Wij vertellen u graag over Mister Chesterfield.

Het opzetten van het Mister Chesterfield label was een logisch vervolg op onze ervaringen in de herstel-werkzaamheden. De voldoening om oude Chesterfields weer een 2e leven te geven is altijd zeer groot geweest maar de praktijk wijst uit dat er werkelijk op ieder materiaal wordt bezuinigd zolang de buitenkant er maar aardig uitziet.


In 1945, net na de 2e wereldoorlog is mijn grootvader begonnen met het op ambachtelijke wijze herstellen van klassieke zitmeubels. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd met traditionele materialen als crin, paardenhaar, linnen, beenderlijm, politoer e.d. Door deze werkzaamheden groeide de liefde voor meubels met een kenmerkende en vooral eigen uitstraling. Naast de Chesterfields had hij een zwak voor meubels uit de jaren 20. Later heeft hij zich verder ontwikkeld door het ontwerpen en realiseren van zijn eigen meubel-lijn. Deze werd geheel vanaf het frame in eigen beheer gemaakt.

Sinds 1958 heeft mijn vader zich verder ingezet om deze ontwikkelingen in het bedrijf door te zetten. Hij is idolaat van zijn vak en is ondanks zijn pensionering nog altijd actief en vol interesse voor alles wat met dit vak te maken heeft. Het ambachtelijke aspect is de grootste reden van zijn enthousiasme.

Sinds 1992 heb ik mij vooral bezig gehouden met restaureren en herstellen van meubels. Ik heb mede door mijn opleiding als fijn-houtbewerker, meubelstofferder oog voor mooie, duurzame materialen. Het herstellen van mooie oude Chesterfields is een uit de hand gelopen hobby maar is trouwens nog steeds één van de mooiste aspecten van dit vak. Je geeft zo'n meubel gewoon weer een nieuw leven. Ik hoop altijd dat de nieuwe eigenaar er met net zo veel plezier naar kijkt als ik. Mensen merken vrij snel dat dit mijn passie is. Ik wil iedereen graag laten zien dat een Chesterfield zoveel meer is dan zomaar een zitmeubel. Mijn Perfectionisme komt in mijn vak goed van pas.

Mister Chesterfield is gevestigd aan de Venestraat 27 in Leidschendam. Dit is de oudste straat van deze plaats die slechts op 7 min. rijden van het centrum van Den Haag ligt. Met gemiddeld wel zo'n 100+ items kunt u hier al onze varianten en modellen ervaren. Naast onze "made to measure" collectie kunt u hier ook onze fraaie gerestaureerde Chesterfields bekijken. Met dusdanig veel variatie en optie's kan een keuze maken soms lastig zijn, maar daar kunnen wij u prima bij helpen. Model - afmeting - Kleur - Leersoort.

Wij hebben met het Mister Chesterfield label deze fraaie stijlicoon weer op de kaart gezet en zijn zeer trots op onze variaties en het goede zitcomfort wat deze te bieden hebben. Als u een echte Engelse Chesterfield wilt kopen, moet u ons echt even bezoeken. Wij vinden dit namelijk de beste Chesterfields.

Website by Webroots