Alles over het aanbod Chesterfields

De fraaie oude Chesterfields zeggen genoeg over de, van origine Engelse kwaliteit. Deze status wordt helaas ook veel ingezet om alle soorten meubels met knoopjes voor meer geld te kunnen slijten. Omdat het model meer bekend is dan de details willen wij dit graag even uitleggen.

Originele Chesterfields

Een Chesterfield is geen vast merk of afkomstig van één fabriek. Door kwaliteit te bouwen hebben de Engelsen deze stijl tot een (publiekelijke) merk gemaakt. Met de meest voor de hand liggende domeinnamen wordt u vandaag de dag geconfronteerd het enige echte origineel. (al dan niet van eigen merk) Hiermee zet men vol in op de status en de eigenschappen die deze meubels door de jaren heen hebben verworven. Helaas gaat die vlieger gaat in veel gevallen niet meer op.

Omdat het, naar aller waarschijnlijkheid eerste model Chesterfield van oudsher juridisch gezien geen merkenrecht heeft, valt de term origineel te betwisten. De betekenis van origineel staat in het algemeen voor het product uit de eerste hand. Het is dus vooral een publiekelijke merk.

Prijs / kwaliteit

Een bedrag zegt niets over de kwaliteit die u in de winkel aantreft. Modellen kunnen op elkaar lijken maar iedere Chesterfield is gemaakt voor een bepaald budget. Er is geen minimale kwaliteitseis en daarom zijn er dus ook veel uitvoeringen. Te goedkoop kan volgens voor veel mensen niets zijn, en daarom ziet u veel prijzen die bij elkaar in de buurt komen.

CBW erkend

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en extra garantie. De CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Een goedkopere Chesterfield kunt u herkennen aan:

Qua Leder verwerking:

  1. Stiknaden in iedere plooi, ook wel demic genoemd. Het snij-afval is in het ruitmotief verwerkt. Stiknaden zijn naast een minder mooie uitstraling kwetsbaarder en deze gebruikte stukken huid hebben meestal meer rek dan goed is.
  2. Buitenzijden in zo veel mogelijk banen/delen/vlakken aan elkaar gestikt al dan niet in kunstleder. Dit is herkenbaar een andere structuur.
  3. Kunstleder kunt u herkennen aan de stof-structuur achtige achterzijde van het ”leder” Dit wordt echter vaak voorkomen door geen rits aan de achterzijde van de kussens te maken of   vast in de bank te verwerken.

Kunstleder zoals b.v. Polymeer / Pu-leder leder is gemaakt van vermalen snij-afval wat weer als huid geperst wordt op een laag stof. Dit wordt ook wel als echt leder aangeboden, en dit zit er natuurlijk wel in verwerkt.

Qua spijkers:
Spijkers in strippen, met om de 5 cm een echte spijker. De koppen zitten dan als het ware aan elkaar gesmolten. Uitzondering: Soms worden er naderhand strippen op gebruikte Chesterfields geslagen om toch een af-gespijkerde look te geven.

Qua vering:
Singelbanden. Door op de zitting (onder de kussens) te voelen kunt u ontdekken wat voor vering deze heeft. Een singel is flexibel, zacht en slapper.
 

Tip: vraag ten alle tijden details zwart op wit!

Website by Webroots