Mister Chesterfield

Chesterfield Atelier

Chesterfields restaureren & renoveren sinds 1945

Chesterfields worden alleen maar mooier met de jaren. Het renoveren of restaureren is een prima manier om uw bestaande geliefde meubel er weer fraai bij te zetten. Wij hanteren de sfeer en authenticiteit van het meubel zoals deze nu is, dan wel had moeten zijn bij goed en regelmatig onderhoud. De praktijk wijst uit dat onze eindresultaten best uniek zijn.

Verbetering van zitcomfort | Originele materialen | Geen kleurverschil

 

 

+31(0)70-3950766

Offerte Formulier Herstel

Authentiek gerestaureerd

Een Chesterfield herstel, restauratie, renovatie of restauratie is meestal een goede investering. Dit natuurlijk wanneer het grootste gedeelte van de Chesterfield nog in goede staat is en u nog steeds niet op het meubel uitgekeken bent. Omdat er veel verschillende kwaliteiten en uitvoeringen op de markt zijn, is een reparatie nooit hetzelfde. Iedere leverancier gebruikt namelijk een andere materialen als frames, vulling en vering.

Kleurverschil ?

Dat zien we ook erg veel helaas, de angst dat dit het geval is, is dus niet onterecht. MAAR... het in de juiste sfeer en kleur brengen van het leer, spijkers en hout is helemaal ons ding omdat wij Sinds 1945 ervaring hebben. Het is doorgegeven van vader op zoon. Bij de onderstaande foto's kunt u hier wat voorbeelden van zien.

Delen vernieuwen v/s geheel nieuw kussen ?

De meest slijt-gevoelige delen van een zijn vaak prima te herstellen en de basis is vaak prima om nog vele jaren plezier van het meubel te hebben. Een heel nieuw kussen maken doen we ook uiteraard. Maar wat is een betere keuze? Een leek denkt meestel als eerste aan een geheel nieuw kussen. Wij geven vaak als voorbeeld schoenen. Als je één nieuwe en oude schoen aan zou trekken, is er dan een verschil te zien.. Ja natuurlijk. Het doel is de uitstraling die het meubel door de jaren heeft gekregen zoveel als mogelijk te benaderen in het leer en dat is precies wat we doen.

Bel: +31 (0)70-3950766

Voor herstel kunt u ook "gewoon" even met ons bellen omdat het juiste advies en prijzen afhankelijk zijn van meerdere details.
Het te repareren item kan naar de winkel gebracht worden. Wanneer wij het retour moeten halen en weer retour moeten brengen, zijn daar transportkosten aan verbonden.

Vervangen van kussens

Herstel / gedeeltelijk vervangen van kussens

Een zitkussen +- 50×55 cm in Antique – authentic – handwish leder  € 195,-
Een groter kussen +- 70×55 cm  € 240,– Voor afwijkende maten of duurdere  leersoorten kan een meerprijs van toepassing zijn. Uiteraard krijgt u vooraf een afgesproken prijs zonder verassingen.

Aanpassen van vulling

Vulling aanpassen | vervangen

Het aanpassen of vernieuwen van vullingen kunt u bij ons terecht. Vulling kan door de jaren heen verteerd of te zacht geworden zijn. De slechte vulling maakt ook dat de hoes van het kussen uit vorm raakt of uiteindelijk zelfs gaat scheuren. De Kosten zijn afhankelijk van het type vulling en het formaat. Verbetering voor formaat +- 50x55cm kost +- € 70,- en een vulling vernieuwen +- € 120,- in hoogwaardige materialen zoals koudschuim.
Vintage detail onderzitting chesterfield bank brons bronze bruin gold 2 zitkussens

Vervangen stof

Vervangen van voeringstof

Het vervangen van onder ook wel voeringstof is mogelijk. Deze kan door de jaren heen verteerd of dusdanig vuil geworden zijn dat dit nog maar de enige oplossing is. Is de stof nog wel sterk maar aan de randen losgescheurd, dan is een slappe of slechte ondervering meestal de oorzaak. Deze werkzaamheden zijn intensief omdat er rondom het meubel veel losgemaakt moet worden om dit te vervangen. De kosten zijn afhankelijk van het type Chesterfield en het formaat. Het starttarief voor een fauteuil is +- € 300,- Hoe meer zitplaatsen hoe lager het totaalbedrag per zitplaats zal uitvallen +- € 100,- per zitplaats. Bij een combinatie van werkzaamheden aan b.v. de vering reduceert de prijs hiervan.

Vervangen vering

Vering aanpassen | vervangen

De vering in uw meubel kan slap worden of breken. Er worden meerdere soorten veringen toegepast. Deze werkzaamheden zijn intensief omdat er rondom het meubel veel losgemaakt moet worden om dit te vervangen. Kosten zijn afhankelijk van het type Chesterfield, formaat en soort vering die er in uw Chesterfield verwerkt is. Het starttarief voor een fauteuil is +- € 300,- Hoe meer zitplaatsen hoe lager het totaalbedrag per zitplaats zal uitvallen +- € 100,- per zitplaats. Bij een combinatie van werkzaamheden aan b.v. de voeringstof reduceert de prijs hiervan.
chesterfield-antique-gold-242cm-four-seater-arm

Vervangen arm

Het bijwerken of vervangen betreffende een gedeelte van uw Chesterfield is mogelijk. Dit herstel hoeft net als bij het kussen-herstel nagenoeg niet te zien zijn. De structuur en kleur van het leer zal geheel een match vormen met de rest van het meubel. Een dergelijke reparatie gebeurt niet op locatie. Gedeeltes die vervangen worden zijn bijvoorbeeld een voorzijde – kop – of vlak van een arm of rug. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren zoals leersoort en model van de Chesterfield. Globaal kost het € 265,- 

Abonneer op onze nieuwsbrief

Subscription Form

Mister Chesterfield
Venestraat 27
2266AW
Leidschendam – Nederland
+31(0)70-3950766
Info@misterchesterfield.nl