Mister Chesterfield

Drie generaties passie voor Chesterfields

1e generatie

In 1945 is mijn grootvader begonnen met het op ambachtelijke wijze herstellen van klassieke zitmeubels. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd met traditionele materialen. Hij verwerkte producten als crin, paardenhaar, beenderlijm, politoer e.d. Door deze werkzaamheden groeide de liefde voor meubels met een kenmerkende en vooral eigen uitstraling. Naast de Chesterfield modellen had hij tevens een zwak voor meubels uit de jaren 20. Later heeft hij zich toegespitst op het ontwerpen en realiseren van zijn eigen meubellijn. Deze werd geheel vanaf het frame in eigen beheer gemaakt.

2e generatie

Sinds 1958 heeft mijn vader zich verder ingezet om deze ontwikkelingen in het bedrijf door te zetten. Hij is idolaat van zijn vak en vol interesse voor alles wat met dit vak te maken heeft. De ambachtelijke manier van stofferen geeft hem de meeste voldoening. Hij heeft voor zeer gerenommeerde antiquairs en beurzen gewerkt. Hij nog steeds dagelijks bezig met zijn passie en hij heeft natuurlijk enorm veel ervaring. Ik heb enorm veel waardering voor zijn inzet en ben dankbaar dat hij nog steeds zijn vak uitoefent.

3e generatie

Sinds 1992 heb ik mij vooral bezig gehouden met restaureren en herstellen van meubels. Door mijn opleiding fijn-houtbewerking, meubelstoffering heb ik oog voor mooie en duurzame materialen. Het herstellen of redden van oude Chesterfields is nog steeds één van de mooiste aspecten in dit vak. Een intensief gebruikt product een 2e of 3e leven geven geeft mij ontspanning in de hectische maatschappij. Mensen merken vrij snel dat deze meubelen mijn passie zijn. Er zijn veel vooroordelen in de wereld gekomen door slecht gebouwde Chesterfields en dat vonden we een reden om deze prachtige meubels weer Chesterfield waardig op de kaart te zetten. Mede daarom hebben wij onze eigen collectie laten bouwen die u op alle vlakken blij zal verrassen.

Onze winkel heeft een centrale ligging en is makkelijk aan te rijden

Mister Chesterfield is gevestigd aan de Venestraat 27 in Leidschendam. Die op 5 tot 10 min. rijden van het centrum van Den Haag ligt.
Met gemiddeld meer dan 100 items kunt u hier al onze varianten en modellen ervaren en aanschaffen.
Parkeren kan op de laden en lossen plaats voor de deur of gratis in de straat.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Subscription Form

Mister Chesterfield
Venestraat 27
2266AW
Leidschendam – Nederland
+31(0)70-3950766
Info@misterchesterfield.nl