Chesterfield herstel en restauratie

Voor Chesterfield herstel of restauratie gaat u naar de specialist.

De basis van een oude Chesterfield is meestal prima om nog vele jaren plezier van te hebben. Na herstel of restauratie is de Chesterfield weer goed voor vele jaren plezier. Wij kunnen uw Chesterfield vakkundig herstellen en hebben hier sinds 1945 ervaring mee. De uitstraling die het meubel door de jaren heeft gekregen is iets om te koesteren. In veel gevallen is herstel een stuk voordeliger dan nieuw kopen.

Bel ons op: 070-3950766 of kom eens langs om dit met eigen ogen te bekijken.

reparatie-herstel-restauraties-mister-chesterfield
chesterfield-restauratie-frame
chesterfield-vering-herstel
chesterfield-leder-aanspannen-vervangen
Chesterfield-reinigen-schoonmaken

Chesterfield reinigen - schoonmaken - ontsmetten


Buitenzijde: 
Het intensief reinigen, uitwassen en ontsmetten van o.a. de knoopsgaten en plooien is een zeer intensieve maar niet overbodige klus. Deze verwijdert naast de geschiedenis van vorige eigenaren (en/of huisdier) alle door de jaren heen gebruikte, en misschien wel verkeerde onderhouds-middelen.
 
Binnenzijde: Het reinigen aan de binnenzijde is iets wat voor veel mensen misschien overbodig lijkt. Het is juist hier waar veel rommel en dergelijke verscholen zit. Vandaag de dag zijn geleefde gebruikte meubels en materialen hip. Bij een zitmeubel is het even stofzuigen en een lapje was echt half werk. Om u niet gelijk te confronteren kunt u onder deze Link bekijken wat wij zoal aantreffen.

Wilt u direct weten wat de kosten voor uw Chesterfield zijn?
Bel met: 070-3950766.

herstoffering-chesterfield-overtrekken

Vervangen van een deel:

Wij herstellen eventueel ook een deel van uw Chesterfield. Dit herstel is net als bij het kussen-herstel nagenoeg niet te zien. De structuur en kleur van het leer zal geheel een match vormen met de rest van het meubel. Deze reparatie doen wij helaas niet op locatie. (zelf transporteren is voordeliger)

Wilt u direct weten wat de kosten voor uw Chesterfield zijn?
Bel met: 070-3950766.

Vering vervangen of aanpassen

De vering in uw meubel kan slap worden of breken.

Er worden meerdere soorten veringen toegepast.

De prijs is sterk afhankelijk van diverse factoren en toegepaste vering.

Wilt u direct weten wat de kosten voor uw Chesterfield zijn?
Bel met: 070-3950766.

Vervangen van voeringstof

Naast het ontsmetten, kan soms het vervangen van het onderdoek ook wel voeringstof nodig zijn.

Oorzaken hiervan zijn: 

 

  • Een slapper geworden vering.

    (met het "hangen" in de stof tot gevolg) 

  • Brandgaten van b.v. een sigaret.

  • Het "graven" van huisdieren tussen de kussens.

  • Het knoeien van etenswaren. 

  • Als er een slechte kwaliteit van stof is toegepast.


Wilt u direct weten wat de kosten voor uw Chesterfield zijn?
Bel met: 070-3950766.

Zitkussen herstel

Als bijwerken van uw Chesterfield kussen geen optie meer is, kunnen wij deze voor u herstellen met een mooie identieke sfeer. Niet een splinternieuw kussen in een oude Chesterfield dus. Om de juiste sfeer en structuur van het leer te bepalen is het prettig als er een origineel kussen voor handen is.
 Wij kunnen dit meestal binnen drie werkdagen voor u realiseren. U kunt voor deze periode tevens kussens in bruikleen krijgen.

Wilt u direct weten wat de kosten voor uw Chesterfield zijn?
Bel met: 070-3950766.

chesterfield-kleuren

Kleuren en conserveren

Na het vervangen van de versleten delen kunnen we de juiste kleurpigmenten mengen en het geheel op kleur ingewassen. Tot slot zal het meubel 2x met een onderhouds-middel behandeld worden waarna het weer jaren mee kan.

Wilt u direct weten wat de kosten voor uw Chesterfield zijn?
Bel met: 070-3950766.

Vervangen van uw Chesterfield zitkussens

Het vervangen van zitkussens is nog steeds een mooie manier om uw bestaande Chesterfield er weer fraai bij te zetten. Op deze pagina kunt u meerdere voorbeelden zien van hoe fraai dit oogt. Daarnaast kan Mister Chesterfield een oude Chesterfield voor u zodanig restaureren dat u er weer jarenlang plezier van heeft. Waarbij wij ook de binnenkant kunnen restaureren. Bovendien kunnen wij uw oude Chesterfield bank voor u renoveren, zodat deze er weer netjes uit ziet, maar toch de authenticiteit van een klassiek Chesterfield behoudt. Zit uw Chesterfield niet naar behoren, ook hiervoor hebben wij een oplossing. Wij kunnen uw bank zodanig aanpassen, zodat het zitcomfort aanzienlijk verbeterd en de uitstraling behouden blijft. Wij denken, vanuit onze jarenlange (decennialange!) ervaring en denken graag met u mee.

Uw Chesterfield meubel kan nog lang mee!

Uw gebruikte Chesterfield meubelen kunnen wij voor u renoveren. Zo kunnen wij het leer vervangen wanneer deze versleten is door oud leer of nieuwe leersoorten met een licht geleefde structuur. Het verbeteren van het zitcomfort wanneer deze is verslechterd behoort tevens tot de mogelijkheden. Hierbij houden wij er rekening mee dat de het karakter en uitstraling behouden blijft en u toch een veel beter zitcomfort verkrijgt.

Wij zorgen voor deskundig Chesterfield reparatie, herstel en restauratie

Daarbij zorgen wij dat de uitstraling ervan behouden blijft en u nog jaren van hernieuwd zitplezier kunt genieten. Zit uw Chesterfield dus niet meer lekker, dan kunnen wij deze zodanig aanpassen dat de uitstraling behouden blijft, maar het zitcomfort aanzienlijk verbetert. Is het leer van uw Chesterfield kapot of versleten, dan proberen wij deze te vervangen met oud leer of door nieuwe leersoorten die een licht geleefde structuur hebben.