Kwaliteit onder ons eigen Chesterfield label.

Dit is eigenlijk een logisch vervolg geweest op onze ervaringen in de herstel-werkzaamheden. De voldoening met oude Chesterfields te werken is altijd zeer groot geweest. Een nieuw product was best welkom, mits het maar aansloot bij onze bedrijfs-gedachte.


Het selecteren van materialen

Fraaie materialen laten verwerken in je eigen collectie is al een genot op zich. Dit beperkt zich niet tot slechts het gebruik van een mooi stuk leder. Een "Mister Chesterfield" is vervaardigd van speciaal geselecteerde materialen. Dit zorgt er mede voor dat onze Chesterfields een comfortabele zit hebben.


Solide en degelijk

Chesterfields van 30 jaar en ouder hebben de naam Chesterfield groot gemaakt. Degelijke en onverwoestbare meubels met karakter. Als u ooit een oude klassieker van dichtbij hebt gezien, weet u precies wat ik bedoel. We hebben tijdens onze restauraties gemerkt dat de kwaliteit de laatste jaren te wensen overliet. Wij leveren een product wat zo goed als mogelijk gemaakt is en vinden persoonlijk kwaliteit belangrijker dan de prijs. Het lijkt erop dat vandaag de dag alleen een goedkopere prijs de beste keuze is maar wij geloven dat er meer mensen zijn als wij, die gewoon iets moois willen kopen en nog oog voor detail hebben.

Wij kunnen u een hoogstaand product aanbieden

Onze meubels worden geheel naar onze richtlijnen vervaardigd.Ook weten we bijvoorbeeld precies welk persoon er aan een Chesterfield gewerkt heeft en zij weten aan de hand van onze special sheets wat onze eisen zijn. Afname bij meerdere ateliers klinkt leuk, maar een goede leverancier kan bijna ieder model voor u maken, ongeacht model of uitstraling. Wij bieden u de Chesterfield met de echte klassiekers als voorbeeld, een custom-made / made to measure product zoals dit bij stijlvolle producten wel vaker het geval is.

Certificaat 

Bij al onze nieuw geleverde zitmeubelen ontvangt u van ons een certificaat.

Dit persoonlijk ondertekend certificaat staat voor:

  • 10 jaar garantie op het frame

  • 2 jaar garantie op de basis-stoffeer materialen (vulling en vering)

  • Dat onze meubels 100% vervaardigd zijn in Groot-Brittannië

p.s. origineel van x merk, ambachtelijk of handgemaakt zegt niets over het land van herkomst.
Een Chesterfield is geen vast merk en heeft helaas ook geen minimaal vereiste kwaliteit.

Ons frame:

Gemaakt van een fraaie kwaliteit beukenhoutDeze taaie houtsoort is uitermate geschikt voor toepassing in zitmeubilair. De constructies zijn door middel van o.a. pen en gat en deuvels in elkaar gezet. Zoals u op de foto kunt zien maken wij gebruik van dubbele schoor-regels waardoor de spanning van vering + gewicht van persoon met gemak gedragen kan worden.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit nosag met goede clips toegepast is. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij standaard toepassen.

Patent vering

De patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel. 
Deze is vering is onder andere verwerkt in onze geknoopte zitting-varianten.

Vulling 

In het verleden verwerkte men verenlinnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten, katoen in Chesterfield.
Vandaag de dag weken wij met een goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koudschuim, de Engelsen gebruiken deze term niet, zij hebben het over b.v. een RX400 Pink Reflex Foam. 
Foam is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren. 

 

 

Kussens 

Geheel naar uw wensen verwerkt omdat het altijd persoonlijk is. De één wil nu eenmaal een harde strakke gladde zitting zonder plooien, de ander een meer nonchelante uitstraling zo zacht als mogelijk. De keuze van het leder is ook bepalend voor de uitstraling.

Leder 

Wij geven u een ruime keus in leder en in stoffen. Ook kunt u uw eigen materiaal aanleveren. Het zou toch zonde zijn om deze af te werken met een product dat veel minder lang mee gaat als de basis. Onze ledersoorten zijn getest op slijtage en kleur.

Website by Webroots