Over Chesterfield

Wat is een Chesterfield?

U weet dat een Chesterfield duurzaam is en uit Engeland komt toch? De zeer oude Chesterfields zeggen genoeg over de kwaliteit. Zij hebben hiermee een geweldige status verworven die zo ook al helaas tientallen jaren wordt ingezet om de slechte uitvoeringen voor meer geld te kunnen verkopen.  

Zoals u kunt ervaren worden er volop originele Chesterfields aangeboden.

Ondanks dat wij importeur van een Engels makelij, doen wij dit niet.

Omdat het van oudsher juridisch gezien geen merkenrecht heeft, valt de term origineel te betwisten. De betekenis van origineel staat in het algemeen voor het product uit de eerste hand.

Om een verkoop te stimuleren kun je het natuurlijk ook anders aanpakken zodat je ten alle tijden de vruchten kunt plukken. Ongeacht wat de klant heeft gelezen of denkt. Dit door je simpel aan de ene kant aan te sluiten achter het gegeven dat er niet zoiets als een origineel bestaat. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen om goedkope rommel te slijten. En de andere kant zou je vol kunnen inzetten met het adverteren met het enige echte origineel en hopen dat de onwetende koper snel overstag gaat. Online bestellen is dan helemaal bingo!

Dit is niet de manier zoals wij graag zaken doen, en dit is dus de reden waarom wij Chesterfields van Engelse makelij, maar niet als het origineel aanbieden.

Origineel van eigen merk

Het enige echte orgineel van eigen merk. Dit is inderdaad een origineel van het merk of eigen label.

Een waarborg

Een keurmerk of lidmaatschap zegt iets over garantie... Tegen gepaste betaling is wel vrijwel iedere leverancier, ongeacht wat voor product hij verkoopt van harte welkom. 

CBW erkend

Hierbij kun je je als ondernemer tegen betaling aansluiten. Herkomst of kwaliteit van je product is niet belangrijk. De koper krijgt alleen garanties v.w.b. een aanbetaling bij een eventueel faillissement e.d. van de leverancier. Lees ook eens: radar.avrotros.nl/forum 

Prijs / kwaliteit

Een bedrag bij een fraaie foto zegt niets over de kwaliteit die u in de winkel aantreft. Modellen kunnen op elkaar lijken maar iedere Chesterfield is anders, zit anders en is bovenal gemaakt voor een bepaald budget. Er is ook helaas geen minimale kwaliteits-eis om het model te bouwen en daarom zijn er dus ook veel uitvoeringen op de markt.


Spoedcursus prijs/kwaliteit vergelijken?

Een Chesterfield van Mister Chesterfield heeft:

Qua Leder verwerking:

1: Zo min als mogelijk stiknaden in iedere plooi op rug en armen. Dit noemt men ook wel stoffering met volle huiden.
2: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten in zo min mogelijk banen/delen/vlakken.
3: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten zijn van echt leder en komt overeen met de overige stofferingen.
4: Echt leder kunt u herkennen aan de suède achtige achterzijde van de huid. Dit is vaak te zien door de rits aan de achterzijde van de kussens. Let dan ook op deze kleur of deze identiek is aan de afgewerkte zijde. Dan is de huid door en door gekleurd.

Qua spijkers:

Stuk voor stuk los van elkaar gespijkerd, iedere spijker los van elkaar.

Qua vering:
No-sag ook wel zig-zag vering of patent vering / spiraal vering in stalen netten. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft.


Een goedkopere manier om een Chesterfield te bouwen is:

Qua Leder verwerking:
1: Stiknaden in iedere plooi, ook wel demic genoemd op rug en armen. Op deze manier kun je b.v. snij of restafval verwerken ook tot het ruitmotief. Stiknaden zijn altijd kwetsbaarder.
2: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten in zo veel mogelijk banen/delen/vlakken aan elkaar gestikt
3: Buitenzijden, achterkant rug, zijkanten zijn van kunstleder. Deze heeft een meestal grovere korrelachtige structuur dan het overige leder.
4: kunstleder kunt u herkennen aan de stof-structuur achtige achterzijde van het ”leder” Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits aan de achterzijde van de kussens te maken of ze vast in de bank te verwerken.

Kunstleder zoals b.v. Polymeer / Pu-leder leder is b.v. vermalen snij-afval van leder wat weer als huid geperst wordt op een laag stof. Dit wordt in sommige gevallen als echt leder aangeboden. Dat zit er natuurlijk wel in verwerkt, maar het is toch anders.

Qua spijkers:
Spijkers in strippen, met om de 5 of 6 cm een echte spijker. De koppen zitten dan als het ware aan elkaar gesmolten. Uitzondering: Soms worden er naderhand strippen op gebruikte Chesterfields geslagen om toch een af-gespijkerde look te geven. Wij zullen dit persoonlijk zelf nooit doen. 

Qua vering:
Singelbanden. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft. Een singel is flexibel, zacht en veert als een soort hangmat in een kuil.

 

Tip: vraag ten alle tijden details zwart op wit!