Ons Chesterfield label, de kwaliteit is echt enorm goed.

Stuk voor stuk zeer degelijk en het selecteren van de materialen is al een genot op zich. Ons Chesterfield label staat garant voor kwaliteit. Wij bieden u een ongekend hoge kwaliteit onder ons Mister Chesterfield label zoals u dit bijna nergens meer kunt kopen. Tijdens onze restauraties hebben we gemerkt dat deze kwaliteit de laatste jaren wel sterk te wensen overliet. De voldoening om met oude Chesterfields te werken is altijd zeer groot geweest. Een nieuw eigen label had het voordeel dat wij geheel vanaf het frame kunnen opbouwen. Een product bouwen wat decennia lang mee kan gaan lijkt vandaag de dag onrealistisch, maar de passie voor deze meubels is onze drijfveer. Voor ons is het de enige manier om een Chesterfield te bouwen. Wij kunnen als één van de weinigen garanderen dat onze frames ook echt van 100% beukenhout zijn, dit is van toepassing op onze gehele collectie.

Het selecteren van materialen is onderdeel van onze passie

Het selecteren van materialen en dit vervolgens laten verwerken in je eigen collectie is al een onderdeel van onze passie. Dit beperkt zich niet tot slechts het gebruik van een mooi stukje leder. Een Mister Chesterfield meubel is vervaardigd van speciaal geselecteerde materialen en dit zorgt er mede voor dat onze Chesterfields een comfortabele zit hebben.

Solide en degelijk

Chesterfields van 30 jaar en ouder hebben de naam Chesterfield groot gemaakt. Degelijke en onverwoestbare meubels met karakter. Als u ooit een oude klassieker van dichtbij hebt gezien, weet u precies wat ik bedoel. Wij leveren een product wat zo goed als mogelijk gemaakt is en vinden persoonlijk bij de inkoop de kwaliteit belangrijker dan de prijs. Wij kunnen u een hoogstaand product aanbieden

Standaard Maatwerk

Onze meubels zijn standaard vanaf het frame af aan maatwerk en worden geheel naar uw ideeën vervaardigd. Wij weten we bijvoorbeeld precies welk persoon er aan uw Chesterfield gewerkt heeft en zij weten precies wat uw wensen zijn. Een goede leverancier kan bijna ieder model voor u maken, ongeacht uitvoering of uitstraling. Wij bieden u de Chesterfield als een custom-made / made to measure product zoals dit bij stijlvolle producten wel vaker het geval is.

Chesterfield Certificaat

Bij onze Chesterfields ontvangt u van ons een persoonlijk ondertekend certificaat. Wij verklaren hiermee onder andere waar de meubels geproduceerd - gekocht zijn.

  • 10 jaar garantie op het frame

  • 2 jaar garantie op de basis-stoffeer materialen
  • Vervaardigd in Groot-Brittannië

 

Ons frame:

Gemaakt van een fraaie kwaliteit beukenhoutDeze taaie houtsoort is uitermate geschikt voor toepassing in zitmeubilair. De constructies zijn door middel van o.a. pen en gat en deuvels in elkaar gezet. Zoals u op de foto kunt zien maken wij gebruik van dubbele schoor-regels waardoor de spanning van vering + gewicht van persoon met gemak gedragen kan worden.

Nosag vering

Nosag, ook wel zig-zag vering geniet de voorkeur op singels. Een goede keuze mits er een zware kwaliteit nosag met goede clips toegepast is. Op de foto ziet u de hoeveelheid die wij standaard toepassen.

Patent vering

De patent-vering wordt op maat gemaakt en is soepel en comfortabel. 
Deze is vering is onder andere verwerkt in onze geknoopte zitting-varianten.

Solide frames van 100% beukenhout. Zelfs de boven-beplating is bij ons dus niet van plaatmateriaal.

frame chesterfield beukenhout

Vulling 

In het verleden verwerkte men verenlinnen, crin, paardenhaar, vullinnen, watten, katoen in Chesterfield.
Vandaag de dag weken wij met een goede kwaliteit foams, voor Nederlanders vergelijkbaar als koudschuim, de Engelsen gebruiken deze term niet, zij hebben het over b.v. een RX400 Pink Reflex Foam. 
Foam is verkrijgbaar in meerdere dichtheden, hardheden en kleuren. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dichtheid, ook wel soortelijk gewicht, b.v. S.G. 40. hoe stugger de weerstand. Wij kiezen vaak voor combinaties van meerdere vullingen om uw wensen te verwezenlijken. Een goed advies is belangrijk om uw persoonlijke wensen te realiseren. 

 

 

Kussens

De zit-kussens zijn altijd erg bepalend voor hoe men het comfort ervaart. Wij merken dat wanneer mensen het zit-comfort omschrijven, zij meestal doelen op zitvlak. Dit terwijl onze rompen ook aan alle kanten veel comfortabeler zijn dan wat men heeft ervaren. De zitkussens van de Chesterfield worden geheel naar uw wensen samengesteld omdat iedereen een andere voorkeur heeft. De één wil nu eenmaal een harde strakke gladde zitting zonder plooien, waar de ander één meer nonchelante uitstraling wil. Het is voor ons erg interessant waar uw voorkeur naar uitgaat, en hierop aansluitend een samenstelling te leveren die aan uw verwachtingen kan voldoen. Er zijn veel soorten van vullingen en combinaties hiervan.

Leder 

Wij geven u een ruime keus in leder en in stoffen. Ook kunt u uw eigen materiaal aanleveren. Het zou toch zonde zijn om deze af te werken met een product dat veel minder lang mee gaat als de basis. Onze ledersoorten zijn getest op slijtage en kleur.

Website by Webroots