, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Giessenlanden, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Leerdam, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Molenwaard, Nieuwkoop, Papendrecht, Sliedrecht, Teylingen, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude en Zuidplas. Stuk voor stuk tevreden klanten wat u hier zelf kunt lezen. Wij hopen u graag in onze Chesterfield winkel te verwelkomen en

Bezoek hier alvast onze online winkel

chesterfield meubels gouda

Welke Chesterfield kussens om beter te zitten?

Chesterfield kussens zijn persoonlijk en reageren op uw gedrag.

Het soort vulling in uw Chesterfield kussens is een keuze die zeer persoonlijk is. Deze is namelijk sterk bepalend voor het comfort. Bijna iedereen heeft ook een andere manier van zitten of liggen in de bank. Het is een keuze van van vulling in combinatie met soort vering in het meubel zelf. Omdat de zitting het meeste gewicht moet dragen is dit een onderdeel wat het meest zichtbaar op úw specifieke manier van gebruik reageert. Als men op een bepaalde hoek van een kussen extra druk uitoefent, door bijvoorbeeld uit gewoonte met een opgetrokken been te zitten dan zal dit ongeacht soort leder of stof ook aan de vulling én de hoes te zien zijn.

Hoe kun je langer plezier hebben van de Chesterfield kussens

Chesterfield bank-kussens die u onderling kunt verwisselen maken dat u dit effect kunt verdelen om zo een meer algemene sfeer in de kussens krijgen en dat is mooier. Juist daarom leveren wij ook in veel van onze Chesterfield meubels uitwisselbare kussens. Daarnaast wil de één zo hard als mogelijk zitten en de ander lekker zacht. Kussens worden in gebruik altijd iets zachter, dus is het advies altijd iets steviger te kopen dan uw voorkeur.

Chesterfield kussens vervangen loont altijd de moeite

Als u uw Chesterfield kussens wilt vervangen bent u bij Mister Chesterfield op het juiste adres. Het loont de moeite als de rest van het meubel nog wel in een redelijke staat verkeert. Uw bestaande kussens kunnen wij geheel naar wens aanpassen, repareren of vervangen. Het vervangen van een zitvlak is een klus die wij dagelijks uitvoeren. De prijs van het repareren is meestal lager dan vernieuwen. Deze delen van het zitkussen zijn de meest intens gebruikte delen van de bank of stoel en zullen daarom ook het eerst gebruikssporen vertonen.

Na een duurzame renovatie gaat een Chesterfield jaren mee

Na een goede renovatie van de zitkussens kunt u weer jaren plezier hebben van uw Chesterfield. Een beetje geleefde sfeer is natuurlijk vandaag de dag best hip maar zodra het armoedig begint te worden is het tijd om de make-over in werking te zetten. De prijzen van dit herstel zijn ten opzichte van een geheel nieuw Chesterfield kussen aantrekkelijk te noemen.

Nieuwe zitkussen laten maken in een oude Chesterfield?

Vaak zullen mensen zoeken naar nieuwe zitkussens maar toch is het herstellen van het originele exemplaar in veel gevallen een betere optie. Als een geheel nieuw zitkussen besteld krijgt u een splinternieuw kussen in uw reeds gebruikte Chesterfield bank of stoel. De kleur en sfeer van de nieuwe kussens zullen ook inderdaad in veel gevallen extreem afwijken van de romp en bestaande kussens. Al bestel je het identieke leer. De huiden leder worden namelijk in partijen gelooid en kunnen daarom een kleurverschil vertonen. Omdat wij het leder zelf op kleur en sfeer uitkiezen en dit daarnaast nog kunnen perfectioneren hoeft u bij ons geen onaangename verassingen te verwachten.

Wat kost het renoveren van een Chesterfield zitkussen?

De kosten voor het renoveren in perfecte staat terugbrengen van de Chesterfield zitkussens zijn globaal te noemen. Het formaat, leersoort en extra sfeer aanpassingen zoals het verouderen, wateren of juist glanzender maken van het leer kunnen nog van invloed zijn op de prijs. Echter kunnen wij u wel richtprijzen voor herstel per kussen in de standaard / Antique range noemen.

Wij kunnen uw kussens voor u herstellen of bijwerken in een mooie identieke sfeer. Om de juiste sfeer en structuur van het leer te bepalen is het prettig als er een origineel kussen voor handen is.
 De voorzijde van het kussen heeft namelijk de juiste sfeer en daarom koesteren wij dit. Als dit ook slecht is kunnen wij dit natuurlijk ook vervangen. U kunt de kussen op afspraak aanleveren of opsturen. U kunt indien voorradig voor in de herstelperiode tevens kussens in bruikleen krijgen.

Genoemde prijzen per kussen zijn inclusief 21% btw, materiaal en arbeidsloon:

De stof aan onderzijde van een zitkussen vernieuwen.

Richtprijzen formaat +-55x50cm: € 95,-

Richtprijzen formaat +-65x60cm: € 115,-

Het bijwerken leder (los) zit of rug kussen voor b.v. een bank, stoel of fauteuil.

Bijwerken van leder aan bijvoorbeeld een bovendek, bies of voorkant van leder vanaf € 95,-

Het vernieuwen leder (los) zit of rug kussen voor b.v. een bank, stoel of fauteuil

Vernieuwen van bovendek + bies en het in lichte mate bijvullen en corrigeren van vulling

Bovendek + bies + licht bijvullen van vulling

Richtprijzen formaat +-55x50cm: € 270,-

Richtprijzen formaat +-65x60cm: € 290,-

Nieuwe vullingen kussens van bankstel, bank, sofa of stoel.

Soorten vulling aanpassen in koudschuim div. combinaties in overleg.

Richtprijzen formaat +- 55x50cm: € 130,-

Richtprijzen formaat +- 65x60cm: € 145,-

Hoe gaat het herstellen van uw bank of stoel kussens in zijn werk?

1: Bel met: +31 (0)70-3950766 en omschrijf uw wensen.

2: Duidelijke foto’s mailen om een globale sfeerindruk van uw bank of stoel te krijgen

3: U krijgt een vaste prijsafspraak aan de hand van uw foto’s en omschrijving van werkzaamheden

4: Aanleveren d.m.v. zelf brengen of via post verzenden ( inclusief vulling nog geen € 10,- tot wel 5 stuks)

5: Na een tijdsduur van herstel +- 5 werkdagen nemen wij contact op.

6: Betaling bij afhalen kan bij ons via pin of contant.
7: Bij verzenden is de betaling via overboeking na het voorleggen van duidelijke foto’s van het eindresultaat. Zodra de betaling is ontvangen worden de kussens dan per direct verzonden. In ons fotoboek ( onderaan ) kunt u nog wat foto’s zien van eindresultaten betreffende ons Chesterfield kussen-herstel.

nieuw kussen chesterfield

De beste Chesterfield gratis of lage bezorgkosten

Met eerlijke producten hoef je geen fabels te verkopen.

Ondanks de extra voorzichtige manier waarop wij onze Chesterfields bezorgen zijn onze bezorgkosten zeer schappelijk, zeker gezien onze toch al uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Op onze nieuwe bestellingen op maat betaald u zelfs geen extra leveringskosten tot wel 260KM van onze locatie.

Ondanks dat we een bewust duurzaam kleinschalig familiebedrijf zijn leveren wij onze meubels zelfs wereldwijd. Dit organiseren we meestal direct uit Engeland.

Mister Chesterfield is unaniem de beste optie in deze meubelstijl en daarom het bezoeken waard.
Men weet dan wel precies hoe u te verleiden bent, maar wij houden het liever bij de feiten.

Natuurlijk zal een bezoek aan onze winkel niet altijd voor u naast de deur zijn en daarom zullen wij de door u gemaakte reiskosten altijd proberen te compenseren in de uiteindelijke prijs. Wij waarderen het als u de moeite neemt om naar Mister Chesterfield af te reizen.

U zal begrijpen dat we met zo’n goede naam ook daadwerkelijk wat beters bieden.

Gratis transfer openbaar vervoer: Zeg je service dan zeg je Mister Chesterfield. Wij bieden u kosteloos aan om u van het station te halen en brengen. Neem contact met ons op wij plannen graag met u de meest comfortabele route

Mister Chesterfield verzorgt de levering ook in uw woonplaats.

De levering van onze Chesterfields in uw woonplaats is totaal geen probleem. Dat wij zo ook in de onderstaande woonplaatsen leveren is dan ook niet meer dan logisch. Onze bezorging, leveringskosten zijn meestal gratis of tegen een zeer geringe betaling. Als u buiten de spits rijdt zal u merken dat afstanden prima te overzien zijn.

Een compensatie in de door u gemaakte reiskosten is meer regel dan uitzondering

COMBINEER EEN BEZOEK AAN ONZE SHOWROOM OOK MET:
WESTFIELD; THE MALL OF THE NETHERLANDS ( 5 MIN )
DEN HAAG CENTRUM ( 7 MIN. )
DELFT ( 15 MIN )
LEIDEN ( 15 MIN )
SCHEVENINGEN STRAND ( 20 MIN )
WASSENAAR STRAND ( 30 MIN )

De tien Mister Chesterfield redenen

 

10 REDENEN OM MISTER CHESTERFIELD TE BEZOEKEN

 

DE EERSTE REDEN: ADVIES & ERVARING UIT DE PRAKTIJK: Wij zijn een familiebedrijf sinds 1945 die inmiddels drie generaties ervaring heeft met ieder stukje materiaal wat er in en op uw Chesterfield verwerkt wordt. Ons advies is gericht op de wensen, manier van gebruik en de plaats waar het meubel komt te staan. De praktijkervaring overstijgt ook hier de theorie.

DE TWEEDE REDEN: CHESTERFIELDS MET MEER COMFORT DAN VOORHEEN: Onze collectie is verrassend comfortabel conform de hedendaagse standaard. Wij hebben deze van oorsprong vaak stugge Chesterfield meubelen prettig comfortabel gemaakt zodat deze vanaf de eerste dag van gebruik al meer comfort geeft. Eén van de voornaamste redenen voor het opzetten van ons eigen label.

DE DERDE REDEN: EERLIJK OVER HET GEBRUIK VAN MATERIALEN: Voor ons is er maar één manier voor het bouwen van deze meubels. Wij garanderen u de beste materialen van huidige huidige aanbod, ook al zal u elders zelfs hogere prijzen aantreffen. Alle materialen staan daarom gespecificeerd op de factuur. Wij leveren een Chesterfield waardige kwaliteit 

DE VIERDE REDEN: ONEINDIG VEEL VARIATIE & BETAALBAAR MAATWERK: We kunnen rustig stellen dat ons maatwerk identiek is met standaard prijzen elders. Wij bieden een zeer uiteenlopende collectie van wel 87 basismodellen die u ook nog kunt samenstellen op afmeting en persoonlijke wensen. Deze meubels koop je meestal voor een lagere tijd en wij vinden maatwerk heel gewoon bij een duurzaam product als de Chesterfield. Vrijwel iedere afmeting, kleur en soort in leder of meubelstof is leverbaar. Chesterfield Maatwerk

DE VIJFDE REDEN: EERLIJK OVER HET LAND VAN HERKOMST VAN ONZE CHESTERFIELDS: Wij verkopen Chesterfields die nog daadwerkelijk in Groot-Britannië vervaardigd worden. Dit verklaren wij dan ook duidelijk zwart op wit bij iedere aankoop. U zal dus geen enkele Aziatische of b.v. oost Europese varianten tussen ons online aanbod of in de showroom aantreffen. Wij benadrukken dit omdat u op iedere mogelijke manier wijs wordt gemaakt 

DE ZESDE REDEN: EERLIJKE PRIJZEN: Onze prijzen zijn conform het hoogwaardige Engels aanbod en zetten geen lokkertjes in om u binnen te krijgen. De variatie in prijzen voor onze modellen zit niet in een mindere kwaliteit maar in type van opbouw of duurdere soort leder of stof.

DE ZEVENDE REDEN: BEZORGING GRATIS OF GERINGE KOSTEN MET DUURZAAM KARAKTER: Wij zetten ons in om zo betaalbaar en duurzaam als mogelijk de Chesterfield aan u te leveren. Dit wil zeggen dat we zo veel mogelijk orders en meubels met gezamenlijke transporten uit Engeland laten komen. De kosten blijven hierdoor laag en daarnaast belasten we het milieu zo min mogelijk. De bezorging bij u thuis is in veel gevallen nihil of zelfs gratis. Veel leveringen doen wij zelf op de maandag, dinsdag of woensdag omdat wij dit bij onze persoonlijke bedrijfsvoering past. Andere dagen zijn tevens mogelijk.

DE ACHTSTE REDEN: DE BESTE GARANTIE & CBW ERKEND: Wij bieden de langste garanties die u in deze meubelstijl kunt krijgen. Naast onze CBW én uw wettelijke garanties geeft dit extra zekerheid. Bij een eventueel geschil heeft u bij ons daarnaast ook recht op een onpartijdige klachtenafhandeling en zijn uw betalingen veilig. ( CBW ERKEND )

DE NEGENDE REDEN: HERSTEL IN EIGEN ATELIER: Eventuele garantiewerkzaamheden, renovatie, restauratie en herstel worden door ons uitgevoerd in eigen atelier. We zijn in eerste instantie herstellers en dan verkopers van deze meubelen.

DE TIENDE REDEN: DE CHESTERFIELD LEVERANCIER MET BESTE REVIEWS

Alles over Chesterfields, wat is origineel en hoe wordt het aangeboden

De naam Chesterfield heeft onder het grote publiek een degelijke naam. In de praktijk blijkt helaas dat de naam degelijker is dan het meubel zelf. U koopt een Chesterfield als stijl van het meubel maar niet als een standaard voor kwaliteit. Mensen hebben meestal geen zin om even verder te lezen en dat komt sommige aanbieders goed uit. Goedkoop is meestal rommel en een veel duurdere Chesterfield moet wel goed en origineel zijn. Ontnuchter uzelf door het lezen van deze pagina. 

Meest recente Chesterfield gerelateerde ervaringen:

 1. Chesterfields geleverd met certificaten (flyer) van authenticiteit, traditioneel, origineel (van een eigen merk)
 2. Aanbod met een mix van dubbele producten foto’s van Engelse producten met daartussen goedkopere versies uit Azië.
 3. Hoge prijzen die met aanzienlijk (inruil)korting worden aangeboden. De hoge prijs moet kwaliteit suggereren.
 4. De meest geloofwaardige domeinnamen die helemaal niets zeggen over het aanbod, land van herkomst of kwaliteit.
 5. Engelse vestigingsplaatsen op de site (lees bedrijventerrein) deze moet een Engels product of leverancier suggereren.
 6. Meerdere websites met identieke producten maar verschillende prijzen. Om de juiste doelgroep aan te spreken.

Hoe herken je een echte Chesterfield?

Een echte Chesterfield herkennen aan de hand van een foto alleen is lastig. Chesterfield is niet een vast merk uit één bepaalde fabriek zoals veel mensen denken. Vanwege het juridische aspect is een meubel als (oud) ontwerp bijna onmogelijk als patent vast te leggen en dat is dus de maas om vage Chesterfield-aftreksels als degelijke meubels te verkopen. Bij de meest originele domeinnamen kunt u het origineel van eigen merk voor soms nét iets minder aanschaffen.

Het Chesterfield Certificaat

Met veel Engelse vlaggen toeters en bellen krijgt u een certificaat van het enige echte Origineel, ja zelfs traditioneel en authentiek maar wel VAN EIGEN MERK aangeboden. Eigenlijk kunt u alle informatie vinden op dit Certificaat behalve het land van herkomst. U zal het er niet op vinden omdat dit namelijk de grootste handicap voor een leverancier is die zijn meubels niet in Engeland laat bouwen. Ze waaien met alle winden mee, er is geen origineel maar er is wel een origineel als u het wilt lezen.

Chesterfield op Wikipedia

Op Wikipedia kunt u lezen wat een Chesterfield meubel is. Neem nou het massaal gekopieerde Lord Stanhope-sprookje. Dat is wel het meest romantische stukje geschiedenis van de Chesterfield te noemen. Zelfs tot op wikipedia is dit verhaal door een aanbieder ingezet om zijn Aziatische handel een stuk geloofwaardiger origineel te maken. Iedereen kan en mag hier namelijk iets op Wikipedia plaatsen. Ook hier weer geen houvast.

Chesterfield meest recente verkoop fabels

De meest recent vernomen verkoop-fabels zijn: 1: Wij laten onze frames in Engeland bouwen en verder afbouwen in Azië. 2: Wij zijn begonnen in Engeland en hebben onze fabriek naar Azië verplaatst. 3: Wij leveren patchwork (stiknaden in iedere plooi) zodat er alleen de beste stukken leer worden toegepast. 

Chesterfield vergelijk op prijs

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit. Bij ieder Chesterfield (model) is er binnen een bepaald budget gebouwd. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zal er altijd een goedkopere variant te spotten zijn. Maar té goedkoop kan voor een bepaalde groep mensen ook weer niets kunnen zijn. Net iets goedkoper maar niet té is dan de oplossing. Ondanks dat het meubel niets met de variant van de andere aanbieder te maken heeft. Een identieke uitvoering voor minder geld kopen is bij een Chesterfield heel lastig.

Chesterfield vergelijken afbeeldingen

Ook het online vergelijken op een afbeeldingen / formaat en prijs is lastig. In werkelijkheid hebben de Chesterfields globaal wel de vorm maar niet de afwerking zoals gesuggereerd is. De meubelboeren proberen u het liefst binnen te krijgen door een (voor een leek) identiek model voor minder geld aan te bieden. Wellicht zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het vage aftreksel accepteren omdat zij de schuld bij zichzelf leggen en niet verder hebben gekeken. Goedkoop is betrekkelijk als u kijkt naar een levensduur en een restwaarde.

Chesterfield aanbiedingen

Vaak worden er goedkope Chesterfield uitvoeringen als aanbieding aangeboden. Om een gesuggereerde, degelijke kwaliteit voor minder geld geloofwaardig te maken. De van-voor, sale of opruimingsprijs is een veel toegepaste manier. Vraag ook eens aan de verkoper of hij de vertelde informatie zoals bijvoorbeeld het land van herkomst en toegepaste materialen ook op de offerte, order of factuur wil verklaren. Als de verkoper daar moeite mee heeft weet u wellicht ook genoeg. Juridisch staat u dan namelijk veel sterker.

Hoe herken je als leek een nep Chesterfield imitatie

Een goede kwaliteit is niet te herkennen aan een prijs

Wat is een goede Chesterfield kwaliteit? Na een beetje online oriënteren verklaart bijna iedere leverancier het beste te verkopen. Gevoelsmatig zijn prijzen altijd een maatstaf bij het inschatten van een kwaliteit. Tijdens onze renovaties ontleden wij het meubel als het ware en kunnen we duidelijk zien welke materialen er verwerkt zijn. De meest slijt-gevoelige delen kun je dan makkelijk extra aandacht geven. Voor sommige kopers maakt een hogere prijs het meubel nóg mooier maar wij staan er echter nuchter in. Betere materialen kunnen wij niet in de meubels laten verwerken. Op onze offerte en facturen staat tevens welke materialen er in uw meubel verwerkt zijn. In onze meubels zit 75 jaar materiaalkennis en dat is naast een mooie buitenkant best fijn.

Naast uw gezonde verstand zijn er een aantal details waar u een goedkoper geproduceerd meubel aan kunt herkennen.
Een qua materiaal goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua leerbewerking:

 1. Patchwork – demic; gestikte naden in elke plooi of vouw, Leder snijafval wordt hier verwerkt in het ruitpatroon. Stiknaden zijn kwetsbaarder deze delen hebben meestal ook meer rek dan goed is. 
 2. Buitenzijden op elkaar gestikt in zoveel mogelijk rijstroken / delen / oppervlakken, al dan niet in kunstleer. Dit is herkenbaar een andere structuur / geur. Hoe meer banen hoe goedkoper het is.
 3. Kunstleer is te herkennen aan de stofachtige achterkant van het “leer”. Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits op de achterkant van de kussens te maken of deze op de bank te gebruiken.
 4. De donkere bovenlaag van het leer kunt u al met een vochtige doek verwijderen waardoor je een lelijke lichte vlek krijgt. Natte kleding of reinigen na het morsen is dan een drama.
 5. Kunstleder zoals b.v. Leer van polymeer / PU-leer is gemaakt van gebroken snijafval dat opnieuw als huid op een laag stof wordt geperst. Dit wordt ook aangeboden als echt leer.
 6. Spijkers-strips, met een echte nagel om de 5 cm. De koppen lijken dan als het ware samengesmolten waar zij normaal elkaar aanraken. Deze breken of buigen regelmatig.
 7. VERING; De gebruikte vering in de onderzitting. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen. Een slappe (hangmat) onderzitting belooft niet een lang comfortabel leven.
 8. FRAME GEWICHT:
  Gewicht kan een indruk van de kwaliteit geven alhoewel spaanplaat ook er zwaar is. Wanneer men spreekt van een beukenhouten frame wat is toegepast wil dit niet zeggen dat er een 100% beukenhouten frame gebruikt is maar een gedeeltelijke toepassing in combinatie met plaatmaterialen zoals spaanplaat, MDF en underlayment. Wij komen dit in alle prijsklassen tegen.

 

De levertijd van het meubel zegt soms ook al genoeg

Een Chesterfield uit bijvoorbeeld Azië zal altijd een langere levertijd hebben dan een meubel uit Engeland. Omdat de levertijd voor meubels in het algemeen altijd maanden is, laat een levertijd van 10 tot 12 weken niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Er is echter ook productie die afkomstig is uit landen als Polen, Tsjechië en Turkije waardoor een kortere levertijd ook mogelijk is. 

Chesterfield hoekbank past geweldig in de ruimte

De Chesterfield hoekbank, wat een geweldig meubel die ook nog eens precies in de ruime past vanwege het maatwerk. Stijlvol Engels maatwerk dus in veel uitvoeringen. Omdat ze er op zeer veel afmetingen en uitvoeringen leverbaar zijn past it in ieder interieur. U kunt de Chesterfield hoekbank samenstellen door eerst het model te kiezen en daarna afmetingen die u wilt of kunt plaatsen.

Dit meubelstuk kan geleverd worden met een haakse of ronde hoek-unit. Wij vertellen u natuurlijk graag meer over de hoekbank. Waarom de banken heerlijk zitten als je ze zelf kunt samenstellen. Het comfort is  enorm goed als er een beetje aandacht is voor de manier van gebruik en wat de wensen voor Leder of meubelstof zijn.

Wat kost een hoekbank aan welke prijs moet je denken

De prijs van een Chesterfield hoekbank afhankelijk van het model van de basis de soort leer of meubelstof. Meubels op maat passen beter altijd in uw interieur dan standaard. Prijzen zijn verschillend maar iedere Chesterfield is ook van andere materialen en ander zitcomfort. Iedere Chesterfield is dus anders.

Zie hier een voorbeeld met prijzen:

De Chesterfield hoekbank – corner sofa

Lees meer over Chesterfield prijzen.

Is een mooie Engelse Chesterfield hoekbank op maat duur?

In de praktijk betaald u bij ons net zo veel voor maatwerk als voor een standaard formaat. Wij vinden namelijk dat je de Echte Chesterfield banken helemaal moet kopen zoals die het beste bij je past. We kunnen rustig stellen dat ons maatwerk echt niet veel meer kost dan een standaard Chesterfield hoekbank die elders aangeboden wordt.

Bekijk hier onze winkel waar veel van onze modellen die tevens als Chesterfield hoekbank geleverd kunnen worden.

Voor meer informatie kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Chesterfield met vaste zitting

Een Chesterfield met vaste zitting is geknoopt of glad?

Op bijna alle Chesterfield uitvoeringen is het leverbaar; een vast geknoopte, gecapitonneerde zitting. Volgens sommige hoort deze zitting zelfs in een echte Chesterfield. Door de toepassing van een spiraalvering kunnen wij de vaste zittingen zelfs leveren zonder knopen. Mooi en altijd netjes.

wat is de beste soort vering voor een vaste geknoopte zitting

Net als de keuze voor andere materialen heeft iedere aanbieder een ander soort vering in zijn vaste zitting. In 90% van de gevallen zal u een zitting aantreffen van slechts +-6 tot 8cm dik en kunt u ervan uitgaan dat er een vlakke vering is toegepast. In het gunstigste geval is dit een stalen nosag vering maar als u een beetje pech heeft zal dit zelfs een rubber of elastische singel zijn. We leggen u simpel uit waarom dit de minder goede opties zijn.

Hoe kwetsbaar is een gecapitonneerde of zitting zonder kussens?

Hoe kwetsbaar dit is heeft erg met de toegepaste vering te maken. Ten eerste geven we een heel logisch voorbeeld die iedere Chesterfield leek wel kan begrijpen; alles wat al vlak is bij aankoop kan alleen maar een kuil worden. Een singel zal nog eerder “model hangmat” vertonen en dat is met een geknoopte vaste zitting niet wenselijk. Door het doorzakken krijgt het leer extra ruimte en daardoor lopen de plooien uit de zitting. De knopen worden hierdoor als het ware uit het leer gedrukt als de zitting te ver doorbuigt. Op de onderstaande foto ziet u een gebruikte Chesterfield waarbij wij de zitting met de vlakke vering zien. Bij dit gerestaureerde item hebben we voor de nieuwe eigenaren extra veringen toegepast om het onoverkomelijke doorzitten tegen te gaan.

chesterfield gecapitonneerde vaste geknoopte zitting -2

Vaste Chesterfield zittingen hadden van oorsprong spiraalveren

Zoals u wellicht al heeft gezien leveren wij de ultieme uitvoering van een Chesterfield. Ook de geknoopte, gecapitonneerde vaste zittingen in een Chesterfield zijn hier onderdeel van. Wij leveren veren-netten / spiraal-veren in onze geknoopte varianten. Voor diegene die wat beter naar de foto’s kijkt zal hebben opgemerkt dat onze vaste geknoopte gecapitonneerde zitting ook wel buttoned seats een stuk dikker en boller zijn dan andere varianten in de markt. Eenmaal ingezeten zijn deze mooi vlak en geven een prettig comfort. Omdat er door deze spiraalveren een continue spanning ander de zittingen blijft kunnen we zelfs de vaste zittingen zonder knopen aanbieden. Altijd mooi op spanning. De keuze voor deze materialen is niet toevallig maar bewust gekozen naar aanleiding van onze renovaties.

chesterfield-vering-spiraal-patent-netten

Chesterfield-green-buttoned
De Mister Chesterfield Antique-green buttoned coil-sprung seat

Engelse Chesterfield banken zijn tijdloos en al jaren het populairste zitmeubel. Chesterfield meubelen kenmerken zich door traditioneel geknoopte banken en oorfauteuils met mooie details. Onze Chesterfield banken en stoelen zijn verkrijgbaar in klassieke, eigentijdse, industriële of rustieke stijlen. Onze Chesterfields worden tevens op bestelling gemaakt en zijn daarom verkrijgbaar in elke gewenste maat. Dus bovenstaande collectie is slechts een voorbeeld, de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt kiezen uit oneindig veel kleuren leer- en stofsoorten, evenals het gewenste zitcomfort, nagels, poten en andere afwerkingen. Wanneer u kiest voor een traditioneel Engelse Chesterfield, kiest u voor duurzame meubelen die lang meegaan. Nadat u uitgebreid op alle modellen hebt gezeten en hebt besloten wat voor zitcomfort u wilt, kun je vervolgens kiezen hoe uw Chesterfield eruit komt te zien. Kortom, u ontwerpt de unieke en individuele Chesterfield die u het mooiste vindt

Abonneer op onze nieuwsbrief

Subscription Form

Mister Chesterfield
Venestraat 27
2266AW
Leidschendam – Nederland
+31(0)70-3950766
Info@misterchesterfield.nl